התלבטות בנושא גן...

שירי ל

New member
התלבטות בנושא גן...

אחרי הרבה חיפושים, מצאי הגנים בסביבה שלי ממש לא נראה לי
יכול להיות שאני קפדנית מדי- אבל בכל זאת אני מפקידה שם את הדבר הכי יקר לי בעולם
2 גנים שנראים לי הם מאוד רחוקים מאיתנו, משהו כמו 20 דקות נסיעה ברכב. מה דעתכן? זו טעות איומה לקחת גן רחוק? להתפשר על משהו קרוב או לא לוותר?

למרות שאין לי ניסיון עדיין...

אני חושבת שזה מאוד חשוב גם אם מצריך השקעה מצידך. רק לדמיין את הקטנטנים מבלים שם יום שלם - הייתי מחפשת את הסביבה הכי נוחה וטובה עבורם. מגיע להם לא? לא הייתי מתפשרת.

popo11

New member
לא להתפשר

הסוף יהיה שתתבאסי ותעברי לגנים הרחוקים. אם יש לך אוטו זה בכלל לא בעיה גדולה. הגן של עדי נמצא 25 דקות נסיעה מהבית מהסיבה הפשוטה שזה קרוב לעבודה שלי (חוץ מזה שלא הייתי שמה אותו בגן ליד הבית בכל מקרה). הבעיתיות מתחילה בגילאי גן גדולים שרוצים ללכת לשחק עם החברים מהגן. אבל שוב - עם אוטו זה לא נראה לי בעיה גדולה.

אתיש

New member
לא להתפשר

גם הגן שלנו מרוחק כרגע - ובתחילת שנה הבאה אנחנו עוברים דירה ליישוב סמוך ואני משאירה אותה באותו גן גם שנה הבאה למרות הנסיעה אחרי הכל - הם שומרים על האוצר שלנו

anat30g

New member
גם אני מסיעה

יש לי גן ליד הבית - אבל חשוב לי שהילדים יהיו בגן שתואם את השקפת עולמי בכל הקשור לחינוך, לכן הרחקתי מהבית. לדעתי בגיל צעיר לא הכי חשוב שהגן יהיה ליד הבית, יכול להיות ליד מקום העבודה, או קרוב לסבא וסבתא שמוציאים את הילד מהגן. חשיבות גן ליד הבית עולה עם הגיל - כשהנושא החברתי הופך להיות משהו משמעותי בחייו של הילד. כשהוא רוצה ללכת לחברים, או נפגש עם חברים למטה בדשא.... בגיל צעיר החברויות של הילדים הם לא כל כך תוצאה של בחירת הילדים - אלא של בחירת ההורים - ז"א אנחנו לא נלך עם הילד שלנו לבקר בביתו של ילד מהגן שאנחנו לא סובלים את הוריו - כי אנחנו צריכים להמתין לילד, לשתות קפה ולשוחח עם הורי הילד - כי אי אפשר לעזוב פעוט שם ולחזור לקחת אותו אח"כ, כפי שאפשר לעשות עם ילד יותר גדול (וזה אותו דבר כשצריך להזמין חבר הביתה). אם הנסיעה לא קשה לך - ויש לך רכב זמין - אני בעד. הכי חשוב שתרגישי שהכנסת את הילד לגן הכי טוב, אחרת לא תהיה שקטה.

זה תלוי בת כמה הבת שלך

עד גיל שנתיים- שנתיים וחצי, לדעתי זה לא ממש משנה בגיל יותר מבוגר כשהילדים מתחילים ללכת לשחק עם חברים מהגן הקירבה של הגן לאיזור המגורים יותר חשובה. גם שירה תלך בספטמבר לגן שנמצא במרחק 15 שעה נסיעה, בשכונה שלנו ממש אין מבחר של גנים ולכן התרחקנו ומצאנו גן מצויין

לא המרחק קובע....

