התלבטות בקשר להמשך לימודים

ברונזה

New member
התלבטות בקשר להמשך לימודים

לאילת ובן חורין שלום בעבר כבר כתבתי בפורום שאני בוגרת תואר ראשון במדעי המזון , לומדת לתואר שני בניהול טכנולוגיה עם התמחות בסביבה ובשיווק ושאני מאוד רוצה עם סיום התואר לעבוד בתחום של ניהול מותג בחברת מזון או תרופות. לאור העבודה שלי במכירות טלפוניות והקורסים שעשיתי עד כה נחשפתי לעולם המכירות והשיווק ונראה לי שאין לי את המרפקים להצליח בו , מה גם שאין צורך בתואר שני לשם כך , מספיקים נסיון וכשרון בלבד. גם ההתמחות בסביבה משעממת אותי מאוד (בחרתי בה כי השעות הכי הסתדרו לי,אבל הגעתי למסקנה שזהו איננו השיקול) והגורם הכי מרכזי למבוי הסתום שהגעתי אליו הוא ההרגשה שהתואר שלי כללי מדיי , לא כאן ולא שם ושאני סתם מבזבזת את זמני ואת כספי. עשיתי חושבים והגעתי לשתי מסקנות : 1.כרגע אני מאוד מעוניינת להשיג עבודה שתקדם אותי לאנשהו גם כי עצם המחשבה על עוד יום של טלמרקטינג גורמת לי לבכות וגם כדי לרכוש נסיון ולהבין במה מדובר 2.אני לא בנויה להיות עצמאית וצריכה לדעת באופן ברור מהי הגדרת התפקיד שלי ומהן המטלות שעליי לבצע 3.התחום שהכי מעניין אותי לעסוק בו הוא תחום הרפואה (הייתי מתה וזה המקור לכל ההתלבטויות שלי) והתרופות-רישום ופיתוח תרופות הכי מעניינים אותי.למרות שחסרה לי אינפו' לגביי 'מה אתה עושה כשאתה קם בבוקר' בכל אחד מהם. אני מתלבטת כעת בין שלושה דברים : 1.הפתרון הקל-החלפת התמחות-מסביבה למדעי החיים (יותר קורסים בפקולטה לרפואה ואפס קורסים על מיחזור פסולת וכדוה"א-לאן?) וחיפוש עבודה בחברת תרופות במשרה מלאה,גם במחיר הפסד שעות לימודים . לא ברור לי מה זה יתן לי בעתיד 2.פתרון ביניים-מעבר למוסמך מחקרי בפרמקולוגיה/רוקחות - מה שיתן לי תואר שני מחקרי ונסיון בעבודת מעבדה. הבעיה היא שאין לי מושג בדיוק מה זה אומר והאם תואר כזה יאפשר לי לעסוק בעתיד בפיתוח וברישום תרופות ואני מכירה הרבה אנשים שסיימו שני מחקרי ולא נמצאים במצב טוב ממני היום מבחינה תעסוקתית,חלקם אף עושים איתי תואר שני במנהע"ס. 3.הפתרון הקשה והתובעני-הסבה לרוקחות. מסלול אינטנסיבי של 3 שנים שיעניק לי תואר ראשון בלבד שאין לי מושג מה עושים איתו מלבד עבודה בסופר פארם ורישום תרופות שאלותיי הן: במה אוכל לעסוק בכ"א מהאופציות שציינתי (ומה השכר)? איזו עבודה כדאי לי לנסות ולהשיג כעת,בתור סטודנטית שהכי תקדם אותי בעתיד? מאוד אשמח לתשובות כי אני די רוצה 'לסדר את העניין' לפני תום השביתה ולא להפסיד סמסטר (הבנתי ממזכירת המוסמך בביה"ס לרוקחות שהלימודים טרם החלו)

