התלבטות בנוגע לסקירות

עדי12325

New member
התלבטות בנוגע לסקירות

היי
בהריון עם הבת שלי הלכתי גם לסקירה המוקדמת וגם למאוחרת לאותו רופא פרטי שפספס מום של חיך שסוע מלא (גילוי נאות - לא תמיד אפשר לזהות, אבל מן הסתם ככל שהרופא טוב יותר הסיכויים עולים אבל בכל מקרה לא מדובר ב-100%).
בהריון הנוכחי הלכתי לפרופ' צלאל לסקירה הראשונה. רק מה, התור היה רחוק והסבלנות פקעה וכבר לא יכולתי לחכות ולכן הלכתי שלושה ימים קודם לרופא אחר שנבחר באופן מקרי ע"י הקריטריון "יש לו תור פנוי למחר" במסגרת ה-57 ש"ח שמשלמים בכללית מושלם. הכוונה הייתה כמובן לא במקום צלאל, אלא בנוסף, פשוט כי הגעתי לקצה מבחינת יכולת ההמתנה. בקיצור, במקום להרגיע קרה בדיוק ההיפך כשאמר שאולי רואה מום בפנים וביקש שנחזור עוד שבועיים כדי להשלים את הבדיקה. סוף טוב הכל טוב, צלאל ראה שהכל תקין (אגב אני כבר מומחית ברמת הציוד לאולטרסאונד ואכן הציוד היה בשתי דרגות מתקדם יותר).
בקיצור, אני כרגע במצב שבו שמה דגש מאד גדול על מבצע הסקירה בפרט אחרי הסיוט של השלושה ימים האלה.. שאלתי היא האם לדעתכן עדיף ללכת לרופאים שונים לסקירה המוקדמת והמאוחרת, במובן של "עוד עין" או שאם יש מישהו טוב ללכת אליו לשתי הסקירות.
אציין גם שהפעם הגעתי להריון חכמה יותר במובן של ביטוח רפואי מצויין ולכן הכסף כלל אינו שיקול.. רוצה ללכת להכי הכי..
תודה :)

רונית 294

New member
וואו... איזה סרט.

אני ממליצה על דר. ערן כסיף. לא שזה מבטיח משהו במיליון אחוז אבל הוא נחשב מצוין. וכמובן לעדכן אותו בהכל.

ואו איזה דבר...

לא מקנא בך במה שעברת בימים האלו...
שאלת שאלה חשובה, אשמח גם לשמוע תשובות מאחרות, למרות שזה נראה לי אינדיווידואלי, תלוי רופא ותלוי אישה, לפחות בהרגשה. פעמים רבות לעין נוספת ולמכשיר נוסף יש ייתרון.

אני קבעתי תור לסקירה המאוחרת לאותו רופא שעשה לי את המוקדמת, אבל הוא נחשב לפדנט ומאוד מקצועי, מראש היה אצלי בעדיפות למרות התורים. את המוקדמת הוא עשה בכזאת יסודיות (שעה וחצי בדק כל פרט, כל אצבע וכו') ובכזאת רגישות, שבשמחה קבעתי אליו שוב, למרות שחשבתי שאולי כדאי שעין נוספת תראה...

שיהיה בהצלחה בהמשך ובלי טעויות מלחיצות!

שירהד1

Member
מנהל
כן, אני זוכרת את הסיפור שלך...

קודם כל, אני שמחה לשמוע שהכל תקין. אחרי הסיוט של הכמה ימים הללו, טוב שתוצאות הבדיקה תקינות ואפשר טיפה לנשום.
לגבי השאלה שלך, אני באמת לא יודעת לענות לך. אני הלכתי בכל ההריונות לאותה רופאה- ד"ר אניטה סילבר (מומלצת בחום) שביצעה את שלוש הבדיקות- שקיפות עורפית, סקירה מוקדמת וסקירה מורחבת. זה בהריונות התקינים. היה הריון אחד שהגעתי לשקיפות העורפית, והיה לא ממש תקין, והיא עלתה על בעיה, שהתגלתה יותר מאוחר כטריזומיה 18. באותו ההריון גם הגעתי אליה לסקירה המוקדמת, ואז כבר ידעתי שיש טריזומיה והיא איששה את האבחנה בממצאים הרבים שמצאה.
אני יודעת שיש בנות שאוהבות באמת שעוד עין מסתכלת, ולכן קובעות את הסקירות לשני רופאים/ות שונים/ות. תעשי מה שמרגיש לך הכי נכון עבורך, ומה שיעזור לך להיות קצת יותר רגועה.

שירה דוד
ריפוי בעיסוק והוראה מתקנת לילדים עם קשיים התפתחותיים ולקויות למידה
הדרכת מרפאות בעיסוק, מורות להוראה מתקנת וסטודנטיות
מנהלת פורום אובדן הריון, תפוז
09-7749028

למעלה