בגילאים מאוחרים יותר הייתי ממליצה על גן בשכונה - כי אח"כ הילדים הולכים לבית ספר ביחד. בגילאים הקטנים העיקר שהגן היה לשביעות רצונך ורצונה של הזאטוטית. וד"א יתכן שהגן רחוק מהבית אבל קרוב יותר לעבודה שלך או של בעלך וזה דווקא נוח.. ואם אפשר לשאול, אילו שני גנים על הכוונת? אני מהאזור שלך,פלוס מינוס, כזכור. בכל מקרה, בהצלחה.

לדעתי זה גם תלוי בגיל הילד

מפני שאני לא חושבת שאת צריכה להתפשר על גן אלא לקחת לגן שנראה לך הכי. אבל אם הילד מעל גיל 3, רצוי לדעתי שיהיה בגן בסביבת הבית, כדי שתהיה אינטראקציה עם ילדים מהגן גם בבית או בגינה או המשכיות לגן אחר עם אותם הילדים. בכל מקרה שיהיה בהצלחה בבחירת גן!

שירי ל

New member
הבעיה היא שהגן רחוק מהכל-

אם סבתא תצטרך לקחת- זה יהיה לשלם לה מונית. אם אני- בלגאן עם אוטו או מונית עם האוטו אצל בעלי אם בעלי- זה לנסוע 20 דקות בכיוון ההפוך מהעבודה שלו בשעות העומס. בקיצור, זה יהיה קשה מאוד...

מחשבות

New member
לבחור את הגן הקרוב ביותר מסיבה

פשוטה: אם את מתכוונת לגור בסביבה הזו עוד שנים רבות, הילד יגדל עם אותם ילדים שכנים וימשיך איתם לבית הספר כחברים. אם יש מקרה חרום ואת לא יכולה להגיע, תמיד שכנה תיקח את הילד. בסוף היום נחמד מאוד אם הילד מגיע הביתה תוך כמה דקות וזה מנסיון של ימי שרב וימי קור. בימי קור נחמד ללכת ברגל עם מטריה. השקפות עולם ותאוריות חינוכיות לא ממש מצדיקות 20 דקות נסיעה (עכשיו תהרגו אותי ודי).

anat30g

New member
הילדים בגן ליד הבית שלי

אינם ילדים מהשכונה... אם הם היו גרים קרוב ומכירים את הגן והגננת (ושומעים את הבכי היומיומי והצעקות של הגננת מהגן) הם לא היו שמים את הילדים בגן הזה... אני לא מכירה הרבה הורים ששמים ילד בגן פרטי ליד הבית - אם הוא לא טוב - רק בגלל שהוא קרוב... ענת

אנחנו מסיעים גם מרחק דומה

אז מצד אחד זה מאוד לא נח כי חייבים רכב כדי להסיע אותה אל ומהגן וזה אומר שאני אף פעם לא יכולה לעשות את זה כי הרכב היחיד אצל בנזוגי. אבל לא מצאתי גן שנראה לי באיזור מגורינו והפלוס של 5 דקות הליכה מתגמד בעיניי לעומת המחשבה ששחר תהיה במסגרת שאני לא לגמרי רגועה איתה. אני לא חושבת שאת מגזימה בכלל! אז לדעתי עדיף להסיע (אני ממש נגד הסעות בגיל של שחר - 2.5, לא סומכת על אדם זר ועל הקפדה על כללי הבטיחות).

לא להתפשר

גם הגן של אורן הוא בקיבוץ 10 דקות נסיעה מהבית אך בכיוון ההפוך מכיוון הנסיעה לעבודה. אם את מרוצה מהגן, אז זה מה שחשוב. עוד 5 דקות או פחות זה לא מה שחשוב בעיני.

