התלבטות בין מכשירים סלולריים

התלבטות בין מכשירים סלולריים

שלום לכולם אני עומדת בפני קניית מכשיר חדש. אחרי התלבטות נדלקתי על ה-HTC Desire. ראיתי שיש גם דגם של HTC שנקרא Hero והוא קצת ישן יותר. מאחר ויש הבדל משמעותי במחיר בינהם הייתי שמחה לשמוע את דעתכם, האם כדאי להשקיע ולקחת את הדיזייר או שאפשר להסתפק בהרו הישן יותר, ואשמח לשמוע מאנשים שהשתמשו במכשירים הללו מה דעתם תודה :)

הירו מגיע עם גרסה 1.5 של אנדרויד

והיא לא משהו, לעומתו הדיזייר מגיע עם 2.1. הייתה לי התלבטות דומה בשבועיים האחרונים בין הדיזייר לבין הלג'נד (Legend) שהוא כביכול המחליף של ההירו. ההתלבטות שלי הגיע לקיצה שהבנתי שהלג'נד יספק אותי בכל מה שאני צריך. בין ההירו לדיזייר (וגם בין הלג'נד לדיזייר) יש הבדלים שבשבילי חשובים, למשל: -ההירו מגיע עם מסך 3.2" לעומת 3.7" של הדיזייר, לדעתי ה3.2" יותר פרקטי למרות שנוחות בצפייה של 3.7". -המסך של ההירו (TFT בעל 65 אלף צבעים) לעומת המסך של הדיזייר ושל הלג'נד (Amoled מולטיטאצ' בעל 16 מליון צבעים) -יתרון להירו\לג'נד הוא גוף הקשיח (בלג'נד - אלומיניום, בהירו - ציפוי טפלון) המרגיש יותר עמיד בהשוואה לפלסטיק. -עוצמת המעבד בדיזייר כפולה מזו שבהירו, כמות הזיכרון בדיזייר גם היא כפולה מההירו, נתון זה נורא משפיע על נוחות השימוש הן בביצועים והן בניצול הבטריה. בנימה אישית, לא הייתי הולך על ההיררו מהסיבה שהוא נורא מיושן יחסית למכשירים החדשים של HTC, ואם הדיזייר יקר מדי יש תחליפים זולים יותר כגון HTC HD2, HTC Legend, וHTC WildFire. כל אלה בעצם נותנים את מה שהדיזייר נותן רק קצת פחות, וזה לא אומר כלום, הם עדיין בקדמת הסמארטפונ'ס. מקווה שעזרתי, לעוד חוות דעת הנה כמה לינקים: http://www.gsm-israel.co.il/gallershow.asp?top_cat=18&top_catname=HTC&category_id=nonex אתר GSM עם מפרטי המכשירים http://www.youtube.com/watch?v=WSxMch8NG6g סיקור מורחב על ההירו http://www.youtube.com/watch?v=WFdUAE8tIeA סיקור מורחב על הדיזייר

תודה על התגובה המהירה, ועוד כמה שאלות

מחיפוש קצר באינטרנט ראיתי שייתכן שיש בעיות בעברית. האם נתקלת בהן ? בנוסף, אני מבינה ממך שההרו יחסית מיושן ואם כבר עדיף את הלג'נד. מה ההבדלים העיקריים בין הלג'נד לדיזייר ? אני מסתכלת במפרטים טכניים אבל הבעיה היא שאני לא מבינה גדולה בזה.... אז אשמח לשמוע בכמה מילים בנוסף, אשמח לשמוע המלצות על חנויות (במסר פרטי) תודה !!

...

