התלבטות בכיוון לימודים

fenderon

New member
התלבטות בכיוון לימודים

שלום. יש לי שאיפה להכנס לתחום מערכות המידע. אני כרגע בקורס מדריכי SAP ויש לי כוונה בהמשך להמשיך לכיוון יישום, כך שאני מחפש כיוון לימודים מתאים שיקביל לנושא זה. ידוע לי שהמקצוע הכי טוב כיום הוא מהנדס מערכות מידע אבל באמת שאין לי את היכולת ואת הזמן להשקיע בשביל ללמוד אותו. חשבתי על משהו יותר פשוט כמו הנדסאי עם התמחות במערכות מידע (בלי קשר אני לומד לתואר ראשון בניהול) ואולי בעתיד להשלים כשאני יהיה פחות לחוץ לכיוון מהנדס תעשייה וניהול עם התמחות מערכות מידע. דעתכם על התכנית שלי ?

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
דעתי בעניין...

ראשית כל נזכיר ש-sap וכל התחום הקשור אליו הולך להיות אחד המקצועות המבוקשים בשוק (עדיין די חסוי אבל בשנים הקרובות יפתח פרויקט המרכבה שיכשיר את כל משרדי הממשלה לעבוד ב-SAP ויצטרכו הרבה כוח אדם). אני עבדתי כשנה מחיי כמתכנת ABAP (בין כל שאר עבודותי הנוספות ואשמח לנסות לעזור לך להשתלב בנס לאחר סיום לימודיך) ואני מעריך שגם לך ברורים ההבדלים בין מתכנת, מיישם ומדריך. הרעיון שלך הוא טוב ובכל זאת הייתי רוצה לעמוד על קנקנך- לצורך זאת כתוב 10 שורות על דף חלק באופן ספונטני מהראש, תחתום בסוף, סרוק אותם למחשב וצרף כקובץ- כך אוכל לענות לך באופן הרבה יותר מדויק.

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
בקשר לכתב היד

אתה בהחלט יכול ללכת לכיוונים האקמאים בתחום מערכות מידע. רואים בכתב איזשהי אכזה מתחום הלימודים, יכול להיות שזה בהקשר למתמטיקה. אין לאכזבה הזו כל יסוד. אתה בהחלט יכול להצליח בתחום המחשבים וגם בתחום המתמטיקה אם כי חשוב שתתגבר על מספר מעצורים בתוכך.

fenderon

New member
תודה.

ראשית, כפי שרשמתי בכתב היד - אני בימים אלה מחפש עבודה בהדרכה ובהטמעה במודולים שלמדתי ואם תוכל לעזור לי אשמח לשלוח לך קוח. שנית, כיצד אני יכול לדעת מהם המעצורים המפריעים לי להצליח בלימודים האקדמאים ?

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
בהחלט-תשלח, אשמח לעזור

בקשר למעצורים, מדובר באיזה חוסר ביטחון שאתה מאופיין בו בתחום ההשכלה, קשה לדעת מה המקורות שלו אבל פשוט תדע שהיכולות הלימודיות שלך הרבה יותר טובות ממה שאתה חושב.

שרלוטה

New member
עדכון-פרויקט המרכבה בעיצומו

בן חורין- ציינת בהודעתך למעלה שפרויקט המרכבה מתוכנן להתחיל ושהנושא חסוי.... לידיעתך ולידיעת הקוראים: פרויקט המרכבה בניהולו של משרד האוצר, החל לפני כ- 4 שנים ! הפרויקט נמצא בעיצומו ובמספר רב של משרדי ממשלה כבר יושם ה- SAP. בהצלחה עם הפורום החדש.

kazil

New member
מערכות מידע

חבר יקר, גם אני בא מתחום מערכות מידע אך אם אתה לא אוהב את התחום חבל על המשאבים שאתה משקיע. ניהול מערכות מידע בשילוב ראית חשבון למשל יהיה תמיד מקצוע מבוקש. כנ"ל, מינהל עסקים בשילוב מערכות מידע. SAP כשלעצמו הוא עולם ומלואו אך יוצר שיגרה ללא אתגרים חדשים ככל שאתה מכיר אותו לעומקו ומיישם אותו באירגון אחד או שניים. זה טוב אם אינך פוחד משיגרה. בהצלחה

fenderon

New member
אני לא מסכים

איפה אמרתי שאני לא אוהב את תחום מערכות המידע או את ה-SAP ?

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
הוא לא אמר כזה דבר....

לפחות לפי מה שאני הבנתי. הוא נתן תיאור נכון של העיסוק ב-SAP ואמר שצריך לאהוב את התחום. אני לא יודע אם הוא יתייחס אליך אישית. בכל מקרה, הכתב שלך בהחלט מראה על התאמה לתחום המחשבים.

למעלה