קרם פטיסייר
יש מתכונים שמשתמשים רק בקורנפלור בכמות כפולה, זה מתכון שקיבלתי בסדנה למאפים צרפתיים וככה עשינו שם.
מתכון: creme patisiere קרם פטיסייר
רכיבים:
250 מ"ל חלב
3 חלמוני ביצים גודל L
60 גרם סוכר
15 גרם קמח
15 גרם עמילן תירס (קורנפלור)
1 מקל וניל
אופן הכנה:
מחממים את החלב עם מקל ווניל חצויי עד לכמעט רתיחה.
בינתיים טורפים את החלמונים עם הסוכר, ומוסיפים את הקמח והקורנפלור תוך טריפה ידנית.
כשהחלב חם, מורידים מהאש, מוציאם את מקל הווניל ומוציאים ממנו את הגרגרים השחורים לתוך החלב.
מעבירים קצת מהחלב לחלמונים ומערבבים מהר. מוסיפים עוד קצת מהחלב ומערבבים שוב במהירות. מערבבים את החלב עם החלמונים ומחזירים לאש גבוהה ומבשלים תוך ערבוב רצוף עד שהקרם מסמיך (עניין של דקות בודדות, לאט להפסיק לערבב!)
מסירים מהאש, מעבירים לתבנית שטוחה יחסית כדי שהקרם יצטנן, מכסים בניילון נצמד בצמוד לקרם עצמו כדי שלא יווצר קרום ושומרים במקרר. לפני השימוש בקרם טורפים אותו שוב כדי שיקבל מרקם חלק.
אפשר לעדן את קרם הפ]טיסייר אחרי שהתקרר לגמרי ע"י הוספה של שמנת מתוקה מוקצפת לקרם.