התלבטות בתי חולים ללידת ויב"ק

elator

New member
התלבטות בתי חולים ללידת ויב"ק

היי, אני עדיין לא בהריון אבל כבר חושבת ומתלבטת לגבי הלידה הבאה. יש לי ילדה בת שנתיים וחצי שנולדה בקיסרי בגלל מצג עכוז, מים מקוניאליים וכו'. אני מאוד רוצה חוויה מתקנת ואני יודעת שבבתי חולים זו רולטה אבל לצערי אני לא יכולה ללדת בבית. הכי נראה לי כרגע לניאדו עם מיילדת פרטית (גם בגלל שאפשר להביא בריכה ונראה לי שזה יעזור לי). אבל אני גרה במרחק 45 דקות בלי פקקים וקצת דואגת איך נסתדר עם הילדה והמרחק אם אצטרך להישאר באישפוז...
חשוב לי שלא ילחיצו אותנו, שלא אצטרך לשכב עם מוניטור כל הזמן, שימעיטו בבדיקות פתיחה ושתהיה אפשרות לביות מלא. לכן אני חושבת כרגע על מיילדת פרטית.
בתי חולים אחרים שחשבתי עליהם כאופציה - מעייני הישועה, קפלן ליס.
אז אני אשמח אם תעזרו לי בהתלבטות ועם עוד כמה שאלות:
*יש לכן המלצות/דיס המלצות למיילדות בלניאדו? מישהי במקרה ילדה שם בתוך המים ממש עד הסוף? אם כן, אשמח לקבל את שם המיילדת בפרטי

*בלידה הקודמת בעלי היה מאוד לחוץ כשלא היה איתנו איש מקצוע, אני ניסיתי להירגע ולנשום והוא רק הלחיץ אותי. אז ההתלבטות הנוספת היא אם יש צורך במיילדת פרטית וגם דולה שתרגיע אותו עד שמגיעים לבית חולים... או רק מיילדת או רק דולה
אני מוכנה להשקיע בזה כי מאוד חשובה לי החוויה המתקנת ואני מאוד רוצה להימנע מניתוח נוסף אבל לא בטוחה שבאמת יש צורך גם וגם.

ושאלה אחרונה שלא ממש קשורה ללידה - לא עשיתי ספורט מאז הלידה האחרונה, אפשר להתחיל בהריון (יוגה להריון או משהו כזה)?

נתחיל מהסוף.

כן. רצוי להתחיל יוגה להריון או שחיה או משהו שעושה לך טוב. עדיף להתחיל מאוחר מאשר לא להתחיל בכלל ( :
האם הקיסרי היה אלקטיבי? האם היתה פתיחה? הסיבה שאני שואלת היא שאם לא חווית פתיחה דין הלידה הזו כדין לידה ראשונה ולכן לניאדו זה סבבה לגמרי. אבל בכל מקרה הייתי מוצאת עוד בית חולים במרחק קרוב כאופציה ב' (אם הכל יתפתח מאד מהר).
בקשר לבן הזוג, ניראה לי שאת צריכה לעשות איתו שיחה טובה ולהבין מה יתן לו את השקט הנפשי שלו הוא זקוק.
אני באופן אישי חושבת שמיילדת פרטית+ דולה מנוסה שמתחילה את הליווי כבר מהבית ותתמוך בך גם בשלבים שאת עדיין לא נכנסת לחדר הלידה (פתיחה 4) זה מושלם ויכול מאד להיות שבעלך ירגע ברגע שיידע שיש עוד " מבוגר אחראי " בסביבה, מישהי שראתה כבר הרבה לידות.
בקשר למיילדות אני אישית מאד אוהבת את ליאור (שהיתה בעבר מיילדת בית בארהב) יצא לי ללוות איתה לידות ואני אוהבת את הגישה שלה ואת הספייס שהיא נותנת ליולדת. אבל זה מאד תלוי בצורך שלך. לאיזה טיפוס של מיילדת את מתחברת. בכל מקרה שיהיה כשיהייה בשעה טובה

elator

New member
המשך

תודה רבה ומצטערת שלקח לי קצת זמן לענות... הקיסרי לא היה אלקטיבי, הייתה לי ירידת מים בבוקר, הצירים התחילו בלילה - לפנות בוקר והיו כל הזמן במרווחים גדולים, בשעה 15:30 הכניסו אותי לניתוח בפתיחה 4.
פחות מטריד אותי המרחק במהלך הלידה אלא יותר אחרי הלידה - הנסיעות של בן הזוג והילדה.
אם יהיה צורך בהשגחה ולא אוכל להשתחרר מוקדם, אני יכולה לחתום על סירוב אשפוז ולעבור לבית חולים אחר?

אם ככה, סביר שהלידה תתקדם יותר מהר

אז אם היא תתחיל בצירים כדאי לציר כשהצירים במרחק 5-6 דקות אחד מהשני במשך חצי שעה ולא לחכות יותר. את תמיד יכולה לחתום על ויתור אישפוז אבל לא ניראה לי שבית חולים אחר יסכים לאשפז אותך מכיוון שאת הכסף מביטוח לאומי מקבל רק בית החולים בו נירשמה הלידה.
שיהיה בהצלחה רבה

למעלה