התלבטות והתייעצות - בחירת רופא למי שפיר

etti34

New member
התלבטות והתייעצות - בחירת רופא למי שפיר ../images/Emo12.gif

אז כזכור, בגלל התוצאות הלא טובות שלי בבדיקת סקר טרימסטר ראשון (סיכוי של 1:120 לתסמונת דאון) אני עומדת לבצע דיקור מי שפיר. למרות שאני יכולה לבצע את הבדיקה על חשבון הקופה, אני מעדיפה לקבוע מי יהיה הרופא שיבצע את הדיקור, ומהקופה אני אקח רק את ההתחייבות לבית החולים בו תתבצע הבדיקה. לאחר בירורים ובדיקות החלטתי לקבוע את הדיקור אצל פרופ' צלאל, שאני יודעת שרובכן לפחות מחזיקות בדיעה מאוד חיובית עליו. הדיקור נקבע ל- 16 למאי (עוד שבועיים וחצי של המתנה שכמוה כגיהנום). אלא מה, בימים האחרונים החצי טוען שהיה מאוד מאוד שמח והרבה יותר רגוע אם הרופא ה"רגיל" שלי, זה שליווה אותי בהריון הקודם, וזה שמלווה אותי גם הפעם - בנוסף לרופא של ההריון בסיכון גבוה, (שמו - ד"ר האוזר) , יבצע את הדיקור. הטיעונים של החצי : מדובר ברופא שמלווה אותנו כבר הרבה שנים. הוא מכיר אותי ואת השגעונות שלי (!), הוא מכיר היטב את כל ההיסטוריה שלנו, הוא הפגין לא פעם מקצועיות ואמינות בכל מיני פרוצדורות שעברנו איתו, ובכלל החצי מאוד מתחבר אליו ובוטח בו. כמו כן, הוא גם ביצע את הדיקור לפני חמש שנים - בהריון הראשון שלנו, והכל כמובן עבר בהצלחה. עד כאן הטיעונים של החצי, והטיעונים שלי: היום המצב שלי שונה מאשר היה לפני חמש שנים. ולו רק מבחינת ה"יוקר" של ההריון הנוכחי ודירוגו הפעם בסיכון גבוה. אני מעדיפה שאת הדיקור ייבצע רופא שעושה כמה שיותר בדיקות כאלה, ושהוא בדרגה בכירה וגם מומלץ על ידי נשים רבות אחרות. בתכל'ס - אני יודעת שאין כאן "צודק" או "לא צודק", ושאחד הרכיבים הגדולים ביותר של החלטה כזו - היא עניין ההרגשה, והרגשה - היא עניין מאוד אישי ואינדיבידואלי. אבל .... לפני שאני נעתרת ברוב טוב ליבי לחצי ומשנה את הרופא המדקר מפרופ' צלאל לרופא המטפל שלי, ובגלל שנורא נורא קשה לי לעשות את זה, אשמח לשמוע מה דעתכן בנושא.

הי אתי - אני אחרי *3 אנט' ומרגישה טוב מספיק

לכתוב לך מה אני עשיתי לפני כ-11 יום. אז אני עשיתי בגלל גיל. פעם ראשונה בחיים. מראש פחדתי והתחלתי לחפש רופא, עשיתי סקר ושמעתי רק על ליפיץ וליפיץ וצלאל ו..עוד כל מיני שמות אבל אלה שחזרו. אמרתי אני אעשה אצל ליפיץ - הכסף לא היה שיקול בכלל.. התכוונתי לעשות פרטי (למרות שלרגע חשבתי לחסוך במי שפיר כי מגיע לי על חשבון המדינה...) ולאחר מחשבה נוספת לא ארוכה, לא היה לי אומץ להתקשר לרופא שלא מכיר אותי, לא את ההיסטוריה שלי, לא את מיקום התינוקות (זה תאומים) ופשוט הרמתי טלפון לרופא שמטפל בי לאורך השנתיים האחרונות ואצלו אני במעקב וכו.. וקבעתי תור. כך שבסיכומו של דבר הבנתי כמה דברים - לא פחדתי מהבדיקה בגלל הרופא - בטחתי בו. וההיכרות איתו עזרה לי, למרות שהבדיקה היתה ממש קשה לי נפשית.. כל בחירה שלא תהיה לך הכי חשוב שתהיי שלמה גם עם הרופא וגם עם ההחלטה לבדיקה כי זו בדיקה לא פשוטה.. מחזיקה לך אצבעות.

