התלבטות וחקירה

אמהונת

New member
התלבטות וחקירה

היי,

אני בת 32 פחות חודש ורק היום פגשתי את המושג א-מיני בצורה מלאה, כזו שמאפשרת לי לתהות האם ההגדרה הזו מתאימה לי ואשמח לאיזושהי הכוונה... אני אוהבת מאד לאונן, בעבר הייתי עושה את זה פעם בשבוע אולי, אבל בזמן האחרון זה כמעט כל יום... לפעמים גם כמה פעמים. מצד שני, זו הדרך היחידה שלי לגמור. אני לא מצליחה לגמור עם בני או בנות זוג. בכלל.

לרוב, אני מאבדת עניין באקט, גם אם לפני האקט מאד רציתי, וכן נמשכתי. כשאני מממשת את הרצון הזה שלי (שאני מניחה שאפשר בהחלט לקרוא לו משיכה) העניין עובר די מהר, לרוב. יש לי הרגשה שהמשיכה שלי לבני הזוג שלי היא הרבה יותר מהראש, מאד רומנטית, חלום של לבנות בית ומשפחה, ואיכשהו לא מתיישב לי עניין המין. לא היה לי קשר שנמשך יותר מחצי שנה, וגם אם נמשכתי בהתחלה, המשיכה חלפה די מהר, מה שלרוב גרם לקשר להסתיים מהר. תמיד חשבתי שיש לי איזושהי בעיה בעניין הזה, ואף פעם לא ידעתי לשים עליה את האצבע. בפעם האחרונה שהייתי עם מישהו דווקא הכי נהניתי כי הוא לא לחץ ליחסי מין בכלל, ונתן לי הרגשה מאד בטוחה. בסוף גם לא שכבנו.

מצד אחד הייתי מאד רוצה להיות הרבה יותר מינית (כי ככה אני נתפסת בעיניי החברה, כאדם מאד מאד מיני), ומצד שני נוח לי דווקא במקום שלי. קשה לי עם הלבד שלי. ובכל מקרה, אני לא יודעת האם אני באמת מתאימה להגדרה של א-מינית, האם אני רוצה להתאים להגדרה הזו, או לכל הגדרה אחרת, והכי חשוב, איך בכלל מתחילים להתייחס לכל העניין?

יצא קצת ארוך. אז תודה לכל מי שיקרא ויגיב.

k500

Active member
מנהל
ברוכה הבאה

נתחיל בהתחלה. כלומר, אם נחשפת לנושא עכשיו, אז יש צורך לקרוא את הדברים הבסיסיים ומשם להתקדם כדי לראות על מה מדובר בעצם וגם כדי לקבל בסיס מוצק ויציב.
אז לקרוא, אפשר כאן למעלה בפתיחה של הפורום, יש קישור: [URL]http://www.tapuz.co.il/forums2008/articles/article.aspx?forumid=1493&aId=112992[/URL]

וגם באתר העולמי המרכזי AVEN:
http://www.asexuality.org/home/?q=overview.html

ואחרי שקראת, תוכלי לראות מה מהדברים מדבר אלייך, מה מאפיין אותך, את הרצונות המיניים שלך אם בכלל. שימי לב שא-מיניות היא לא רק הגדרה נוקשה אחת, אלא מגוון של אפשרויות שנמצאות על הסקאלה הא-מינית.

על פניו, מה שאת מתארת נשמע כמו א-מיניות רומנטית, כלומר הרצון שלך לזוגיות על בסיס רומנטי ולא מיני, או משהו בתחום הזה. לפעמים יש זוגות (א-מיניים רומנטים, עברנו שלב..) שקובעים לעצמם את המיניות שהם רוצים וזה יכול להיות ללא מין בכלל או שזה יכול להיות נשיקות, חיבוקים ודברים נוספים מהסוג הזה. כל אחד/ת ומה שהם מעדיפים ורוצים.

לגבי הפיסקה האחרונה שכתבת, אמנם החברה תופשת אותנו כיצורים מיניים כברירת מחדל, אבל א-מיניים לא מחוייבים לשנות את הרצון האמיתי שלהם/ן רק כדי למצוא חן בעיניי אחרים בחברה מסביב. שזה אומר שאם את חושבת שאת א-מינית ברמה זו או אחרת, רוצה לחיות את חייך כמו שאת רוצה ולא כמו שכביכול מצופה ממך, אז עדיף לך להישאר נאמנה לעצמך. אולי זה לא הכי פשוט, אבל זה יותר טוב מבחינת הרגשה אישית. מה גם שאת לא לבד בעולם, יש עוד הרבה כמוך, גם כאן.

בכל אופן, אם יהיו לך שאלות נוספות, תהיות ועוד, את מוזמנת לשאול, אנחנו כאן ומוכנים לעזור תמיד. בהצלחה

p019

New member
ברוכה הבאה

רק את יכולה להחליט אם מה שאת מרגישה זו משיכה מינית או משיכה רומנטית שאת מקשרת אותה למין.
העובדה שאנחנו (בני/בנות האדם בכלל) יכולים די בקלות לתרגם משיכה רומנטית לרצון (לא תמיד אמיתי) במין לא מפתיע - ולדעתי קשור לעובדה שכל הסיפורים הרומנטים סביבנו (ספרים/סרטים/סדרות ואפילו שירים) תמיד מקשרים מעוד חזק בין שני הדברים הללו.
אפילו המושג (האיום ונורא לדעתי כא-מינית) "לממש את האהבה" יוצר את התחושה שעד שלא שחבת עם מישהו האהבה לא אמיתית.
&nbsp
כך שכן, זה יתכן שמה שאת מרגישה זה רק משיכה רומנטית (ואולי עם מעט משיכה מינית) ולכן כשאת מגיעה לרגע עצמו זה לא באמת מה שאת רוצה.
&nbsp
אני רק אציין מהכיוון השני שכבר פגשתי מישהו שסיפר לי שבכל פעם שהיה במערכת יחסים המשיכה המינית שלו עברה עם הזמן. כך שיכול להיות שזו באמת משיכה מינית שנעלמת.
&nbsp
מקווה שזה עוזר לך להבין את עצמך יותר טוב.

למעלה