התלבטות בשמירת ערך הכסף

דנה_כהן

New member
התלבטות בשמירת ערך הכסף

דירה שנרכשה ב-140,000=$, ערכה כרגע בשוק 120,000=$. שאלתי? האם נכון למכור את הדירה כעת,(בזמנו הדירה נרכשה לצורך השקעה ושמירה על ערך הכסף לגיל הפנסיה בעוד כ-15 שנה) ומהמכירה לרכוש דירה גדולה יותר, בידיעה שבעתיד כאשר הגיעה לגיל פנסיה, תהיה לי אפשרות למכור את הדירה ולקנות דירה קטנה יותר. אפשרות שניה להפקיד את כספי מכירת הדירה בבנק, כדי לשמור על ערך הכסף, אבל כידוע לי הריביות בבנק מאוד נמוכות, אז אולי להפקיד את הכסף בתוכניות אחרות שמניבות תשואה ריאלית סבירה. (מכסימום 5 שנים). תודה

סנטימנט

New member
זו שאלה שכדאי לשאול בפורום נדל"ן

אבל אנסה לענות, לפחות חלקית: שוק הנדל"ן נמצא במיתון שנמשך כבר כ-8 שנים. מחירי הדירות היום נמצאים בשפל עמוק. לפי כמעט כל הדעות, היום זה הזמן האידיאלי לכניסה לשוק זה כמשקיע, מכיוון שסביר שהמחירים יתחילו לעלות בקרוב. האם נכון בתקופה כזאת למכור? לדעתי האישית זו תהיה טעות, במיוחד אם מדובר על מצב שאת לא זקוקה לכסף כרגע.

אלוני.

New member
שמירת ערך ודירה

את כותבת כי הדירה נרכשה כדי לשמש בעתי דבסיס לדירה אחרת, גדולה יותר. ערך הדירה שקנית ירד, סביר להניח שערך הדירה שאת מעוניינת בה בעתיד ירד ואולי בערכים דולריים ירד יותר, מכאן שלפחות בשוק הדירות (בהנחה שמדובר באותו אזור) שמרת על ערך הכסף הנדל"ני שלך. אם הדירה נרכשה כהשקעה, משמע היא מניבה לך שכ"ד אני לא רואה טעם ברכישת דירה גדולה ויקרה יותר, מבנה התשואה על דירות הוא לא ליניארי, משמע לעיתים התשואה על דירה קטנה יותר באחוזים גבוהה מהתשואה על דירה גדולה יותר. את כותבת שני דברים מנוגדים, באחד את שואלת אם כדאי למכור ולרכוש דירה גדולה יותר- ז"א להוסיף כסף לדירה הקיימת ולקנות אחרת. מצד שני את שואלת אם למכור ולהפקיד את הכסף בבנק. אם אין לך בעית "התעסקות" עם הדירה (תחזוקה, דיירים בעיתיים וכיו"ב ) במקומת לא הייתי מוכר דירה ורץ לבנק להפקיד. תשובה יותר מפורטת יכולה להיות אם תספרי מה התשואה על דירה כי שיש לך ועל זו היותר גדולה (ומחירה כמובן) בהצלחה ואל תשכחי להתייעץ עם בעל מקצוע לפני קבלת החלטות חשובות ויקרות

דנה_כהן

New member
עצה לשמירת ערך הכסף

הרבה הרבה תודות על תשובתך הברורה ונתת לי עוד אפיק מחשבה. בנוסף אחדד את שאלתי יש לי שותפות(חצי דירה) בדירה, שנרכשה לצורך השקעה והתשואה הכללית -.480=$שכ"ד (החלק שלי -.240=$), כיום מחיר הדירה 120,000=$, יש באפשרותי לקבל חצי ממחיר הדירה (כלומר 60,000=$). הצעד שברצוני לבצע, למכור בנוסף את הדירה שבה אני מתגוררת כיום, ובתוספת ה-60,000=$, ולקנות דירה באיכות טובה יותר, במקום טוב יותר. זאת במחשבה לשמור את ערך הכסף לטווח ארוך יותר (לעוד 15 שנה) אז במחשבתי, למכור את הדירה ולקנות דירה קטנה יותר ומההפרש (שלמעשה צריך להוות כספי פנסיה) להשתמש למחייה יום יומית. בתודה, על תשובתך.

אלוני.

New member
את צריכה יעוץ דחוף ../images/Emo70.gif

מבלי להכנס ליעוץ מקצועי , וחשוב שתקבלי יעוץ כזה אצל עורך דין המתמצא בחוקי מיסוי מקרקעין, מכירת שתי דירות (וחצי בדירה נחשב דירה) עשוי לגרור אותך לתשלום מס שבח
גשי לקבלת יעוץ מקצועי לפני ביצוע כל פעולה בנדל"ן בהצלחה

למעלה