שינוי לימודי/ תעסוקתי

הי ברונזה, את מעלה המון שאלות, נראה שהמקום בו את נמצאת מתסכל אותך ושאת מקדישה מחשבה רבה באשר להמשך דרכך. ראשית, אני מבינה מדברייך, שהיום אחרי שהתחלת ללמוד את התואר השני את לא נהנית מהלמודים. את גם לא רואה את הקשר בין הלימודים לבין תעסוקה עתידית. את הלכת ללמוד את התחום כדי לעסוק בניהול מותג או שיווק והיום את פחות מתחברת לתחום. אני חשה שאת מבולבלת והרצון שלך לקבל החלטה מבלבל אותך עוד יותר. כפי שאני רואה את הדברים, תואר שני לומדים כשיודעים מה התועלת שלו, כשיודעים לאן הוא מוביל ומה רוצים. בדברייך, את מעלה בעיקר סייגים וקשה להבין מדברייך- מה את רוצה שיקרה? את כותבת שרישום תרופות מעניין אותך. מה עוד מעניין אותך? מה את כן מבינה מניסיון התעסוקתי שלך עד היום על הצרכים שלך במקום עבודה? כמו כן, את מספרת שאת עובדת בטלמרקטינג ולכן התחום של שיווק לא נראה לך כל כך. יש הבדל מהותי בין מכירה בטלמרקטינג ובין שיווק. לתחושתי, חסר לך המון מידע וזה השלב הראשון בתהליך קבלת החלטות. מה דעתך לפנות לחוגים ולברר מהם הקורסים, לבקש לדבר עם סטודנטים ולברר מהשטח מה אפשרויות התעסוקה? מה דעתך לחפש בסביבתך אנשים שעוסקים בשיווק שיוכלו לספר לך על התחום? בהצלחה!! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

ברונזה

New member
תודה רבה על התשובות

אני אכן מבולבלת. אני מאוד פרפקציוניסטית וזה מקשה עליי לקבל החלטות-חשוב לי שכל בחירה שלי תהיה הטובה ביותר. אני נהנית מהלימודים במנהע"ס אבל לא מרגישה שהם תורמים יותר מדיי לידע שלי. לעומת זאת בשיעורים של סביבה (עד כה 8 ש"ש שהתקיימו) אני רק מסתכלת על השעון, אני ממש לא מתחברת לנושא. אני לא רואה את עצמי מצליחה להגיע לתפקיד של ניהול מותג כי אני תמיד רואה שדרושות לפחות שנתיים נסיון,בד"כ בתחום ספציפי וכאמור,אני לא בטוחה שיש לי את המרפקים לצמוח לתפקיד ממשרה של תועמלנית / אבטחת איכות / טכנולוגית מזון שזה מה שאני יכולה להשיג היום עם התואר שלי ואני מניחה שאם דבר כזה יקרה - העובדה שעשיתי תואר בשיווק לא תשנה הרבה. בנוסף - לפני שהתחלתי את התואר השני הייתי בטוחה שכבעלת תואר ראשון אוכל להתחיל לעבוד במקביל בעבודה מאתגרת שתקדם אותי לאנשהו,בינתיים אני עוברת מטלרית לטלמרקטינג לנקיון וזה מתסכל אותי מאוד ועושה לי תחושה שאני מפספסת זמן קריטי לרכוש נסיון ושתואר כללי כמו שלי בלי נסיון לא שווה הרבה. הצרכים שלי במקום עבודה : אני אוהבת לעבוד עם אנשים - אם זה בשירות לקוחות או מכירה ואם זה בצוות עובדים . אני יותר שירותית ממכירתית - אני יודעת להציג טוב ולקרוא את האדם שמולי אבל מתקשה ב'סגירת עיסקה' . אין לי בעיה עם עבודות רוטיניות ואפילו חשובה לי שיגרה מסוימת או הגדרה מדויקת של התפקיד, ובסתירה לזה - אני אוהבת לתכנן דברים בצורה לוגית ולעשות חלוקות תפקידים (זה לפחות מה שאני תמיד עושה בעבודות ללימודים ובדו"חות מעבדה). דבר אחרון - חשובה לי אפשרות תנועה, קשה לי עם עבודות שמקרקעות אותי לכסא,זה מפריע לי להתרכז (כטלרית,העובדה שלחץ האנשים מאפשר קימה רק אחת למס' שעות גורם לי ממש חרדה). לאור כל אלו נראה לי שלימודי מחקר די יורדים מהפרק , והאמת שהיום כשישבתי לקרוא נושאי מחקר של פרופ' בחיפוש אחר מנחה הבנתי שלא סתם לא הגעתי לשם - אין לי חיבור קלוש לעולם הזה ואין לי מושג אפילו מאיפה לתקוף את זה , לא משנה כמה פעמים שאלתי חברים מה בדיוק הם עושים שם כל היום לא הצלחתי להבין ממש איך אני אמורה להתברג לזה. אני אוהבת ללמוד ולקרוא וקשה לי עם המחשבה של לעבוד חודשים שלמים כדי להוכיח פיסה קטנה שאולי תוביל בסוף לשיפור של תרופה כלשהי,אני אוהבת לראות את התמונה כולה ולהחשף להרבה מידע. מהבחינה הזו מתאים לי תואר לא מחקרי או תואר ראשון נוסף. אני מדברת עם אנשים,אבל עדיין מתקשה להבין את ההשלכות של כל דבר (שלא נדבר על זה שלכל אחד יש את הדיסוננס והפרדיגמות שלו). מצטערת שכתבתי יותר מדיי,אלו פשוט שאלות שמטרידות אותי עוד משנתי השנייה לתואר הראשון שלאנשים סביבי כבר נמאס מלשמוע.
אני מאוד חוששת להפוך למקרים הטרגיים האלו של אנשים מוכשרים שמרוב שהם רוצים הם עושים טלמרקטינג עלוב כל ימי חייהם מכוח האינרציה.

