התלבטות והתנצלות (ארוך)

התלבטות והתנצלות (ארוך)

נתחיל מההתנצלות - כנראה שלא נגיע מחר למפגשון אצל פנינה. אנחנו מתכוונים לבלות חלק ניכר מהבוקר בגן החדש של מיכל. קצת רקע - המטפלת של מיכל עזבה אתמול. מצאה עבודה אחרת, לתקופה ארוכה, וקיבלה את ברכתי. מכיון שאני רוצה את שעות הבוקר חופשיות, עלתה האפשרות להכניס את מיכל לגן. מדובר במקום שמנוהל ע"י אותה בחורה שיובל הייתה אצלה בגן במשך שנתיים. 7 ילדים על שתי מטפלות, במתחם ענק ומאובזר היטב, כולל מתקני ג´ימבורי בגישה חופשית וכו´. מיכל אמורה לשהות שם בערך משמונה וחצי עד שתיים עשרה וחצי. אז כבר יומיים מיכל שם, כל פעם בערך שעה, כשאני איתה שם. היא משחקת ונראה שדי נחמד לה, אם כי חשוב לזכור שאני בכל זאת לידה... ועכשיו להתלבטות: כשהאיש שלי ואני ראינו את הגן, הוא מאוד נראה לנו וגם אתמול היה בסדר. היום גיליתי שבימי חמישי אחת המטפלות, לסירוגין, בחופש, ככה שיש מטפלת אחת על 7 ילדים, למעט בשעות הארוחות שאז המנהלת באה לעזור. כמובן שאין לה אפשרות להעסיק את הילדים בצורה כזו, אז רוב הזמן היום הילדים הסתובבו חסרי מעש ברחבי הגן, חלק העסיקו את עצמם, חלק לא ממש. שאלתי את אותה מטפלת האם קיבלה הכשרה בעזרה ראשונה (אחרי שמיכל הדגימה איך היא יודעת לעשות פרצופים של נחנקת מתפוח...). היא חשבה כנראה ששאלתי לגבי ערכת עזרה ראשונה ואמרה שצריך לשאול את המנהלת
. ונניח שזה מה ששאלתי - היא לא אמורה לדעת איפה זה ??????? על הכשרה כמובן שלא היה מה לדבר. לא עברו (חוסר אחריות בפני עצמו). בכל אופן, אני ממילא מאוד לא שלמה עם המחשבה להכניס "למסגרת" ילדה בת שנה וחודשיים, ולא נראה לי חוסר המעש שהילדים היו שרויים בו היום (ורובם גם היו מנוזלים רוב הזמן והמטפלת לא ניגבה להם את האף בקצב משביע רצון...). מצד שני, חשבתי אולי להשאיר אותה איתה כל הזמן. ואז יש בעיה - נכון שאני לא עובדת אבל לקראת המעבר אני מאוד עסוקה (חוץ מהפעילויות הרגילות שלי) ואם מיכל תהיה איתי עד הצהריים ויובל תצטרף בצהריים, אין סיכוי שאספיק משהו. איך נראה לכן להכניס לגן ילדה בת שנה וחודשיים? ומה דעתכן על מה שאמרתי? יכול להיות שאני מגזימה (לאור זה שאני לא שלמה, אולי סתם אני מחפשת תירוצים?)

אורית ג.

New member
אני בהחלט לא הייתי שולחת לגן

לא בגיל הזה ולא לגן הזה. "נחמד לה" זה לא מספיק! ואת ה"סידור" של יום חמישי היו צריכים לגלות לך ולא שתגלי בעצמך. לי זה נראה ממש חוסר אחריות. ומה קורה אם מטפלת חולה? (אהה... המנהלת באה חעזור בצהריים) ומה קורה כשההיא לוקחת איזה יום חופש מיוחד (דודה שלה מתחתנת). אנשים כמו מנהלת הגן שמוכנה לקחת אחריות (ונדמה לי שזה לא חוקי ושמ-6 ילדים צריכים 2 מטפלות) כזו - היא פשוט תאבת בצע על חשבון הילדים שלא יכולים לספר כמה משעמם היה להם היום (כל יום חמישי) ואיך לא טיפלו בהם טוב. מלבד זאת אני , אישית, בדעה שעדיף מטפלת (טובה
) לפחות על גיל 2.5 ואפילו יותר

מסכימה בעניין המטפלת

למרות שלדעתי מספיק עד גיל שנה וחצי, מקסימום שנתיים, אבל כרגע זו ממילא לא אופציה. מכיון שאנחנו עוברים לחו"ל והמועד לא היה ידוע במדויק, נתתי למטפלת של מיכל יד חופשית לחפש עבודה (בכל זאת לא פשוט למצוא ולא יכולתי להתחייב כלפיה עד מועד מסוים) והיא מצאה למאי
ומכיון שעכשיו אנחנו יודעים שעוברים ביולי, אני לא יכולה למצוא מישהי לחודשיים (פשוט אין בנמצא).

אורית ג.

New member
אהה שכחתי שאתם עוברים ביולי. אז אם

כך : להכניס רק לחודשיים לגן נראה לי לא פייר לילדה. קשה לעבור ממטפלת לגן וקשה לילד להתאקלם בגן (ובמיוחד שאין בו תעסוקה כל יום ה´
) אולי סטודנטית? אולי בת דודה ? אולי בייביסיטר לכמה שעות בשבוע גן... לא נראה לי.

