התלבטות בנושא מיחזור משכנתא. חשוב!

התלבטות בנושא מיחזור משכנתא. חשוב!

שלום לכם, אני מעוניין במיחזור משכנתא מבנק א' לבנק ב' ואני כבר במו"מ מתקדם עם בנק שנותן לי תנאים הכי טובים, אבל יש לי בעיה. סכום המיחזור הוא 85 אחוז בגלל שזה כולל את הזכאות וההלוואת מקום והבנק לא מוכן לתת לי כזה מימון אלא רק פחות מ-70 אחוז. האפשרויות שהוצעו לי הן : א. השלמת ל-85 אחוז ע"י חברת המימון EMI שלוקחת כ-3.5 אחוז וזה המון (יצא לי 150 שקל יותר בתשלום החודשי). ב. להשאיר את הלוואת המקום (ריבית נמוכה בכל מקרה) ואת הזכאות (ריבית גבוהה - בערך 6.5) בבנק הקיים ולמחזר רק את ההלוואות המשלימות ואז יהיו לי משכנתאות ב-2 בנקים. ג. לקחת הלוואה רגילה על כספי הזכאות (בעייתי כי זה הרבה כסף). מה דעתכם אלוני ושות'. תודה

אלוני.

New member
הלוואות

השארת משכנתא בבנק אחד והוספת משכנתא בבנק שני יצריך רישום משכנתא ראשונה ושניה בהתאם (פרי פאסו) ואני מתקשה להאמין שבנקים ילכו לאחוז מימון כזה בתור משכנתא שניה. אם ההחזר ביחד עם עלות EMI מוזיל לך את העלויות הנוכחיות אזי מה איכפת לך כמה הם לוקחים ?

אז ככה...

המיחזור חוסך לי 18,00 שקל ב-20 שנה בעוד ההוצאות שלי (בולים, תיק וכו') הן כ-3000 שקל במזומן. ללכת על זה? הריבית הקבועה היא 4.75

אלוני.

New member
בוודאי

תבדוק שאכן המספרים נכונים, תבדוק פעם שניה שכל מה שהבטיחו לך קיים בחוזה וזה שווה

סנטימנט

New member
והרי החישוב

היוון של 18,000 ש"ח על פני 20 שנה, באינפלציה 2% - כ-12,000 ש"ח. אם האיפלציה 4% - כ-8,000 ש"ח. אם האינפלציה 6% - כ-5,500 ש"ח. בניכוי 3,000 ש"ח שישולמו עכשיו במזומן, החיסכון נראה הרבה פחות טוב (אבל חיסכון בכל זאת, יש להודות). צריך לחשוב האם אין הוצאות נוספות בבציעו המהלך, כולל אובדן ימי עבודה, ריצות, טרחה וכאב ראש.

למעלה