...
הבעיות עברית יכולות להיות קריטיות לא רק להירו\לג'נד\דיזייר אלא לכל מכשיר אנדרויד שלא משווק בארץ (למשל במוטורולה מיילסטון וHTC Maic אין שום בעיית עברית). המקלדת עברית תעבוד לך, ואפילו טוב, וגם המיילים אבל לפי מה שהבנתי ייתכנו בעיות כמו עברית הפוכה במקרים מסויימים, אני מקבל את הלג'נד ביום שלישי הבא, הזמנתי אותו מeBay מחנות בשם networkingrus בחרתי לשלם קצת יותר יקר ממה שמוצע בגלל הפידבקים הטובים שיש לאותה חנות, ובינתיים ה מוצדק הם שלחו את המכשיר כ3 שעות לאחר ההזמנה שלי. הדיזייר הוא בעצם בדיוק אותו הדבר כמו הלג'נד, רק קצת יותר טוב בכל הדברים, למשל: כולם מסוגלים לעבוד באורנג', פלאפון וסלקום. אותו סוג מסך Amoled שרואים בו מצויין וצריכת החשמל שלו מאד נמוכה, 3.7" בדיזייר 3.2" בלג'נד. אותו סוג מעבד בשניהם, 1Ghz בדיזייר, 600Mhz בלג'נד מה שאומר שהדיזייר "מתאמץ" פחות. זכרון (RAM) - בדיזייר 576MB, בלג'נד 384MB. סוללה - לפי נתוני היצרן (שהם אמינים ממש כמו נתוני היצרן בקשר לכ"ס ברכבים אבל נגיד) הסוללה בלג'נד יותר חזקה ואמורה להחזיק יותר, אבל בגלל שהמעבד של הדיזייר חזק יותר וכמו שציינתי אהוא מתאמץ פחות, יש סיכוי גדול שבזמן שהמכישר יעסוק במשימות רבות הסוללה של הדיזייר תחזיק יותר. מצלמה - בשניהם אותה המצלמה, מצלמת סטילס באותה הרזולוציה רק שבדיזייר יש אפשרות לצלם וידאו בHD. מבנה - הדיזייר עשוי פלסטיק, נורא מזכיר את הנקסוס 1 של גוגל אם יצא לך לראות, הוא מרגיש חזק אבל טיפה מגושם, בקשר ללג'נד טרם יצא לי להחזיק, אבל הוא אמור "להתאים" יותר לכף יד בגודל נורמאלי והוא עשוי מיציקת אלומיניום, הנה קטע ביוטוב שיגרום לך להבין כמה זה משמעותי:
http://www.youtube.com/watch?v=XAFcZKTr-Sg אז לסיכום, הכל תלוי בצרכים שלך. בקשר לחנויות, בסיורי בפורומים שונים הבנתי שיש בעיה לקנות מכשירים שלא משווקים בארץ, הם בד"כ יותר יקרים, בד"כ באים עם אחריות שהיא לא האחריות המקורית של המכשיר (למשל אחריות של שנה ע" ניופאן לעומת אחריות של שנתיים ע"י HTC). כבר נתקלתי בבחור שקנה את הדיזייר והוא חדש לגמרי רק שקוד הטלפון לא היה תואם לקוד שבקופסא. גם רוב המכשירים שמגיעים לארץ צריך לפרוץ כדי שיעבדו ברשתות שלנו (מה שמבטל אוטומטית את האחריות של HTC) לעומת מכשירים מחו"ל שבדרך כלל באים סים פרי (Unlocked) ומסוגלים לעבוד בכל הרשתות. הבעיה בלקנות מחו"ל היא שברגע שתצטרכי לממש את האחריות שלך תיאלצי לשלוח אותו חזרה לחו"ל. מקווה שוב שעזרתי :]