התלבטות בנושא קריירה

b o a z 1 1

New member
התלבטות בנושא קריירה

בוקר טוב,
אני בן 29, נשוי, בוגר תואר שני ( בנוסף עשיתי קורס חשבי שכר) ועוסק בתחום משאבי אנוש ברצף משירות קבע בצה״ל ועד היום באזרחות. אני כבר די שבע מלימודים, אבל אני מרגיש שאני לא ממצא את עצמי וייעודי בתחום הקריירה.
אני שוקל בכובד ראש להירשם שוב ללימודים ולבצע הסבה מקצועית, אני שוקל ללמוד תעודת הוראה במשך שנתיים ולנסות
להתחיל לאחר מכן לעבוד כמורה בבית ספר תיכון בתחמי מדעי החברה או באזרחות.
האם זה צעד נכון עבורי? וזאת במיוחד לאור המצב המשפחתי שלי והרצון להקים משפחה ( עוד חוסר יציבות בנושא הכלכלי למשך כמה שנים, יש לציין שאישתי תומכת בי).
האם לעשות הסבה מקצועית בשלב כזה זה צעד נכון? האם תחום ההוראה בבית ספר תיכון הינו תחום מתאים עבורי?
תודה רבה על העזרה.

b o a z 1 1

New member
בעיקרון כן.

הלימודים הם במתכונת של יום בשבוע למשך שנתיים.
כלומר הכוונה שלי לעבוד במשך 4 ימים בשבוע במשרת סטודנט. (אצטרך למצוא משרה של 70%).
לאחר השנתיים אני צריך לעשות סטאז׳ במשך שנה ולמצוא בית ספר עם לפחות 33% משרה.
בשנתיים האחרונות עבדתי בארגון במשרת סטודנט במהלך לימודי התואר השני ולכשסיימתי את הלימודים חוזה העסקה הסתיים, אם אלמד שוב אוכל לבדוק אופציה לחזור לשם במשרת סטודנט.
כעת אני נמצא בתהליך מתקדם בחברה גדולה למשרה מלאה בתחום העיסוק שלי.
תודה רבה
&nbsp

פריסת ההשוואה 2 אופציות

האם עלי לבצע הסבה מקצועית או שעלי לוותר על כך?
המענה יהיה לכאן ועכשיו בבחינת לימודים כן או לא.
אין כאן ראיה קדימה לשיקולי עבודה, או קבלה למשרת הוראה בעוד אי אלו שנים.

b o a z 1 1

New member
תוצאות:

השאלה שנשאלה:
האם עלי לבצע הסבה מקצועית או שעלי לוותר על כך?
&nbsp
תוצאות פריסת ההשוואה:
אפשרות 1
- המגדל בוער
- נזיר
- שני המטות
אפשרות 2
- שלוש הגביעים
- יום הדין
- אס החרבות
מסר / עיצה - הכוכב
&nbsp
תודה רבה.

עשה מה שממלא את נפשך באושר

מה שגורם לך לשפע ולהרגשה של מצאתי את מקומי.
זה המסר.
(התחלתי מהסוף)
לגבי הסבה מקצועית -אם חשבת על לימודי הוראה-בזמן שלחצת על העכבר ולא על הסבה מקצועית בהגדרה בכלל-נראה שעליך עדיין לעשות את החשבון נפש האישי לגבי נושא ולבחון היטב את השלכות הבחירה שלך.
כרגע אתה בתוך תהליך של עיסוק בנושא (לפחות מחשבתית) ודברים יציבים יחסית בחייך-נעלמים או משתנים.
בתחושה- הכל נראה לי זניח ולא משמעותי-לעומת מה שאתה חש, מתכנן ובונה שמצפה לך.
אם אתה איש של חלום-בצע.
אם אתה איש של חלומות הרבה-סנן
&nbsp
הויתור- כרגע מדובר על בקשה להשהיה של הנושא-עד שתבחר מתוך מחשבה וחשיבה.
לזמן של שלושה חודשים בערך-עשה סדר בבלגן
לא כדאי לותר על מה שלא ברור עד הסוף לגמרי.
&nbsp
בקיצור... מצא יסוד מארגן והתמרכז בו.
&nbsp
בהצלחה

b o a z 1 1

New member
תודה רבהה...

