התלבטות בנושא גן

Qaz99

New member
התלבטות בנושא גן

אני חדשה בפורום זה, ויש לנו התלבטות לגבי כניסתו לגן של הבן שלי.

אנחנו עושים רילוקיישן לכמה שנים לארה"ב.
הבן שלי יהיה בעת המעבר בן שנתיים בידיוק וחשבנו לחכות קצת עם הכניסה לגן עד שנתארגן על עצמנו שם. (הכוונה לא להכניס מיד איך שנוחתים)
כיום הבן שלי לא נמצא במסגרת, הוא איתי בבית.
ההתלבטות היא בעיקר האם להכניס אותו לגן שבו יש גננות דוברות עברית (חב"ד)
או לגן של ה JCC שזה גן יהודי אבל אין בו גננות דוברות עברית.
החשש הוא שהילד יכנס לגן ולא יבין אף מילה..
לגן של חב"ד אנחנו פחות רוצים כי אנחנו לא דתיים וראיתי שבגן שם חובשים כיפה ואנחנו לא מעוניינים בזה. כן חשוב לנו המסורת וחגיגת החגים היהודים.
אני לא רוצה לגרום לו לתסכול, ומאד רוצה שיהיה לו נחיתה קלה וטובה.

אשמח לשמוע מהורים פה מה עשיתם בעניין הגנים של ילדכם.
תודה!

ברוכה הבאה לפורום שלנו, ואני מקוה שתמצאי פה

מקום נעים לשאול, להתיעץ ולשתף, כי רובנו היינו בדיוק במקום שאת נמצאת בו כרגע, ויודעים כמה זה לא פשוט

בארה"ב ואירופה, רוב הילדים נשארים בבית מלא או חלקי עד גיל בית ספר לפחות, ולכן יש המון קבוצות מפגש באמצע היום להורים וילדים. הקבוצות האלה מעולות לתת לילדים את הניסיון החברתי שהם צריכים בגילאים האלה, וגם איזו מסגרת ביום יום. הן גם מקום מצוין בשבילך להכיר אנשים חדשים, לקבל איפורמציה, ולהחשף לשפה ולתרבות במקום החדש.

אם הבן שלך לא הלך לגן עד עכשיו, אני לא רואה שום סיבה לעשות זאת כאשר אתם עוברים למדינה חדשה. עולמו של ילד בן שנתיים נמצא עם הוריו, וזה יתן לו מקום יציב בתוך השינוי הגדול הזה.

המון המון בהצלחה לכם

Qaz99

New member
היי

תודה על תגובתך.
&nbsp
ילדתי לפני שבועיים וכאשר נגיע לארהב הקטנציק יהיה בן שלושה חודשים.
קצת מאתגר עבורי להיות עם שני ילדים קטנים בבית בזמן שבעלי יעבוד רוב שעות היום.
&nbsp
אם היה לנו רק אותו הייתי משאירה אותו בבית לחצי שבוע וחצי אחר הייתי שמחה בגן לצורך רכישת השפה.
&nbsp
הוא כבר צריך ורוצה חברה, פה בארץ קשה למצוא משפחות שלא מכניסות למסגרת, לכן הוא לא מתראה עם ילדים כמעט בכלל.

alphadelta

New member
אצלינו...