שירי ל

New member
נראה לי שהגיל בסדר

גם אני רושמת את אופיר לגן והיא תהיה בת שנה ושלושה חודשים כך שזה פחות או יותר אותו גיל. את יכולה לשוחח עם עוד הורים שם? הקטע של עזרה ראשונה חד משמעי לא בסדר אבל יתכן שהיתה ביניכן אי הבנה...

טלגל

New member
את בכלל לא מגזימה,

ותחושת בטן היא דבר חשוב ביותר. אין דבר כזה מטפלת אחת ל-7 פעוטות זה חוסר אחריות מדרגה ראשונה. גם פעוטים בני שנה פלוס ניתן ורצוי להעסיק ולהעשיר אם הם מסתובבים בחוסר מעש הגן לא טוב! המטפלות חייבות לדעת עזרה ראשונה אצלנו כל שנה מעבירים את הקורס. גיל הילדה בסדר גמור להכניסה למסגרת , אבל רק למסגרת נכונה ומתאימה לגיל הזה. הילדים חייבים להיות בהשגחה כל הזמן, וכל הזמן להוציא ולהחליף להם משחקים ולעניינם. כך שאני מקוה שתמצאי לה מסגרת הולמת.

מלמלה

New member
אני הכנסתי למסגרת כבר בגיל

9 חודשיים את שתיהן והייתי מרוצה את זקוקה לזמן הזה ואת גם יודעת שזה לפרק זן מוגבל עד למעבר אז נכון הילדה לא תהיה במקום הכי טוב אבל שוב לחפש, למצוא, להרגיל אותה...... די מתיש ואחרי המעבר עוד פעם מקום חדש.....

רותי הכ

New member
אם את לא שלמה-אל תשלחי לגן הזה!

אבל זה לא אומר שאת צריכה לוותר על מסגרת לגמרי. הגן הזה לא נשמע טוב (ובכל מקרה לך הוא לא נשמע טוב) אז תוותרי עליו. אם החלטת בכל זאת על מסגרת אז חפשי לך אחת שכן תהיה שלמה איתה. בהצלחה

אני הכנסתי את בתי למשפחתון

בגיל 12 שבועות כי הייתי חייבת לחזור לעבודה. למזלי נפתח בדיוק משפחתון עם 4 ילדים. רומי היתה החמישית, ובהמשך היא העלתה את מס´ הילדים ל- 7. נשמע הרבה? נכון, אך היה נפלא, בעלת המשפחתון היא בחורה מדהימה, ואני לרגע לא מצטערת שרומי היתה שם. (דרך אגב, היא נשארה שם עד גיל 3). כך שאני ממליצה לך להכניס את בתך כי את מספרת שאת הזמן שיש לך עד הצהרים את צריכה לעצמך ולסידורים. תאמיני לי, קחי לך את הזמן הפנוי ותפסיקי לחשוש. בסה"כ רוב הגנים הם אותו דבר. לא תוכלי למצוא את המושלם.

התלבטות קשה.. ../images/Emo4.gif

כי מצד אחד זה רק חודשיים וכל מסגרת לרק חודשיים זו בחירה מסוייגת, עד שהיא תתרגל ותהנה ממש זה כמעט ייגמר. מצד שני הזמן שלך מאוד מאוד חשוב, במיוחד בתקופה הזו לפני המעבר. מבחינת גיל ומסגרת בכלל, יש המון ילדים שנכנסו למסגרת אפילו קודם ואם המסגרת מתאימה שנה וחודשיים זה בסדר גמור. ההצעה שלי, לחפש מסגרת אחרת. אחת שתרגישי איתה טוב, אפילו אם היא קצת רחוקה או יותר יקרה וכו´. את חייבת להיות שלמה עם המקום, או לפחות כמעט שלמה... אולי יש מישהו אחר - בייי סיטר שאת כבר מכירה, או ההורים של אבא, שיכולים להיות איתה כמה שעות כל בוקר או כמה בקרים בשבוע?

Big Al

New member
אפצ´י לבריאות!!! גם אצלכם?../images/Emo101.gif

דווקא עכשיו כשאמרו שנגמרו עונות הגשמים וחשבתי שיהיה יותר חם בחוץ הילדה שלי חתפה שפעת ובכלל כל הפעותו חולים. מתי זה יגמר כבר?

zimes

New member
שאלה לא פופולרית:

למה, בעצם, את צריכה את הבוקר לעצמך? סידורים - קחי אותה אתך (מכירה את המצב שמפנים לך, עוזרים לך... כי את עם תינוק? גדול! בעיקר במקומות שלא מסתובבים ילדים - מוסכים, משרדי ממשלה...) קניות - שיעשו לך משלוח. את מעדיפה שמישהו יטפל לך חודשיים בקניות מבילדה. בכלל, תעשי את החשבון של כמה עולה גן לחודשיים, ותשתמשי בכסף הזה להקלה על עצמך כשאת עם מיכל. תראי כמה כיף יהיה. מקלחת ודברים אישיים שלך - אתה ביחד. אצלי הילדים יושבים על הרצפה של האמבטיה (בלי פקק) כשאני מתקלחת. גם כיף, גם הם בהשגחה מלאה, וגם אני מתקלחת (פייי כמה קשה למצוא זמן למקלחת. אחד הקשיים הכי גדולים של להיות לבד עם הילדים). בהצלחה!

למעלה