בעיקרון הלימודים מתחילים באוקטובר, כך שיש לי עוד זמן להתגבש ובאמת לחשוב על זה ( ההרשמה נגמרת במאי ולכן נרשמתי ללימודים ונראה איך הדברים יתפתחו עד אז).
למה כתבת קודם לכן שאת מתמקדת רק לגבי הלימודים בפריסה ולא לגבי ההתאמה למורה בבית ספר?
&nbsp
בעיקרון אני נמצא בפרשת דרכים:
לפני חודש עשיתי פריסה בזמן שהייתי מובטל( במשף 4 חודשים) וההמלצה שאני אכנס למקום עבודה ואוכיח את עצמי שם.
זה מה שעשיתי, נכנסתי למקום עבודה בתחום העיסוק שלי להחליף מישהי לחופשת לידה, אני באירגון למעלה מחודש והבנתי שזה לא המקום בשבילי ממספר סיבות.
במקביל אני מתמודד לתפקיד בחברה גדולה ורצינית שעל פניו אני נמצא שם בשלבי הסופיים, אך תחילת העבודה שם היא דרך חברת כ״א ל-9 חודשים ואז יראו אם יש שם תקן לקליטה.
לפני 5 חודשים סיימתי לעבוד בארגון טוב במשרת סטודנט ולא היה שם תקן, שלשום התקשרו אליי והציעו לי לחזור לשם עדיין במשרת סטודנט (מחייב אותי להירשם ללימודים-מתחבר עם הלימודי ההוראה) אך בתפקיד אחר לגמרי ככלכלן עם אופציה ממשית לתקן קבוע.
ההתלבטויות שלי הם:
1. להיכנס לאותה חברה גדולה דרך חברת כ״א ל9 חודשים שהתפקיד הוא נוגע לתפקידים הקודמים שלי- המשך קריירה.
2. לחזור לחברה הקודמת למשרת סטודנט בתפקיד אחר לגמרי ממה שעשיתי בעבר.
3. להישאר בתפקיד הנוכחי עד שתסיים את חופשת הלידה ואז אמצא את דרכי במקומות אחרים.
מה דעתך?
תודה רבה.

לגבי השאלה

על ההתמקדות בפריסה- כי עדיין לא סיימת ללמוד ולא לגבי התאמה כמורה-אנחנו לא חוזות עתיד.
לגבי הפריסה-פריסת ההשוואה לסמן 3 אופציות.
האם לעבוד דרך חברת כ"א או שעלי לחזור לחברת x או שעלי להישאר בחברה הנוכחית?

b o a z 1 1

New member
תוצאה:

שאלה שנשאלה:
האם לעבוד דרך חברת כ"א או שעלי לחזור לחברת x או שעלי להישאר בחברה הנוכחי
&nbsp
תוצאות פריסת ההשוואה:
אפשרות 1
- ארבע המטבעות
- המאהבים
- ארבע החרבות
אפשרות 2
- שבע הגביעים
- שטן
- עשר הגביעים
אפשרות 3
- שלוש המטבעות
- השמש
- שש החרבות
מסר / עיצה - שוטה
&nbsp
שוב תודה

אם השיקול הוא כלכלי

כדאי לחזור לחברה x רק אם תשחרר את המחשבה שאינך מסוגל לחוות חוויות קודמות שם.
אם תזכור שמדובר בהתחלה חדשה והעבר כבר לא קיים במימדים שהיו שם.
אמונה בהתחלה חדשה זו הדרך הנכונה להצלחה שם ולשפע.
יש להם מה להציע לטווח ארוך.
גם אם לא הכל ידוע לך כרגע ועורפל-אל תגיד לא ובחר באפשרות זו.
&nbsp
חזרה לכ"א-מצב סטטיות והמתנה לא ברורה עד למצב תעסוקתי אם בכלל.
הישארות בחברה -למרות הכייף בהרגשה והגורם המאחד על בסיס מקצועי, הנשמה רוצה כבר חופש וללכת משם.
&nbsp
בהצלחה בכל בחירה.

b o a z 1 1

New member
וואו- מדהים

במקום המוכחי אני מרגיש באמת מנותק, הגדרת את זה ממש טוב.
לגבי החברה הקודמת- ממש מדהים שזהית את משקעי העבר, אני בהחלט מאמין שאם אביר באופציה זאת ולא אתחיל בדף חדש אז ההרגשה הקודמת תציף אותי שוב ולא תיתן לי הזדמנות לצמוח, יהיה לי מאוד קשה לעשות את זה כי זה ברמה המחשבתית וזה לא קל לשלוט במחשבות...
תודה על הניתוח זה עזר לי מאוד.
יום טוב

למעלה