אני מבינה את העמדה של בעלך. אבל האמת?

אני מכירה את ד"ר האוזר, והוא באמת מותק של בחור, משרה בטחון ואמון וכל מה שאת רוצה, אבל עם כל הכבוד שיש לי אליו, כשזה מגיע לדיקור מי שפיר לא הייתי מתלבטת אם לבחור בו או באחד הקליברים. ההריונות שלנו כאן בפורום מגדירים מחדש מה זה "הריון יקר", ואני חושבת שיש לנו את כל הזכות שבעולם שידקור אותנו לא סתם רופא שאנחנו סומכות עליו כי אנחנו מכירות אותו, אלא מישהו שזה מה שהוא עושה באופן קבוע, מישהו שיש לו המוווווווון נסיון. אני אישית יכולה להגיד שעברתי תחת ידיהם של אני לא יודעת כמה רופאים, ואני לא חושבת שמישהו מהם היה מעורר בי יותר אמון מד"ר פלדמן, שאותו פגשתי בפעם הראשונה בחיי בערך שעה לפני שביצע לי את הדיקור. זו העמדה שלי, בכל אופן. מה שתחליטו - שהזמן יעבור מהר ושיעבור בשלום (וכמובן עם תוצאות טובות!) עתליה

meytall0

New member
הכוונה לד"ר פלדמן מתה"ש?

גם אני באותה התלבטות לגבי רופא לדיקור, וחשבתי על צלאל. נאמר לי שפלדמן מצויין ושהוא מדקר בימי רביעי בתה"ש וכך גם לא צריך לשלם, לעומת צלאל שהמחיר הוא כ-1400 ש"ח. אז למי כדאי? (מה גם שיש לי בעייה של עודף משקל...) תודה.

etti34

New member
את רואה, עתליה,

הנה, גם את - בהקשר של ד"ר פלדמן - מדברת על האמון הרב שהוא עורר בך, וזוכרת בעיקר את התחושה הזו. האם התחושה הזו נבעה מכך שידעת מה הרקורד שלו, או פשוט מהאישיות שלו ?? ואיך פגשת בו שעה קודם לדיקור ?!? כלומר, חשבתי שבאים לבי"ח , נפגשים עם הרופא - שמייד מבצע א הדיקור וזהו. לא ?? איפה יש פרק זמן של שעה ?

הפואנטה שלי הייתה שגם מישהו שאת פוגשת

בפעם הראשונה בחיים יכול לעורר בך המון אמון. האמת היא שבאותו זמם לא ידעתי כלום על ד"ר פלדמן, בין השאר כי הייתי בהדחקה לגבי האפשרות שאצטרך לעבור דיקור. לגבי עניין הפגישה המוקדמת - אל תשכחי שאצלי כל דבר זה סיפור, כי אני לוקחת קלקסן, וגם צריכה פרופילקטיקה לפני כל פעולה פולשנית, וזו הסיבה שלפני כל דבר אני צריכה להגיע לשיחת תיאום... הפגישה הזו הייתה חיונית כדי לוודא שקיבלתי את האנטיביוטיקה ושהפסקתי קלקסן במועד. חוץ מזה, היות שהייתי באשפוז בתה"ש באותו זמן, היה לי את כל הזמן שבעולם...
עתליה

etti34

New member
הבנתי.

