התלבטות ומחשבה קדימה

התלבטות ומחשבה קדימה

הי לכולן,
אני בהריון תאומיקס, שבוע 23, מתחילה לחשוב על ההלאה- הכנה ללידה וכאלה.
אני יודעת שאני רוצה לעשות קורס הכנה ללידה ויודעת שאני רוצה להיעזר בדולה. כבר קיבלתי שמות והמלצות. יש לי דילמה לגבי מקום הלידה שיכולה להשפיע על הקשר עם הדולה וקורס ההכנה.
אני גרה בירושלים, ההורים שלי גרים במרכז. אני מתכננת לעבור לגור אצלם לכחצי שנה אחרי הלידה. נראה הגיוני שאני אעבור אליהם כבר לקראת סוף ההריון (מתי שזה לא יהיה, עם תאומים הכל פתוח... רק מוסיף לסימני השאלה) ואלד במרכז, כך שיהיה איתי מישהו בכוננות כבר לפני כן. אבל- אם אני אהיה אצלם זה מקשה על יצירת קשר עם דולה מירושלים ובכלל על ההכנה.
לזה נוספת רשימת ההמלצות הארוכה שקיבלתי על מחלקת היולדות של הדסה עין כרם...
בקיצור, אני קצת מתלבטת. אשמח לשמוע מניסיונכן ועצתכן

רi תם

New member
מנסה

ראשית מזל טוב!
גם אני בהוראה ואמא לתאומים.עונה מנקודת מבטי את הדברים-
ממליצה,אם זה ראלי,שתתמקמי ו"תקנני"(תכיני את הקן שלכם) בבית שלך.
לא פשוט להתנייד ואח"כ לחזור לכן,אם הוריך יוכלו לעזור לך בבית שלך-חושבת שכדאי יותר ויהיה לך נעים ונוח יותר.
אם אפשרי אז אפשר ורצוי לאט לאט להתחיל להערך כי לידת תאומים...לא תמיד היא לידה רגילה.
היא יכולה להפוך לקיסרי שלא לומר קיסרי חירום.לכן,מה שאפשר כעת,בנחת,כשעוד לא מאווווווד כבד,כדאי.
אם בחרת במרכז אז הייתי מתניידת להורים סביב שבוע 30.
למה לא דולה מהמרכז?לא מתמצאת בסוגיית הדולה ולכן לא אוכל להמליץ.
אם תלדי בירושלים אז אין בעיה אם הדולה משם כי בקריאת כיוון אחת היא לידך,הלא כן?תעזור לך ללדת ובינתיים הורייך יסעו לכיוון
.
אם במרכז,לידה רגילה,מניחה שאפשר להזעיק דולה מירושלים לפני אבל מה אם יהיה חירום כאן ועכשיו?
באופן אישי,על קורס הייתי מוותרת ומציעה לך להפנות משאבים פיזים ורגשיים לכיוון ה"קינון" ועזרה עתידית.את תידרשי לה מאוד!!!
וחוץ מזה....איזה כיף לך!

שבוע טוב!!!

fialka3

New member
לגבי קורס הכנה ללידה ודולה

הי. ילדתי תאומות לפני פחות מחודשיים אז נסיון שלי ממש טרי.

אני לא בטוחה שצריך גם קורס וגם דולה, כי 50% מלידות תאומים מסתיימים בניתוח קיסרי.
לגבי קורס - אם תחליטי לעשות, תעשי כמה שיותר מוקדם שאפשר, כי אני כבר משבוע 26 הרגשתי כובד ומשבוע 30 נהיה לי קשה במיוחד אפילו ללכת.