שינוי מקצוע/תעסוקה

הי, את מרשימה כבחורה אינטליגנטית ורצינית. את כותבת שאת שירותית ומכירתית ולכן השאלה הראשונה שלי- מדוע את עובדת בטלמרקטינג שבמהותו מכירתי, ולא בשירות לקוחות? כמו כן,אני מבינה שאת רוצה לעבוד עם אנשים, עבודה שמניבה תוצאות בטווח קצר, תוצאות ברורות ונראות, שאת שירותית באופיך ואוהבת להיות בתנועה ולא בישיבה ממושכת. רוקחות הוא מקצוע שמשלב את כל הנתונים שכתבת: אנשים, מדע, שרות, תוצאות ברורות- מכירה של תרופות או הכנה של תרופות ועבודה בתנועה. ברוקחות המכירה אינה דומה כלל למכירת טלמרקטינג מאחר ואנשים באים אליך כמומחית ואת מוכרת להם תרופה מסוימת שהם מבקשים וגם אם הם לא יודעים ומבקשים המלצה, זו המלצה של איש מומחה ואין ויכוחים או נסיונות שכנוע. ניתן כפי שאת יודעת, לעסוק גם בהכנת תרופות וברישום תרופות. מעבר לכך, לא ענית על שאלות נוספות ששאלת בתשובתי הקודמת: מה את רוצה שיקרה? מה עוד מעניין אותך? האם חשוב לך ומשמעותי להישאר בתחום המדע או שמעניינים אותך גם דברים אחרים? אם כן, מהם? בהצלחה!! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

