התלבטות בין שני מקצועות

Yaniv_r

New member
התלבטות בין שני מקצועות

שלום לכולם ! אני מתכנן להתחיל ללמוד באוקטובר הקרוב באת"א. יש לי התלבטות בין 2 מקצועות: 1. הנדסת תעשייה וניהול. 2. משפטים וחשבונאות (2 תארים נפרדים , הבנת שיש דבר כזה באת"א). האם התלבטות כזאת מראה על חוסר החלטיות או אולי חוסר הבנה של כל מקצוע ומקצוע. אני רואה עצמי בהרבה תחומים ובכלל יש לי שאיפות כל כך גדולות שלעיתים אני חושש ליפול בין הכסאות. התחומים שאני רואה עצמי בהם הם: הייטק , תחום העסקים אך גם תחום הנדל"ן וכו'.. התואר אמור לשרת אותי להתקדם בתפקידי מפתח ובכך אולי להיות בעל תפקיד ניהולי בכיר , שזה מה שאני מחפש . לא רוצה להשמע חס וחלילה פלצן , כי אני לא , אבל אני חושב שיש לי את הכישורים לזה וגם מוטיבציה ככה שלדעתי אני מתאים לזה. בכל מקרה , אלה שני התארים שאני די מתלבט ביניהם , בכלל , לא ממש הצלחתי לדלות מידע לגבי תואר משולב במשפטים וחשבונאות , אני יודע שזה אפשרי (נדמה לי 4 שנים) , אני גם יודע שפעם היית צריך לבחור במה להתמחות כי החוק לא איפשר להתמחות בשניהם אך כיום לא כך הדבר.. בכל מקרה , אני מניח שפניתי לפורום הנכון מאחר ויש כאן אנשים שגם התלבטו כמוני. תודה .

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
לגבי ההתלבטות...

שני התחומים שציינת שונים זה מזה בתכונות שנדרשות להם. בשלב ראשון תברר מה הכישורים שלך (מבחנים פסיכוטכנים אם יש לך כסף, ניתוח גרפולוגי אם אין לך), בשלב השני תעשה תחקיר יסודי של כל מקצוע ותראה אם הכישורים שלך מתאימים.

למעלה