כן, אני מניחה שזה נכון, האמון שאת רוחשת לרופא יכול לבוא עם הזמן, והוא גם יכול להתעורר באופן מיידי. אגב, בנושא הפסקת הקלקסן לפני הדיקור - צלאל הורה להפסיק את הקלקסן יומיים קודם, ואילו קופרמינץ, וגם ההמטולוג שאני במעקב אצלו, שניהם אמרו שדי להפסיק קלקסן 24 שעות לפני. כלומר - רק ביום הבדיקה לדלג על הזריקה

ממליצה על ליפיץ, ../images/Emo45.gif

דיקרתי אצלו פעמיים, הוא בהחלט נחשב למהשורה הראשונה, ומאחלת לך את כל ההצלחה! גם בעיני, יוקר ההריון מצדיק פנייה ל"תותחים" בכל תחום... זאת לא היסטריה - אלא זהירות מתבקשת ומובנת..

דווקא מן ההבט הזה, לא הייתי בוחרת בו

כלומר, בהבט הטכני של ביצוע הבדיקה, הוא בהחלט מצויין, אבל, ובמיוחד בהריונות כמו שלנו, שיש בהם היסטוריה וגם היסטריה (ולעיתים באמת סיכון ממשי גבוה יותר. לרוב לא) חשוב מאוד (מאוד מאוד) שהרופא המבצע, במיוחד אם הוא רופא פרטי (אבל גם אם לא),יקח אחריות על הדיקור מההתחלה ועד הסוף, וזה אומר שאם יש חשש לבעיה אחרי, או ך להגיע למיון או הסתבכות אמיתית, הוא זה שצריך לטפל זה (בין אם באופן ישיר ובין אם בדאגה שהאיש המתאים ביותר יטפל בך באופן אישי בבית החולים). פרופ' ליפיץ, כדאי לדעת, לא נוהג ככה, כמדיניות. חשוב מאוד, לטעמי, לבחור רופא שיהיה גם מקצועי וגם אחראי ומסור (כמו פרופ' צלאל, שנותן את מספר הנייד שלו למדוקרות ומבקש להתקשר בכל שאלה או בעיה, גם אם מדובר ביום בת, למשל. וכשיש שיבוש, מנסיון, הוא דואג למטופת מההתחלה ועד הסוף (הטוב, לרוב)).

קצת עידכון על ליפיץ

גם אני ממליצה בחום על פרופ' ליפיץ ואצלי הוא היה חם מקצועי ואדיב נתן לנו את מספר הנייד לכל בעיה ואחרי שבוע עשינו אצלו ביקורת מכיוון שאנחנו בסיכון גבוהה. אנחנו דווקא הינו מרוצים גם מהמקצועיות הרגשנו שהידיים הכי טובות מטפלות בנו והיחס האישי לא נפל מהמקצועיות. איתכם מיטל

אבל ניצלת את מספר הנייד שלו?

המקרים שאני מתייחסת אליהם הן של נשים שנאלצו להטריד אותו אחרי הבדיקה בשל סיבוכים (ושמחה מאוד שלך לא היו כאלו!)

כן ניצלתי, היו לי דימומים אחרי 5 ימים

היתקשרתי אליו בבהלה היו לי דימומים קלים מאוד שנעלמו תוך 24 שעות. השיחה היתה נחמדה ואדיבה יומים אחרי ניפגשנו לביקורת הכל היה תקין אומנם בביקורת הוא היה קצת קריר ויבש אבל בסה"כ היינו מרוצים. נ.ב חברה שלי עברה אצלו גם דיקור והיא לעומתי מסכמת את הטיפוס כקר אומנם מיקצועי אבל לדעתה היחס האישי היה כזה מגעיל שהמקצועיות לא קנתה אותה. איתכם מיטל

לי אישית נראה שדימומים מחייבים בדיקה מיידית

(אלא אם כן התקשרת אליו אחרי שהם נעלמו). אישית, אין לי בעיה עם "יבשושיות" (אם כי, יותר נחמד רופא נחמד), אבל יש לי בעיה עם התנהלויות אחרות שלו, אבל זה כבר עדיף ב|מסר| למעוניינות. ועל המקצועיות אין חולק.

