התלבטות בקשר לדוקטורט

the new L

New member
התלבטות בקשר לדוקטורט

אני נמצא לקראת סוף התואר השני שלי, וצפוי לסיים את התיזה עד סוף השנה. אני מעוניין להתחיל דוקטורט בשנה הבאה, ויש לי בגדול 3 אופציות למנחים: 1. להישאר באוניברסיטה שאני נמצא בה כרגע, ושמרצה מסויים שאני מכיר היטב ישמש כמנחה שלי. אני מסתדר איתו מעולה, והוא עוסק בדיוק בתחומי העניין שלי, ויש לו שם של חוקר מעולה. החיסרון הוא שלמיטב ידיעתי לא היו לו בעבר תלמידים. 2. לעבור לאוניברסיטה X. שם יש מרצה העוסק בתחומים המשיקים לתחום העניין המרכזי שלי, אך לא זהים להם. היתרון המרכזי שלו שיש לו שם עולמי יוצא דופן בתחומו, ושתלמיד שלו בעבר הגיע הכי רחוק שאפשר להגיע אליו בתחום (המקבילה בתחום לפרס נובל). יש לציין שאני כלל לא מכיר אותו באופן אישי. 3. לעבור לאוניברסיטה Y. שם יש מרצה העוסק בתחום שלי, שיש לו שם של חוקר מעולה, ואני יודע שהיו לו לא מעט תלמידים. גם אותו אני לא ממש מכיר. אשמח לשמוע את דעתכם.

tulkin

New member
כל האופציות טובות, אבל

אופציות 2 ו 3 עדיין לא מגובשות מספיק. במקומך הייתי מדבר עם המרצים הרלוונטיים ב X וב Y ומנסה לשמוע מה דעתם על הנושא שלך, והאם הם בכלל פנויים להנחות דוקטורנטים, ובמה זה כרוך (כלומר לקבל רמזים על אופי העבודה והאינטראקציה איתם). אחרי שתדע יותר על אופציות 2 ו 3 תוכל לקבל החלטה טובה וריאלית יותר. (ואם לא, אנחנו נוכל לייעץ לך בצורה סבירה יותר...).

mummy

New member
מה שהוא אמר

נראה לי חיוני לבדוק יותר לעומק את שתי האפשרויות האחרונות, ובייחוד את סוג הכימיה שיש לך עם המנחים, איך אתה מרגיש מולם. אולי אם אפשר לדבר עם מונחים אחרים שלהם (על אחד כתבת שאתה חושב שלא היו, אז על השני). בקיצור לאסוף כמה שיותר אינפורמציה. זו החלטה מאד משמעותית, נראה לי שהדבר הבסיסי הוא לאסוף את מקסימום המידע קודם לכן. עוד נקודה היא התכניות שלך להמשך: קריירה אקדמית? פוסט בחו"ל? או אולי קריירה בחו"ל - מי מכל אלו מרושת מספיק או יותר כדי לעזור לך בדרך לשם, אם לשם אתה מכוון. תקציבים? מילגות? בהנחה שזה גם פקטור - בגדול יש גם טענה שלא מומלץ לעשות את כל התארים באותה אוניברסיטה כי בטווח הרחוק יש חשיבות להיפתחות למחלקות שונות, נושאים, אנשים וצוותים שונים. אולי גם זה משהו שכדאי לקחת בחשבון. בכל מקרה, שיהיה בהצלחה!

למעלה