התלבטות די גדולה

chupit2

New member
התלבטות די גדולה

שלום לכולם! אני ניצבת בצומת דרכים כרגע וזקוקה מאוד להכוונה. אני עומדת לסיים השנה את התואר הראשון שלי והייתי רוצה להמשיך להתקדם בכיוון של עבודה באקדמיה בהמשך. אני יודעת שקשה מאוד להתקבל לעבוד באקדמיה ויש לי התלבטות לגבי המסלול אותו כדאי לי לעשות. חשוב לציין, שאני כבר בת 27 ומבוגרת יחסית למסיימי B.A. חשבתי לעשות מסלול ישיר לדוקטורט שאורך חמש שנים, אך נאמר לי שהוא נחשב פחות ממסלול בו אעשה תחילה תואר שני ורק אח"כ דוקטורט. האם יש מישהו שיכול לעזור לי להחליט אם כדאי לבחור במסלול הישיר או הרגיל? שאלה נוספת לידע כללי: כמה זמן לוקח בד"כ לעשות פוסט דוקטורט בחו"ל? תודה רבה...

ללס1

New member
כיוון שבוקר והתעוררתי במצב רוח פילוסופי

אגיד שאת לא צריכה לעשות חישובים של גיל כשיקול עיקרי. נכון שהגיל הוא חשוב אבל בהחלט לא העיקר. אני לא זוכרת את עצמי בסוף התאור הראשון חושבת על פוסט ...לכן אני ממליצה לחשוב רגע על התהליך. בעצם את רוצה להכנס לאקדמיה ולהיות חוקרת, אם את ממהרת תנשמי רגע, כי כאן בדר"כ הדברים זורמים בקצב משלהם ולא תמיד מהר. אני לא נמצאת בשום מסלול לדוק', רק כותבת תזה,אבל אני מאמינה בתהליך שאני עושה, אני חושבת שהנסיון במחקר יחסית מצומצם לפני הדוק' מאפשר ללמוד את תחום המחקר, דגשים, להבין מי אני כחוקרת,כיצד אני לומדת הכי טוב וכו'. לכן אני חושבת שלא כדאי לרוץ מהר מידי,שווה לעיתים להתעקב בתוך התהליך ,אבל לקבל ממנו תובנות. חוץ מזה לקח לי 3 פעמים לשנות נושא לפני שהחלטתי שעליו אני הולכת לחקור בתזה. ועל הדוק' אני בטוח יתלבט הרבה יותר כי הנושא שעליו כותבים הופך להיות תחום העיסוק והעניין למשך הרבה הרבה מאד זמן. אז בהצלחה,ותזכרי זה רק המצב רוח הפילוסופי,ולא מנסיון אישי במסלול מקוצר
.

מרחף1

New member
לא בטוח שהמסלול הרגיל

נחשב יותר מהמסלול הישיר, קחי בחשבון שבארה"ב נניח אין דבר כזה מסלולו לתואר שני (ברוב המקומות) והלימודים הם תמיד ב"מסלול הישיר". לגבי פוסט, פוסט איננו תואר ואין משמעות לשאלה כמה זמן לוקח. פוסט עושים (בד"כ) במשך שנתיים-שלוש בכל מקום עד שמוצאים משרה (מה שיכול להיות גם אחרי שניים, שלושה ואפילו יותר פוסטים).

אם כבר להיפך -

מסלול ישיר "נחשב" יותר ממסלול עם תחנות, בגלל שתנאי הקבלה אליו יותר קשים. אבל האמת שלא ראיתי סביבי הבדל משמעותי בין שני המסלולים, מבחינת כמה ואיזה מלגות אנשים קיבלו. בקיצור, זה לא שיקול. מה שללס אמרה, זה כבר שיקול יותר רציני - לכתוב תזת מ.א. כדי לקבל ניסיון, כדי לדעת שזה באמת מתאים לך. מצד שני היו אנשים שכתבו מ.א. כל כך מוצלח שלא היה לוקח הרבה כדי להרחיב אותו לדוקטורט.

מממאיה35

New member
יש אוני' שלא חייבים להחליט מראש על המסלול

מתחילים תזה לתואר שני כש"ברקע" זוכרים את האפשרות להרחיב אותה ולהכנס למסלול ישיר לדוק'. אחרי חובות מסוימים של התואר השני אפשר להגיש בקשה להמשיך ולפתח את המסטר לדוק' במסלול ישיר. כמובן שצריך אישור ותמיכה של המנחה ולראות שיש מספיק מה לחקור ושזה מעניין אותך, אבל בגדול - יש מקומות שהמשך התזה של המסטר לדוק' נקבע רק בסיום חובות המסטר (רגע לפני כתיבה העבודה..) ולא בתחילת הדרך. שיהיה

FPNH

New member
בכמה שנים נראה לך שאת מבוגרת?

רוב הסטודנטים צעירים ממך בשנתיים? זה לא הפרש שמישהו מסתכל עליו. אני גם סיימתי את התואר הראשון בגיל 27 ובשום שלב לא הייתה לי תחושה שאני מבוגר מידי בשביל האקדמיה (ואני מכיר גם כמה חוקרים די חדשים שהיו בשנה שנתיים יותר מבוגרים ממך בשלב הזה של הקריירה). לפחות במדעי הטבע פוסט דוקטורט בדרך כלל לא יהיה פחות משנתיים. ברוב המקרים גם לא נשארים יותר מ 5-6 שנים (שזה פוסט אחד או שניים), אז כבר מחפשים עבודה קבועה (אם לא מוצאים כחוקר במסלול עם תקן אז כעמית מחקר, מנהל מעבדה, בתעשייה....).

מעיןבר

New member
לגבי הגיל

תואר ראון סיימתי בגיל 23 ויצאתי לעבוד. התחלתי תואר שני בגיל 27, עשיתי שנת השלמות ובדרך ילדתי תינוקת. לקח לי 4 שנים להשלים תואר שני וכעת אני בדוקטורט שבו העברתי עוד הריון, הפעם תאומות. אני בת 34, מקוה לעבור לשלב ב' של הדוקטורט בקרוב וממש לא מרגישה מבוגרת. אני מרגישה שהגיל, הניסיון וההורות (במקרה שלי) הביאו לבשלות ושלווה שמקלים עלי את ההתמודדות ואני מרוצה מהם מאוד. אצלינו מסלול ישיר לדוקטורט הרב פעמים נקבע למי שהחלו בתואר שני וראו שיש אפשרות להרחיב אותו. גם אצלינו הוא נחשב למסלול לא פחות יוקרתי. אישית אני לא מצטערת על כך שעשיתי את המסלול "הארוך" (שהיה ממושך במיוחד במקרה שלי) כי לי הוא תרם רבות. אבל אני מניחה שזה עניין אישי.

chupit2

New member
קודם תודה, ועוד משהו

המון תודה על כל העצות והכוונות הטובות. לגבי הגיל, אין לי לחץ לסיים כמה שיותר מוקדם כי אני מרגישה מבוגרת, כלל לא. הלחץ מגיע אך ורק מהשאלה האם הגיל שלי עלול להוות בעיה בניסיון להתקבל לעבוד באקדמיה אח"כ והאם צריך לקחת את זה בחשבון בהחלטה על המסלול אותו אבחר לעשות. בכל אופן, שבוע טוב והרבה תודה.

למעלה