התלבטות - האם להמשיך לבדוק בטא

etti34

New member
התלבטות - האם להמשיך לבדוק בטא ../images/Emo35.gif

שלום בנות, אני מתלבטת האם להמשיך לבצע בדיקות בטא, או לעזוב את זה ולהמתין לבדיקות הדופק שאמורה להתבצע בשבוע הבא. אשמח לשמוע מה הייתן עושות במקומי. אני אמורה להיות בשבוע 5 + 1 להריון. בעברי היו IUGR , ולאחר מכן שתי הפלות מוקדמות מאוד. בשני המקרים ההפלות אירועו ממש בתחילת ההריון, ובדיקות הבטא הראו שהבטא לא עולה כמו שצריך ואישרו שההריון לא מתפתח. כעת, משעלו על בעיית הקרישיות יתר, אני מזריקה קלקסן 60 מ"ג. עשיתי כבר 4 בדיקות בטא בשבועיים האחרונים, ולאור הנתונים הבטא עולה בצורה טובה. יש לי תור לאולטראסאונד ראשון ביום רביעי הבא (28.2). לבקשתי - מייד עם גילוי ההריון קיבלתי מהרופא שלי ערימה של הפניות לבדיקות בטא,ונשארו לי עוד הפניות. אני מאוד מתלבטת האם להמשיך לעקוב אחרי הבטא: מצד אחד - זה מרגיע לראות שהעליה תקינה. מצד שני - המתח והלחץ שקיימים בכל יום בו אני מבצעת בדיקת בטא פשוט הורגים אותי, ועד שיש תוצאה הנשמה יוצאת לי. כאמור, רמת הבטא שלי עד עתה עלתה יפה (אתמול הבטא עמדה על 6110), ואני תוהה האם לא מיותר להמשיך להעביר את עצמי את כל המתח והחרדה האלה ולהמשיך עם בדיקות הבטא, או לעזוב את זה כבר ופשוט להמתין לאולטראסאונד ?? אשמח לשמוע מה הייתן עושות במקומי.

ברמות בטא כאלה כבר אין טעם לבדוק

בדיקות הבטא נותנות אינפורמציה על השלבים המוקדמים ביותר של ההריון, אבל עם בטא של מעל 6000 כבר אי אפשר ללמוד מהן הרבה. אנחנו כבר יודעים שהבטא יודעת לעלות ולהכפיל יפה. עכשיו באמת יותר רלבנטי לעשות א"ס. אני מבינה שקשה לך להמתין, ומזדהה עם התחושה הזו (גם אני בדקתי 4 הכפלות...), אבל למה שלא תבקשי לעשות עוד א"ס עוד לפני שבוע הבא? אני בטוחה שכל רופא נשים ישמח לתקתק לך איזה א"ס כדי לשפר את הרגשתך, ושמראה שק הריון בתוך חלל הרחם ישמח אותך מאוד. מחכה לעדכונים טובים ומשמחים, עתליה

etti34

New member
כן, אני חושבת שאני אעזוב את זה.

פשוט את יודעת איך זה, אחרי שעוברים כמה ימים מהבדיקה האחרונה - אני מתחילה לפקפק בתקינות ההריון, וחייבת למצוא "חיזוק" עדכני יותר. אבל אני מבינה שאת בדיקות הבטא כבר מיצינו באמת, ואני אמתין לאולטראסאונד בעוד 8 ימים. ולא, לא נראה לי שאני אטריח את עצמי לגשת לפני זה לרופא כדי לראות שק הריון. שק הריון היה גם בפעם הקודמת - והרבה זה לא נתן לי .... אבל תודה עתליה.

למעלה