ילדי הפרטיים נולדו בארצות הברית אמנם, אבל כל אחד היה עד גיל שנתיים בבית ולכן שמעו רק או בעיקר עברית. כשהתחילו גן יהודי דובר אנגלית בגיל שנתיים לא הייתה שום בעיה. הם הלכו כל יום אבל ליום קצר. הגננת הבינה אותם. פשוט כי הייתה אשה חמה ואוהבת ילדים. חיבוק חם מבין ואוהב עובד בכל שפה. לפני גן חובה, שבדקו האם בתור דוברי שפה נוספת הם זקוקים לתגבור , הבוחנת שאלה אותי אם באמת אנחנו מדברים רק עברית בבית. כי האנגלית שלהם הייתה מעל ומעבר לגילם. ושמעתי עוד המון סיפורים כאלה.
היתרון בגיל שנתיים הוא שפסיכולוגית לרב זה כן גיל שיש בו צורך בחברתיות. יחד עם זה יש המון שלא מדברים ברור עדיין. הם לומדים יחד. ואין שימוש בשפה כמו בגיל שלוש או ארבע. גן דו לשוני לדעתי לא יקנה לו אנגלית
כי הוא עלול ללכת לשפה שנוחה לו - העברית. ולא ירכוש אנגלית. אם הרילוקיישן לכמה שנים עוד שלוש שנים הוא יתחיל בית ספר. ושם חשוב בסיס חזק של אנגלית.
כשאני התחלתי לעבוד בגן הגיעו אלי בגיל שנתיים ילדים דוברי פרסית, סינית, קוראנית, ספרדית , ועוד המון שפות. והסתדרנו. שוב, כשחיבקתי ילד בוכה וניחמתי אותו - השפה לא חשובה לו.
ילדים לומדים מהר. מאד מהר. את מכירה את בנך הכי טוב. חשוב שזה יהיה גן שאת תאהבי. גן שהילד ירגיש טוב אהוב ובטוח בו. ולסמוך עליו. כדי שילמד שהוא יכול.
האם בארץ היית שולחת עכשיו לגן? בהמון גנים בארצות הברית יש אפשרות של יומיים, שלושה או חמישה ימים בשבוע. וגם חצי יום או יום מלא.
עוד נקודה , גן יתן לו מלבד שפה גם ילדים נוספים וגם לך אמא , עוד אמהות לפגוש אחר הצהרים כשהילדים משחקים בינהם.

Qaz99

New member
היי

אולי באמת נשקול להכניס לחצי שבוע לגן יהודי דובר אנגלית (jcc)
גם לי יהיה יותר קל נפשית אם הוא יהיה איתי בבית.
האנגלית שלי לא ברמה טובה, אני כן מבינה אבל קשה לי לדבר ולהתבטא נכון..
בעלי מדבר אנגלית מן הסתם יותר טוב ממני.
&nbsp
בעיקרון הרילו הוא לתקופה בלתי מוגבלת אבל כן חשבנו להיות 5 שנים ואם טוב כמובן להשאר עוד..
&nbsp

ברוכה הבאה לפורום ולמסע לחו"ל

אני לא יודעת לאן את עוברת, אבל במקומות גדולים שיש בהם ריכוז של ישראלים-נפתחו גנים דו שפתיים שבהם בין היתר גם מדברים בעברית.
אני עובדת בגן כזה והאמת שזה מקסים לראות איך הילדים קולטים את שתי השפות.
יש לי ילדים בגן שאף אחד חוץ ממני למעשה לא מדבר איתם בעברית וקולטים מאוד יפה (והם בני שנתיים). הם יודעים יפה עם מי לדבר ובאיזו שפה -למשל עם הקולגה שלי הם מדברים באנגלית כי הבינו שאיתה מדברים באנגלית ואיתי-מדברים בעברית ואני מקפידה תמיד לענות בעברית.
&nbsp
אני חושבת שאם עד עכשיו היא הייתה איתך בבית, אולי עדיף להכניס אותה למסגרת לחצי יום או מסגרת של "גן עם אמא" ולראות איך זה עובד.
בהצלחה!

Qaz99

New member
תודה על תגובתך

אכן להכניס לחצי שבוע נראה לי הגיוני יותר לפחות בהתחלה.
&nbsp
לא נראה לי שבאוסטין יש גנים דו לשוניים לפי מה שביררתי עד כה.
בכל מקרה לא נראה לי שנכניס לגן של חבד אלה דווקא לגן של ה JCC...
&nbsp

Et tu Brute

New member
המצב שלי קצת שונה אבל

הבת שלי שומעת רק עברית בבית, ואנגלית בגן. אני באופן אישי לא הייתי שולחת לגן של חב"ד.

למעלה