התלבטות בקשר לאייפוד נאנו

התלבטות בקשר לאייפוד נאנו

יש לי אפשרות להזמין אייפוד נאנו מארה"ב. אין ספק שהוא מרשים בתכונות שלו ועל כך אין מה להרחיב. מה שבכל זאת מרתיע אותי זה סיפור הסוללה. 1) בהנחה שאני משתמשת בו כשעה עד שעה וחצי ביום - תוך כמה זמן צפוי שהסוללה מסיימת את חייה? 2) אם אני מבינה נכון - כאשר מדברים על 15 שעות ניגון- זה בעצם מתייחס למכשיר החדש. למעשה ככל שיעבור זמן שימוש - כך ההספק שלו יפחת - נכון? ואז גם תכיפות ההטענות עולה? 3) אני מבינה שכדי להחליף סוללה אני תלויה בשירות של ידע, שלהם סניף אחד בארץ. איך אתם מסתדרים כאשר אתם נזקקים לשירות שלהם? הם ערוכים להחלפת סוללה? בזמנו הם דיברו על החלפת מכשיר למשוחזר - מה קורה איתם היום? קיבלתי רושם שהשירות שלהם לא משהו... האם יש לרושם הזה בסיס? אני אודה למי שיוכל להתייחס לשאלות האלה כדי לעזור לי לגבש החלטה. מדובר בסכום של 300$ (כולל רצועה לזרוע + מס), והמחשבה שתוך שנה הוא יתחיל להראות סימני התעייפות קצת מרתיעה. תודה!

יאיר B

New member
טלפון סלולארי יש לך?

אני שואל כי זה אותו דבר: לשניהם יש סוללה והיא נגמרת אותו דבר. בעיקרון, סוללה נטענת מחזיקה 400-500 מחזורי טעינה. מחזור = פריקה מלאה וטעינה מלאה. בשימוש ממוצע סוללה כזאת מחזיקה בערך 3 שנים. זה נכון שבשלב מסויים מתחילה הסוללה לזייף והקיבולת יורדת, אבל מרגישים בזה לקראת סוף החיים של הסוללה. זה נכון לגבי כל סוללה נטענת (טלפונים ניידים, סלולאריים, מחשבים ניידים, סוללות נטנות רגילות וכו'). לגבי החלפת סוללה: אפשר להחליף דרך ידע (הם ערוכים להחליף סוללות, אומנם לא כרגע - את השנת אחריות ואם היא תתקלקל אז יחליפו לך בלי תשלום: לאיפוד יש אחריות בינלאומית - אבל בהחלט ניתן להחליף דרכם סוללה). אפשרות אחרת היא לקנות סוללה באינטרנט (דרך e-bay למשל) ולהחליף לבד (הערכה מגיעה עם כל מה שצריך: סוללה - לרוב אפילו יותר חזקה ממה שידע מרכיבים - כלים לפתיחת המכשיר ודף הוראות). ברשת ניתן למצוא אתרים רבים שיש בהם סיקטונים שמסבירים על החלפת סוללה. אין לי מושג איך השירות של ידע. לא התנסיתי בו (אין לי איפוד).

למעלה