התלבטות בנוגע להנקה

התלבטות בנוגע להנקה

שלום, התינוקת שלי בת שבועיים וחצי, יונקת באופן מלא, עולה יפה במשקל, מספיק חיתולים ביום וכו'. הבעיה שהיא לא רגועה בכלל. כל הזמן היא או על הציצי או בוכה, כמעט לא ישנה לאורך זמן וחסרת מנוחה. אני כבר גמורה ומותשת. האם תחליף חלב ישנה משהו ????? אולי ישביע אותה יותר וירגיע אותה לאורך זמן רב יותר ??? האם זה הגיוני שהיא כל הזמן על הציצי ???? וכשהיא לא ישנה או לא יונקת היא רק בוכה ????????? הצילו

נאוה ר

New member
בגיל שבועיים וחצי זה

יכול להיות כל כך הרבה דברים מלא מספיק חלב שאז התחליף יעזור עד קושי פזיולוגי או חושי אחר שאז התחליף עלול להזיק. מה הרופא שלה אומר?מה קורה כשאבא שלה או מבוגר אחר מחזיק אותה ומערסל אותה? האם ניסית מוצץ / נידנוד או משהו אחר כמרגיע?

מעוניינת להתייחס ל " אין מספיק חלב"

ברגע שמתחילים לתת תחליף חלב, הגוף מבין שאין צורך בהרבה חלב והוא לא מייצר! גם אם אכן חשים כי "אין מספיק חלב" (דבר שלעצמו לא מדוייק כיוון שגוף האישה מסוגל לספק חלב להזנת שלישיה!!), מתן תחליף רק יחריף את הבעיה. פתרון תחושת האין מספיק היא בהנקה מרובה כדי לרמוז לגוף שצריך עוד ושיילמד לייצר כמות מספקת.

נאוה - אין דבר כזה "אין מספיק חלב"

ועצה לתת תחליף היא בדיוק העצה שיכולה לסיים את ההנקה. "אין חלב" קורה רק במקרים חריגים של מחלות כרוניות או מבנה שד בעייתי. מלבד זאת רק ניהול הנקה לא נכון עלול לגרום להפחתה בכמות החלב. חוברת עלמה למניקה

שלום לרוניתבטי

תחילת ההנקה אינה קלה . חוסר הידע "כמה אכל התינוק" , קפיצות הגדילה הרבות בהן התינוק "גר על השד" יכולות להתיש ולתסכל כאחד.בנוסף לזה קיימת העייפות של האם שלא מזמן ילדה, ילדים נוספים בבית ועוד. כן! הגיוני שתינוקת בת שבועיים וחצי נמצאת על השד כל היום. בשבועות הראשוניים קיימות קפיצות גדילה רבות. (בגיל 7-10 ימים, סביב 3 שבועות,סביב גיל 6 שבועות).על מנת להרגיעה,היתי מנסה לשאתה מעט במנשא- גוף לגוף שתחוש את חום גופך וכך תרגיש קרובה ,בטוחה ומוגנת. בנוסף נסי לשבת איתה על כדור פיזיו ולקפוץ בעדינות רבה . בנוגע לשאלה על תחליף החלב- ההזנה האופטימלית הינה חלב אם. כמובן אין כל רע בלתת תחליף חלב . חשוב לזכור כי ברגע שמתחילים לתת תחליף חלב , הגוף מקבל איתות לייצר פחות חלב(דבר שיכול לחבל בהנקה העתידית). המלצתי לך היא לנסות ולהמשיך להניק כיוון שיתרונות ההנקה רבים לאם ולתינוק (במידה ואת מעונינת אפרט..). תני צ'אנס מאחר וכל ההתחלות קשות... חשוב מאוד בשבועות הראשונים של ההנקה לא לתת מוצץ ו/או הזנה מבקבוקים כדי למנוע בלבול פטמות שיקשה על בתך את ההנקה. בהצלחה בכל אשר תבחרי

תודה על התגובות,

אני לא מודאגת שמא אין מספיק חלב, כי אני יודעת שישי, שהרי התינוקת עולה יפה במשקל. הבעיה שאין לה דקות עירנות שקטות אלא רק בכי או ציצי. אני רואה תינוקות רבים סביבי רגועים ואני לא מבינה מדוע שלי אינה כזו. גם שבעלי מערסל אותה היא בוכה ולפעמים אני רואה שהיא עיפה אבל לא מצליחה להירדם אלא רק על הציצי וברגע שמורידים אותה היא בוכה רציתי רק לברר האם תחליף ירגיע אותה יותר ... תודה