michal cohen

New member
עוד כמה נקודות

שירי, המטרה העיקרית היא טובת הילד, אם כי גם הנוחות שלכם חשובה. מבחינת הילד, חשוב שירכוש חברים בגן, כאלה שהוא יפגוש אחר הצהריים בגינה הציבורית וכאלה שתוכלו לבוא אליהם והם אליכם. אני יודעת מנסיון של חברות, שזה נורא חשוב לילד שיידע שיש לו בגן חבר שמחכה לו. ואם הוא יפגוש בגן את הילדים שהוא מכיר מהגינה זה בהחלט יקל על הקליטה בגן, ובהמשך, על המוטיבציה שלו ללכת כל בוקר לגן. אני עשיתי מאמץ למצוא גן באזור גם מהסיבה הזו, וכמובן גם משיקולי נוחות. (וגם כי נשבר לי לראות גנים..) עד כמה הגנים שראית בעייתיים? ומה כל כך בעייתי בהם. אולי זה דברים שכרגע מפריעים לך, אבל בסופו של דבר, לא משמעותיים עבור הילד. אני מציעה לך למהר, כי בגנים הטובים כבר אין מקומות. תירשמי אפילו סתם, ע"מ לשריין לך מקום. ומקסימום, תפסידי את דמי הרישום. ועוד עיצה: תכנסי לאתר הזה. אולי תמצאי שם אינפורמציה על הגנים שלך.

פישון

New member
לפי דעתי השאלה מה הבעיה בגנים

בכל גן המטפלות יעשו דברים שאת לא מסכימה להם במאה אחוז, ולא תוכלי לדעת בדיוק מה קורה כשאת איננה. לכן את צריכה לסמוך עליהן. הכוונה שלי היא לא לדברים היסטריים של הזנחה אלא למשהו כמו לתת פעמיים בשבוע לחם עם שוקולד כשסוכם על פעם אחת, לתת מוצץ בגינה (ואז הוא נאבד לפעמים). דברים שאינם עקרוניים הם קבילים בעיני ולא הייתי מסיעה. הבלגן משמעותי, לפעמים קשה לשכנע ילד להכנס לאוטו, לפעמים יש בעיה של סבתא שמוציאה ילד חולה באמצע היום וקשה לה להגיע. אם הבעיה היא עקרונית, בנוגע לשיטת החינוך או להגיינה או לכל דבר דומה, אז בעצם אין ברירה. כמו שאמרו לך, לשחק בגינה זה חלק חשוב מהיום של ילדים קטנים. אנחנו במעון ממש מגובשים, גרים קרוב ונפגשים כמעט כל יום בהרכבים שונים. יש הרבה בעיות בגן אבל סה"כ סביר (ויצ"ו, עם הטוב ועם הרע). אצלנו יש גן מיוחד של קבוצת פעוטון עם עשרה ילדים ושתי מטפלות, כך שהגיבוש אפשרי. אנחנו עושים מדורת ל"ג בעומר (ההורים מארגנים), פיקניקים ועוזרים אחד לשני אם בן הזוג בחו"ל או במילואים. עושים לפעמים בייביסיטינג של חצי שעה שעה אם מישהו נתקע בעבודה, כי הילדים מכירים אותנו. בגן שבו כל אחד מסיע את הילד שלו הביתה בסוף היום קשה להתקשר כך להורים האחרים. כך אנחנו גם מספיק מגובשים כדי להתארגן ולדרוש דברים מהגן, כמו תפריט עשיר יותר והחלפת מטפלת במטפלת מנוסה יותר. מקווה שגם זה נקודה למחשבה

שירי ל

New member
תודה על התשובות - מאחר וזו ילדה ראש

ראשונה שלי אני לא ממש יודעת לשים את האצבע על מה לחפש ובדרך כלל הולכת לפי תחושת הבטן: המקום נעים/לא הגננות הן נשים שנראה לי שנעים להיות בחברתן כל היום או לא, כנ"ל לגבי הילדים. פחות חשובים לי הדברים הקטנים כמו שעות/אוכל וכו´ ובשבילי לא על זה יקום ויפול דבר. יש עוד מישהו באיזור ת"א גבעתיים שיכול להמליץ על גן טוב לנסיכה שתהיה בת שנה ו-3 חודשים בספטמבר?

למעלה