התלבטות בנוגע להמשך לימודים

ברונזה

New member
התלבטות בנוגע להמשך לימודים

שלום אני מסיימת השנה תואר ריאשון בביוכימיה ומדעי המזון באוניברסיטה העברית והאפשרויות העומדות בפניי הן עבודה כטכנולוגית במפעל מזון או עבודות לבעלי Bsc כגון תועמלנות רפואית ,שהכי קורצת לי כרגע. יש לי שתי שאלות עיקריות: 1.האם השתלבות בעבודה כתועמלנות רפואית או במפעל מזון ללא תואר שני תחסום בפניי אפשרויות קידום והעלאה בשכר בעתיד? ה 2.במידה ואכן מומלץ לי לעשות תואר שני האם כדאי להמשיך בתחום מדעי המזון (חשבתי על תואר שני לא מחקרי בטכניון) או שכדאי לי 'לשבור' למנהל עסקים (מה שיאפשר לי גם לעבוד במקביל,מאחר שמדובר בתואר פחות תובעני) או לנסות לשלב בין השניים וללמוד ניהול טכנולוגיה. הערה נוספת:מנהל עסקים דורש ממני להשקיע עוד סמסטר בGmat,שזה עוד פרמטר שאני לוקחת בחשבון ושמקשה עליי את ההחלטה. בקיצור,אני מאוד בהתלבטות ומאוד אשמח לעצה

ברונזה

New member
בגלל

השכר (או יותר נכון-הבונוסים,הרכב והסלולרי) הגבוה יותר ,ובגלל שזה נראה לי שיוב בין שיווק לבין מדעים,שאלו שי התחומים שהכי מעניינים אותי.

ברונזה

New member
אני לא רוצה לעשות רק מה שהכי בא לי בטווח הקצר

אלא לתכנן את העתיד שלי כך שיהיה לי מעניין ואני אוכל להגשים את עצמי גם בטווח הרחוק. אגב ,peach20, שמתי לב שגם לאחרים את עונה בצורה לאקונית כזו אחרי שהם פורשים בפנייך את כל ההתלבטויות שלהם ואני חושבת שזה פוגע

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
תשובות

ראשית כל עבודה כתועמלנית לא תחסום בפניך כלום- היא תאפשר לך לקבל ניסיון במכירות ושיווק, דבר שיכול לעזור לך בעתיד בקבלה לתפקידים ניהוליים ושיווקים. תתיחסי לעבודה בתועמלנות כעבודה זמנית. בקשר לשאלה השניה- כמה מושך אותך לעסוק בתחום מדעי המזון?

ברונזה

New member
מזון זה התחום שהכי מעניין אותי

אבל הבנתי שתפקידי מו"פ בתעשיית המזון בישראל הם מצומצמים למדיי (רוב הידע נרכש מחו"ל) ושמרבית העבודה היא באבטחת איכות על קווי הייצור,עבודה שידועה כשגרתית וכוללת משמרות לילה וסביבת עבודה קרה ורועשת. בחרתי בתחום המזון כי מעניין אותי ליצור ולא כדי לבצע עבודות מעקב שגרתיות

ב ן ח ו ר י ן

Member
מנהל
תבדקי טוב את הנחותיך

את אוהבת את תחום המזון אבל מניחה שלא תמצאי עבודה בתחום יצור וחידוש. את צודקת כשאת כותבת שרוב העבודה בתחום המזון היא באבטחת איכות, אם כי יש גם מעבדות ייצור. אני מכיר באופן אישי בחורה שסיימה תואר ראשון כמוך וכיום עובדת בתנובה בתפקיד בהחלט מעניין ויצירתי. מה שחשוב שלא תתחילי לבצע לימודים מיותרים בלי שאת מנסה לאתר את מקום העבודה שמתאים לך כרגע.

ברונזה

New member
כלומר-לברר עם אנשים מבפנים או להתחיל לעבוד?

זה בדיוק הפחד שלי-ללמוד שנתיים ולגלות שזה היה לשווא...

peach20

New member
תתחילי לעבוד

לפי דעתי הכי חשוב זה להתחיל לעבוד ואחר כך ללמוד משהו חדש

למעלה