ברונזה

New member
לאילת

ממש תודה על כל התשובות,את לא יודעת עד כמה את עוזרת לי . ברור לי שרוקחות מתאימה לי, אם הייתי מתקבלת לפני 5 שנים לרוקחות או לרפואה אין לי ספק שהייתי בוחרת בזה כמקצוע . הבעיה היא שבהסבה אוכל להתחיל רק בשנה הבאה,בגיל 26, מה שאומר-עוד שנה להתברבר עם עצמי ובלי לעבוד ממש,לסיים סטאז' בגיל 29 ולתת לכל הצעירות לנשוף בעורפי וכו'.בנוסף,זה תואר אינטנסיבי שלא מאפשר משרה מלאה והמשמעות - עוד שלוש שנים של תפרנות , חוסר ניידות ועבודות כמו טלמרקטינג (ולשאלתך - הסיבה היחידה שזה מה שאני עושה היום היא שזה אחד התפקידים היחידים שמשתלבים טוב עם מערכת השעות הלא קבועה שלי ושלא דורשים קורס או הכשרה מיוחדים וכאמור , אני גם טלרית בבנק ומדריכה בתוכנית של כימיה בבי"ס). תחומים שמעניינים אותי : -נושאי הרפואה והמזון הם המעניינים אותי ביותר , אך בנוגע למזון - נכוויתי - השקעתי ארבע שנים בתואר תובעני וגיליתי שהעבודה היא ביצוע דגימות מיקרוביאליות באיזה קו ייצור קפוא ולא אסתטי תמורת 7-8K בחודש ולא פיתוח ותכנון של מוצרי מזון,כפי שחשבתי. -במהלך לימודי מנהע"ס וחיפוש התמחויות גיליתי שאני נמשכת לתחום של יעוץ אירגוני (יותר מאשר לתחום השיווק בו בחרתי להתמחות) , אך ברור לי שהתמחות במנהע"ס איננה מספיקה ע"מ לעסוק בזה ,כפי שראיתי גם שכתבת פה למישהו. -בסופו של דבר אני חושבת שניהול מותג או פרוייקט הם תחומים שאני כן רוצה לעסוק בהם כי אני אוהבת לנתח דברים ולבנות תוכניות פעולה , אבל שוב-גם זה לא נראה לי ריאלי , בעיקר בגלל בעיות של חוסר אסרטיביות . חשוב לי להשאר בתום המדע - גם בגלל שזה מעניין , גם בגלל שחבל לי 'לזרוק' תוא וגם בגלל שאחרי הכל אני מודה שזה תורם לי לדימוי העצמי . מה דעתך? שווה לי להקריב את התואר שאני עושה עכשיו ושלוש שנים מהחיים כדי לעסוק ברוקחות , או שכדאי לי לטרוף את הקלפים ולהמשיך הכי טוב מהנק' בה אני נמצאת , דהיינו - לסיים תואר שני ולהתחיל לעבוד כטכנולוגית או כתועמלנית ובהמשך הדרך -לקפוץ על הזדמנויות שמעניינות אותי? במה כדאי לי לעסוק עכשיו כדי לא לסיים תואר שני בניהול טכנולוגיה ללא נסיון (שלפי הבנתי-זה הגרוע מכל ועדיף להשמיא את המאסטר מהקו"ח)? האם שווה לי בנק' זו לפנות ליעוץ או לאימון ? בכמה מפגשים מדובר ? תודה על הכל ושבת שלום

שינוי מקצועי/ תעסוקתי

הי ברונזה, אני שמחה להיות לעזר. את שואלת שאלות חשובות וטובות. את התשובה לשאלות ששאלת רק את יכולה לתת- האם ללמוד עכשיו שלוש שנים ולהיות בסופן רוקחת זה משהו שמדבר אליך ומרגיש לך נכון? מה יעזור לך לקבל החלטה האם ללמוד רוקחות? אולי לדבר עם אנשים שאת מכירה שלומדים/ למדו או עוסקים במקצוע? מה עוד יכול לעזור לך להחליט האם רוקחות או לא? האם המחיר שתשלמי עבור למודי רוקחות הוא משהו שאת יכולה לחיות איתו בשלום? אני מבינה ממך שתחום המדע הוא תחום שמאד מושך ומעניין אותך וגם גורם לך להרגיש טוב עם עצמך מאחר ואת תופסת את התחום כתחום יוקרתי ומוערך. עלה לי עוד רעיון לעיסוק שיכול להתאים לצרכיך: מקצוע שיש בו תוצאה ברורה ומוחשית בטווח זמן קצר, עבודה של נתינת שרות לאנשים- לימודי תזונה/ דיאטנות. אני מאמינה שניתן לעשות השלמות מהלימודים שלך לתחום. האם זה משהו שחשבת עליו? את כותבת שניהול מותג זה משהו שאת חושבת עליו אבל שהוא לא מתאים לך- מה יש בתחום שמושך אותך? בקיצור, הרבה שאלות.. כמו שכתבתי לך קודם לכן, נראה לי שאת במקום מבולבל ויש בידיך להחליט מה את עושה- האם ממשיכה מכוח האינרציה ללמוד,האם עוצרת לרגע וחושבת ומקבלת אז החלטה. אם ברצונך לעצור ולהתבונן במצב , אימון בהחלט יכול להיות כלי מתאים. איני חושבת שייעוץ הוא כלי מתאים עבורך. את יודעת מה האפשרויות שלך וגם אם מישהו יגיד לך מה לדעתו מתאים לך, זה עדיין לא אומר שאת תרצי ללכת לשם ושזה יתאים ללב שלך. אימון יאפשר לך להתבונן בעצמך, בדברים שחשובים לך, בעתיד שאת רוצה ליצור עבור עצמך ולקבל החלטה. אימון ממוצע אורך בין 10-12 מפגשים אך יש מקרים שפחות ויש מקרים שיותר. היו לי מתאמנים למספר מצומצמם של פגישות. זה מאד תלוי במקום שהאדם נמצא בו, בקצב של האדם ובמטרה שמציב לעצמו. בהצלחה!! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

