התלבטות בין 2 קינוחים לחתונה

Chloe1988

New member
התלבטות בין 2 קינוחים לחתונה

בחרתי כבר את כל הקינוחים והרוב זה על בסיס שוקולד, רציתי שיהיה משהו עם פירות ואני מתלבטת בין שניים שדי דומים, מה יהיה יותר טעים- טארט פירות עם קרם פטיסייר (אני לא יודעת כ"כ מה זה הקרם הזה) או טארט ממבחר פירות העונה עם קרם לימון? מלמעלה יש ג'לי
 

bali

New member
מנהל
מכיוון שזה קרם פרווה הייתי הולכת על הלימון

קרם פטיסייר פרווה לא באמת איכותי וטעים כמו קרם פטיסייר אמיתי מחלב.
 

bali

New member
מנהל
קרם פטיסייר הוא קרם וניל מבושל

כשעושים אותו כמו שצריך מדובר בקרם על בסיס חלב שמבשלים עם מקל וניל אמיתי ועם חלמונים, קורנפלור וסוכר.

אני לא יודעת מה שמים במקום החלב כשעושים אותו פרווה, ואני לא יודעת מי מכין את הקינוח הזה ואם יהיה בו מקל וניל אמיתי או לא. יש לי תחושה שהוא יהיה תעשייתי ולא כל כך טעים, בטח בהשוואה למקור.
 

bali

New member
מנהל
קרם פטיסייר

יש מתכונים שמשתמשים רק בקורנפלור בכמות כפולה, זה מתכון שקיבלתי בסדנה למאפים צרפתיים וככה עשינו שם.

מתכון: creme patisiere קרם פטיסייר

רכיבים:
250 מ"ל חלב
3 חלמוני ביצים גודל L
60 גרם סוכר
15 גרם קמח
15 גרם עמילן תירס (קורנפלור)
1 מקל וניל

אופן הכנה:
מחממים את החלב עם מקל ווניל חצויי עד לכמעט רתיחה.

בינתיים טורפים את החלמונים עם הסוכר, ומוסיפים את הקמח והקורנפלור תוך טריפה ידנית.

כשהחלב חם, מורידים מהאש, מוציאם את מקל הווניל ומוציאים ממנו את הגרגרים השחורים לתוך החלב.
מעבירים קצת מהחלב לחלמונים ומערבבים מהר. מוסיפים עוד קצת מהחלב ומערבבים שוב במהירות. מערבבים את החלב עם החלמונים ומחזירים לאש גבוהה ומבשלים תוך ערבוב רצוף עד שהקרם מסמיך (עניין של דקות בודדות, לאט להפסיק לערבב!)
מסירים מהאש, מעבירים לתבנית שטוחה יחסית כדי שהקרם יצטנן, מכסים בניילון נצמד בצמוד לקרם עצמו כדי שלא יווצר קרום ושומרים במקרר. לפני השימוש בקרם טורפים אותו שוב כדי שיקבל מרקם חלק.

אפשר לעדן את קרם הפ]טיסייר אחרי שהתקרר לגמרי ע"י הוספה של שמנת מתוקה מוקצפת לקרם.
 
למעלה