תחליף חלב ישנה את העובדה שכרגע

היא צורכת חלב רק שלך. מרגע תחילת מתן התחליף מה שעלול לקרות הוא תחילתה של סוף ההנקה.... הגוף מייצר חלב על פי דרישה - ככל שהתינוק יונק יותר הגוף מייצר יותר. ברגע שתתחילי להניק פחות (תתני חלב בקבוק במקום הנקה), הגוף יוריד את הייצור שלו, כי "לדעתו" התינוק לא מבקש לינוק כל כך הרבה ולא צריך עוד חלב. סיבה נוספת להמנע ממתן בקבוק, לפחות כרגע, היא *בלבול פטמות*. אופן היניקה משד ומבקבוק שונה בתכלית, גם בצורת היניקה, וגם בקלות בה מגיע המזון לגוף. מבקבוק קל יותר לאכול וברגע שהתינוק מבין את זה הוא לא רואה סיבה להתאמץ ונעשה הרבה יותר עצבני על השד (לא תמיד כמובן, אבל יש סיכוי סביר שזה יקרה). מכאן ועד הוספת עוד בקבוק במקום הנקה, ועוד בקבוק הדרך קצרה. (אין לי מספיק חלב הוא תירוץ נפוץ במצבים כאלה). ייתכן והיא במה שנראא "קפיצת גדילה" - מדובר בכ 48 שהיא תינק ללא הפסקה כמעט כדי לאותת לגוף לייצר יותר חלב. 3 שבועות זה גיל קלאסי לקפיצה שכזו. מה שאת צריכה לעשות זה להכנס איתה למיטה ולתת לה לינוק כל שניה שהיא רוצה, או לא במיטה, אבל העיקר זה לתת לה לינוק.

תודה. דרך אגב, האחות בטיפת חלב

המליצה לשאוב לפחות מס' פעמים בשבוע ולתת לתינוקת להתרגל לאכול מהבקבוק ולא רק מהציצי מה אתן אומרות ???

תחכי עם זה עד שההנקה תהיה מבוססת

עד גיל 6 שבועות בערך. אני מסכימה עם לתת לתינוקת חלב מבקבוק כדי להתרגל למקרים שתהיי חייבת לצאת / להתאוורר/ לצאת לסידורים. יש תינוקות שהם סרבני בקבוק ומאד קשה להרגיל אותןם, לעומת זאת יש תינוקות שזה מוצא חן בעיניהם והם יעדיפו את זה על הציצי. גם כשנותנים בקבוק חשוב לבחור בקבוק מתאים בעל בסיס פטמה רחב וחור מעבר קטן (אוונט למשל), ולהקפיד שהילד יפתח פה גדול ולא יתפוס רק את הפטמה. כמו כן חשוב לשמור על זווית של כ 45 מעלות לבקבוק כדי שהחלב לא *יישפך* לפיו של התינוק. לגבי שאיבה - שאיבה אמנם מחכה יניקה, אבל היא לא "הדבר האמיתי" ולכן נשים רבות מתקשות בשאיבה. חשוב להקפיד על כללים כמו לשאוב בנחת, עדיף שהתינוק יהיה בקרבתך כי ריחו ומראהו מגרים את המוח והחלב יוצר יותר בקלות, וכן שאיבה בבוקר בד"כ טובה יותר כי השד מלא. אני נהגתי להניק מצד אחד ולשאוב מצד שני (הצלחתי עם הידנית של אוונט!) בבוקר והבקבוק התמלא תוך 10 דקות. לקבלת מידע נוסף אני ממליצה לך לפנות לפורום הנקה שם תקבלי תשובות מפורטות.

תמתמ1

New member
היי רוניתבטי

אני נתתי לביתי סימילאק וגם הנקה מגיל שבוע, וגם שאבתי. זה היה פתרון מעולה , לא היה לה בלבול פטמות, וכן, היא היתה רגועה יותר וגם אני. אני לא מוצאת שום פסול בלתת תמ"ל, ההיסטריה סביב ההנקה היא מוגזמת (הכוונה היא לא אלייך) ההיצמדות הפנאטית ל"רק הנקה" יוצרת סתם מתח. תני לה מה שמרגיש לך נכון , גם את זקוקה למנוחה ולרגעים של לבד עם הגוף שלך. זה בכל אופן מה שאני עשיתי , שיהיה לך רק טוב תמי

חשוב להדגיש שהעובדה שלך זה לא קרה

לא מעידה על תינוקות אחרים. זה עלול לקרות, וזה קורה הרבה. מעבר לזה שכל אחת תבחר מה טוב עבורה.

למעלה