jiminit2

New member
לדעתי

אם את סגורה על זה שאת עוברת לגור אצל ההורים אז כל ההתנהלות שלך צריכה להיות לפי איזור מגורים זה ולא ירושלים. חפשי דולה באיזור המרכז ובית חולים מתאים ליד ההורים. במצב כזה אין הגיון ללדת בירושלים כי אם חלילה תזדקקי לפגיה לאחד הילדים או שניהם תשארי במילא לידם שם, כך שהטרטור בנסיעות לגמרי לא יהיה נכון לאף אחד מכם. אם את נעולה על לידה בירושלים, האם יש סיכוי אולי שההורים יעברו אליך לתקופת ההתחלה?
באופן אישי אני מאוד ממליצה שתהי כמה שיותר קרובה למשפחה ככה שזה הגיוני להעביר פעילות לאיזור המרכז. בחודשים הראשונים תזדקקי לעזרה רבה מהמהשפחה או בתשלום. אני גרתי לבד אבל קרוב להורים והיתה לי מטפלת ממש מההתחלה. לגור עם ההורים מאוד עוזר בכל הלוגיסטיקה ותפעול הבית של החודשים הראשונים, שלא לדבר על כך שיש תמיד עוד זוג ידיים זמין.
דבר נוסף לבדוק הוא נושא מדיניות בית החולים לגבי הדולה. אני ידועת עלי שאמא שלי ליוותה אותי בניתוח הקיסרי וקיבלה צמידים כמו בן זוג כדי שתוכל להכנס ולצאת מהתינוקיה. לא יודעת איך זה עובד עם דולה ומי המלווה שלך אחרי הלידה (שזה החלק החשוב באמת). לגבי קורס הכנה אין לי תובנות.. לא עשיתי כי התאומים שלי היו במצב עכוז מתחילת ההריון ועד סופו ומעולם לא התהפכו. היה ברור שאני הולכת לקיסרי ממילא ולכן לא היה נראה לי רלוונטי (וקרוב לוודאי שהייתי בוחרת בקיסרי בכל מקרה אם היתה לי האפשרות).

שירה801

New member
פחות או יותר במצבך..

אני שבוע 15 גם עם תאומים. אחרי הלידה מתכוונת לעבור לגור אצל אמא שלי לפחות לשלושה חודשים (כולם אומרים לי שאני חיה בסרט וזה יהיה לפחות חצי שנה... מקווה שאשרוד)
נשמע לי הגיוני ללדת במרכז, קרוב להורים- גם כאן יש בתי חולים טובים (אחותי ילדה באיכילוב והיתה ממש מרוצה). לגבי קורס הכנה ללידה- את לא חייבת לעשות אותו בבית החולים שבו תלדי בסופו של דבר, כך שאת יכולה לעשות אותו לפני בירושלים וללדת במרכז.

רi תם

New member
קורס...

לעניות דעתי (לא עשיתי כזה אבל מניחה...) רצוי לעשות הקורס בביה"ח בו אתן מתעתדות ללדת משום שחלק מהקורס הוא הכרות/חשיפה לחדרי הלידה ובכל בי"ח זה שונה.
אני ילדתי בתה"ש ושהינו בפגייה 6 שבועות ומאוד ממליצה אבל שוב מבקשת לחדד שכדאי ששתיכן תקחו בחשבון שתאומים זו לא סיסמא ורצוי וכדאי שעזרה תהייה בנמצא
ואם אפשר.....עד גיל 4

שבוע טוב

אמאנחל

Member
מנהל
אפשר לעשות סיורים בחדרי לידה בלי קשר לקורס

אני עשיתי סיורים בכמה בתי חולים. בתי החולים מעוניינים ביולדות ולכן אפשר להרשם לסיורים בלי כסף. רק לצלצל ולבחור תאריך ושעה של הסיור שהכי מתאים לך. וכאמור, לא חייבים לעשות קורס הכנה ללידה באותו בית חולים שבו יולדים.
&nbsp
אחת המטרות האפשריות לקורס הכנה ללידה הוא להכיר יולדות יחידניות בסביבתך. אם זו אחת המטרות שלך אז כדאי לך לנסות למצוא קורס מתאים בירושלים דווקא. לא שמעתי על קורס הכנה ללידה ליחידניות בירושלים, אבל זה לא אומר שאין. ואת יכולה גם לנסות לבחור קורס הכנה ללידה לתאומים כדי להכיר אמהות לתאומים שתלדנה בערך באותו זמן כמוך. ובלי שום קשר לקורס, ללדת במרכז קרוב להורים.

למעלה