ברונזה

New member
תזונה...

אין ספק שגם הסבה לתזונה באה בחשבון מאחר וגם זהו תחום שמאוד מעניין אותי וההתלבטות בין מדעי התזונה לבין מדעי המזון ליוותה אותי לכל אורך לימודיי , באמת בגלל הקורסים המשותפים הרבים שעשינו יחד ולימודי פיזיקה ומת' מצומצמים ולא מורחבים כפי שעשינו אנחנו (גם התקבלתי לתזונה במקור ולפני תחילת הלימודים עברתי למזון). אבל יש שני דברים שמונעים ממני לעשות זאת: 1.מאוד חשובים לי משרה מלאה ובטחון כלכלי ומשיחה עם חברות שסיימו ועם תזונאיות שיצא לי לפגוש - התחרות בשוק קשה מאוד,קשה למצוא עבודה במשרה מלאה בבתי"ח , יעוץ לחברות מזון וכו' ולכן רובן נותנות שעתיים בקופ"ח מכבי אור יהודה ומשם נוסעות לתת עוד שעה בקופ"ח כללית פתח תקווה ובסוף מתייאשות ועוברות לתועמלנות - שאת זה אני יכולה לעשות גם עכשיו. ממש לא מה שאני מאחלת לעצמי (ולגביי להיות עצמאית כבר אמרתי שזה לא בא בחשבון,שוב מהסיבה של בטחון כלכלי ויציבות).גם לגביי הסטאז'-יש הגרלה והרבה בוגרות צריכות לחכות לו תקופה שנעה בין מס' חודשים לשנה (אני מכירה חברה שסיימה איתי ונוסעת כבר בפעם השנייה להודו,בהמתנה לסטאז'). גם ההרשמה לתזונה נסגרה , כך שרוב הסיכויים שאני אסיים רוקחות + סטאז' לפני תזונה + סטאז' 2.אני לא ממש חושבת שמישהו יעסיק אותי כתזונאית לאור העבר הקליני שלי במחלקות להפרעות אכילה.אני גם לא בטוחה שאני כשירה לייעץ לאנשים בנושא ושלקוחות יסכימו להקשיב לי (אחת ממכרותיי,שסיימה לפני שלוש שנים אמרה שלקוחות מסתכלים עליה עקום כי היא רזה והם מעדיפים מישהי מלאה ש'תבין לליבם') אני חושבת שאני די שלמה עם עניין הרוקחות וגם (בפעם הראשונה) קיבלתי גיבוי מלא מהמשפחה שלי.אנשים עושים הסבות גם בגיל 50,כך שיחסית אני עוד במצב טוב. אני חושבת שאת השנה שיש לי עד אז אעביר בקורס לרישום תרופות ואחפש עבודה בבית מרקחת (בסופר פארם או בכללית ) אני חושבת שאם אתייצב כלכלית אכן אלך לאימון-זו לא הפעם הראשונה שאני מקבלת החלטה ומתהבת ממנה ואז זה יורד לי אחרי חודש , אני חוששת שאני די מחפשת ריגושים. תודה רבה , באמת עזרת לי

למעלה