הבעיות עברית יכולות להיות קריטיות לא רק להירו\לג'נד\דיזייר אלא לכל מכשיר אנדרויד שלא משווק בארץ (למשל במוטורולה מיילסטון וHTC Maic אין שום בעיית עברית). המקלדת עברית תעבוד לך, ואפילו טוב, וגם המיילים אבל לפי מה שהבנתי ייתכנו בעיות כמו עברית הפוכה במקרים מסויימים, אני מקבל את הלג'נד ביום שלישי הבא, הזמנתי אותו מeBay מחנות בשם networkingrus בחרתי לשלם קצת יותר יקר ממה שמוצע בגלל הפידבקים הטובים שיש לאותה חנות, ובינתיים ה מוצדק הם שלחו את המכשיר כ3 שעות לאחר ההזמנה שלי. הדיזייר הוא בעצם בדיוק אותו הדבר כמו הלג'נד, רק קצת יותר טוב בכל הדברים, למשל: כולם מסוגלים לעבוד באורנג', פלאפון וסלקום. אותו סוג מסך Amoled שרואים בו מצויין וצריכת החשמל שלו מאד נמוכה, 3.7" בדיזייר 3.2" בלג'נד. אותו סוג מעבד בשניהם, 1Ghz בדיזייר, 600Mhz בלג'נד מה שאומר שהדיזייר "מתאמץ" פחות. זכרון (RAM) - בדיזייר 576MB, בלג'נד 384MB. סוללה - לפי נתוני היצרן (שהם אמינים ממש כמו נתוני היצרן בקשר לכ"ס ברכבים אבל נגיד) הסוללה בלג'נד יותר חזקה ואמורה להחזיק יותר, אבל בגלל שהמעבד של הדיזייר חזק יותר וכמו שציינתי אהוא מתאמץ פחות, יש סיכוי גדול שבזמן שהמכישר יעסוק במשימות רבות הסוללה של הדיזייר תחזיק יותר. מצלמה - בשניהם אותה המצלמה, מצלמת סטילס באותה הרזולוציה רק שבדיזייר יש אפשרות לצלם וידאו בHD. מבנה - הדיזייר עשוי פלסטיק, נורא מזכיר את הנקסוס 1 של גוגל אם יצא לך לראות, הוא מרגיש חזק אבל טיפה מגושם, בקשר ללג'נד טרם יצא לי להחזיק, אבל הוא אמור "להתאים" יותר לכף יד בגודל נורמאלי והוא עשוי מיציקת אלומיניום, הנה קטע ביוטוב שיגרום לך להבין כמה זה משמעותי: http://www.youtube.com/watch?v=XAFcZKTr-Sg אז לסיכום, הכל תלוי בצרכים שלך. בקשר לחנויות, בסיורי בפורומים שונים הבנתי שיש בעיה לקנות מכשירים שלא משווקים בארץ, הם בד"כ יותר יקרים, בד"כ באים עם אחריות שהיא לא האחריות המקורית של המכשיר (למשל אחריות של שנה ע" ניופאן לעומת אחריות של שנתיים ע"י HTC). כבר נתקלתי בבחור שקנה את הדיזייר והוא חדש לגמרי רק שקוד הטלפון לא היה תואם לקוד שבקופסא. גם רוב המכשירים שמגיעים לארץ צריך לפרוץ כדי שיעבדו ברשתות שלנו (מה שמבטל אוטומטית את האחריות של HTC) לעומת מכשירים מחו"ל שבדרך כלל באים סים פרי (Unlocked) ומסוגלים לעבוד בכל הרשתות. הבעיה בלקנות מחו"ל היא שברגע שתצטרכי לממש את האחריות שלך תיאלצי לשלוח אותו חזרה לחו"ל. מקווה שוב שעזרתי :]

תודה רבה :)

נראה שבארץ ההבדל במחיר בין הלג'נד לדיזייר הוא קטן יחסית כך שנראה שאלך על הדיזייר

fazer

New member
הדיזייר לא ממש אמוד להתחרות בלג'נד ולהפך...

הדיזייר חלש יותר ובעל מסך קטן בחצי אינץ', ומנגד המכשיר קטן יותר פיזית אבל הוא "מעוצב" יותר. שני מכשירים, שני קהלי יעד.

fazer

New member
לפרט לגבי מה? מה לא ברור?

הדיזייר:
יותר גדול פיזית
מסך יותר גדול (וגם רזולוציה יותר גבוהה אאל"ט)
מעבד יותר חזק
יותר זיכרון
קהילה מקצועית יותר רחבה משתמשת בו, כך שיש הרבה יותר מידע עליו בנושאי פריצה ושדרוג לא פורמאלי הלג'נד:
יותר קטן פיזית
מסך יותר קטן (3.2 אינץ')
מעבד חלש יותר
פחות זיכרון
קיים עליו פחות מידע, כיון שפחות "מקצוענים" משתמשים בו בשורה התחתונה - הלג'נד גם יפה וגם אופה, ומבחינת גודל יהיה לדעתי יותר נוח מהדיזייר. הדיזייר פחות יפה, אבל הרבה יותר אופה - וזה חשוב בעיקר למי שמשתמש בו לצרכים "מקצועיים" - אני בספק אם המשתמש היומיומי יראה הבדל בביצועים. אם יש לך עוד שאלות או שאלות יותר ספציפיות - לכי על זה.

../images/Emo127.gif תודה

עדיין קשה לבחור כי מבחינת מחיר הם די דומים, אבל עשית סדר :)

AYELET1

New member
הפוך. הדזייר בעל מסך גדול בחצי אינטש

ובעל מעבד חזק יותר (1000 מגה הרץ לעומת 600 של הלג'נד) או... התשוקה לדזייר...

pelegnz

New member
HSDPA

היי אתה כותב "כולם מסוגלים לעבוד באורנג', פלאפון וסלקום." אבל למעשה הם תומכים רק בתדרים HSDPA 900/2100 לפני הבנתי זה אומר שבסלקום המכשיר יעבוד רק 2G ובפאלאפון הוא יעבוד רק איפה שיש 2100. יש לי מכשיר HTC בפאלאפון שלא תומך ב 850 ויש לי המון בעיות קליטה במקומות שונים. האם אני צודק ואז מומלץ לרכוש את המכשיר רק לרשת אורנג'?

אתה צודק

הלג'נד שלי לחודשיים הקרובים פועל ברשת פלאפון, ב90% מהמקומות אין לי בעיה אבל יש לו בעיית קליטה חמודה כשאני בחניונים ומעליות וגן ביער חדרה הייתה לי בעיית קליטה.. אם אני לא טועה אורנג' וסלקום פועלות על אותם תדרים ולפי התמיכה של סלקום (אני עובד לסלקום בקרוב) הם כרגע תומכים מבחינת תדרים בכל מכשירי HTC.. שווה לבדוק אבל בצורה יותר פרטנית ולהתקשר לסלקום\אורנג'

למעלה