ד"ר ליפיץ

אשמח אם תוכלי לתת לי יותר מידע לגביו היות שהרופא שלי ממליץ שאת הדילול (אם נחליט לעשות) ייעשה ליפיץ כי הוא מומחה לכך. בכל אופן חשבתי ללכת אליו כדי לשמוע חוות דעתו ועל הסיכונים שבדילול. תודה רבה.

ממליצה בחום לעשות את הדילול אצל ליפיץ

אני עברתי אצלו דילול והייתי מאוד מרוצה איתך מיטל

מישהי שמעה על ד"ר אדריאן מתה"ש?

יש לי מחר תור לדיקור אצלו. כבר שמעתי עליו דברים טובים אבל כ"כ לחוצה אז צריכה קצת עידוד

etti34

New member
שמעתי את השם,

ממישהי שעשתה אצלו, אחרי שגם היא ביררה ובררה בנושא הזה. ההיא שעשתה אצלו בכל אופן היתה מרוצה. בהצלחה !

זו דילמה קשה

ואני לא מספיק מכירה את הרופ שלך על מנת לחוות דעה ממשית. אצלי פרופ' צלאל היה גם הרופא האישי בהריון, כך שלא הרגשתי "בין הפטיש לסדן" בהקשר הזה. כמה דיקורי מי שפיר הוא עושה? מה הנסיון שלו בתחום? אם הנסיון רב, אפשר לשקול החלפה. ואגב, דווקא בתור מי שממליצה רבותעל פרופ' צלאל, אני מרגישה שההגינות מחייבת להזכיר שיש רופאים מצויינים שאין עליהם הרבה המלצות, פשוט כי האינטרנט אינו מדגם מצייג של כל המטופלות. יש, אגב, גם מקרים הפוכים שאני מכירה, של רופאים לא הכי הכי, אבל עם יחסי ציבור מאוד טובים. לגבי פרופ' צלאל יכולה לומר שהוא בחירה מעולה בהקשר של מי השפיר. אם את חושבת/ מרגישה שגם הרופא האישי שלך כזה, ואם את חושבת שזה משמועתי גם ליחסי המטפל- מטופלת שלכם, לכי אליו (אבל אל תלכי אליו *רק* כי הוא הרופא המטפ, אלא אם הוא *רופא מטפל שמצויין במי שפיר*)

etti34

New member
../images/Emo10.gif כן, דילמה קשה ....

ולו רק מהבחינה שההריון הזה הוא הרי לא רק שלי, ועלי להתחשב גם במה שהבעל רוצה ובמה שהוא מרגיש שיהיה הטוב ביותר עבורנו. תראי, לגבי הרופא האישי שלי - אני באמת לא חושבת שהוא עונה להגדרה "רופא מצויין למי שפיר", מהסיבה הפשוטה שהוא לא כזה ידוע ומפורסם כמו ה"תותחים" שהשמות שלהם עולים פה. והרי ככל שאתה יותר מפורסם וידוע - כך גם בסופו של דבר תהפוך להיות טוב יותר מבחינה מקצועית - כי ככל שבאותו אליך יותר פציינטיות כך הנסיון שלך הולך וגדל. זה כמו הביצה והתרנגולת, באיזשהו מובן ... נורא קשה לי עם ההחלטה הזו. אני פוחדת שמשהו ישתבש בבדיקה, ואז רגשות האשם יהיו גדולים על כך שלא בחרנו באופציה השניה העומדת על הפרק. אוף !
בינתיים עלי להתרכז בעובדה שבעוד שעתיים וחצי בדיוק יש לי תור לסקירת מערכות מוקדמת אצל ד"ר אילן גל !!! אז תאחלו לי בהצלחה, ואת ההתלבטויות שלי אני אשאיר לאחרי הסקירה ... תודה על הנסיונות שלכן לעזור.

למעלה