התלבטות ושאלה לטלילה

Navva

New member
התלבטות ושאלה לטלילה

ההתלבטות: יש לי תור למרפאת הטרשת ביום רביעי הקרוב. המטרה של התור הזה הוא לקבוע את סוג הטיפול לאחר הלידה, שאוטוטו מתקרבת. אני לא בטוחה שאני מוכנה לשיחה על הנושא הזה. אני לא בטוחה שאני רוצה לקבל טיפול מונע. עד היום לא קיבלתי שום טיפול. האם לבטל את התור או האם ללכת? ה
לטלילה מה היה מצבך מבחינת הטרשת לאחר הלידה? שבוע טוב ומוצלח נאוה נ.ב.
אצלנו, הפולנים, לא מקובל להכין דברים לפני הלידה.

RomiVais

New member
היי נאוה - מה שלומך? ../images/Emo13.gif

ראשית אני אגיד לך שאני מאוד שמחה שטלילה כאן איתנו, וגם יונת היתה ואני מקווה שתחזור, שיוכלו לתת לך ולסיאמית מידע לגבי ההריון ומה שאחריו. התבאסתי טיפה כשרק הגעת ולא היה לי מאיפה להביא לך מידע בנושא ו/או מי שתספר לך על הכל מניסיון אישי. אבל עכשיו אני מאושרת ורגועה!!!
לגבי ההתלבטות שלך, קשה לי מאוד לענות לך. התור הוא ממש כדי לקבוע תחילת טיפול? או כדי לדון בנושא? כי אם התור הוא כדי לדון בנושא מבלי לסגור ולחתום על כלום, אני מציעה לך ללכת ולהקשיב ולשאול את כל השאלות שעולות בראשך. אם כל השאלות כבר נשאלו והתור הוא רק כדי לקבוע תחילת טיפול ואת מרגישה שאת עדיין לא מוכנה, תדחי אותו מעט. אם זה מה שאת רוצה. בכל מה שרק תחליטי - כולנו איתך!!! מאחלת לך שתחליטי את ההחלטות הטובות ביותר והמון בריאות!!! איך את מרגישה? ומתי את אמורה ללדת? שיהיה לך שבוע נפלא ומוצלח רומי

רחלית

New member
הנקה

אני מבינה שאי אפשר לטפל כשמניקים וגם הסבירו לי ששלושה חודשים בערך אין התפרצות של המחלה אבל אחר כך יכולה להיות התפרצות קשה. (מערכת חיסונית מדוכאת באופן טבעי בהריון) הסבירו לנו זאת כי שקלנו הריון... אם את לא רוצה טיפול אף אחד לא יכריח אותך אני הייתי הולכת לפגישה ושומעת מה השיקולים בעד ונגד ומה הם יודעים מניסיונם של אחרים ומחליטה מה טוב עבורי.

11talila

New member
בלי התלבטויות

הי נאווה דבר ראשון שאני חושבת הכי חשוב במצבנו הוא: עם יש לך רופא\ה שאת סומכת עליו\ה זה מאד חשוב בואי נצא מתוך הנחה שיש אז תלכי לביקורת הזו זה חשוב השיחה לא אמורה להפחיד אותך כי אין שום דבר ממנו את צריכה לפחד. השאלה מה מצבך היום ואם יש לך בכלל התקפים אני לא יכולה להחליט בשבילך האם לקחת תרופות או לא אני בלידה הראשונה הייתי בטיפול אצל אחירון עם אימונוגלובולינים ואחרי חצי שנה מהלידה(שזה בערך הזמן אחרי הלידה שהמצב קצת מסוכן) התחלתי לקבל התקפים כל חודשיים במשך שלוש שנים לעומת זאת בלידה השניה שעברה לפני שנה והייתה הרבה יותר קשה כם הרדמה מלאה ובעיות בהריון מפה ועד הודעה חדשה לא קיבלתי התקף אחד ואני הפסקתי לקחת תרופות לפני שלוש שנים לארך הסוד הגדול הוא בראש עם את מחליטה שאת בסדר עם זה ואת לא זקוקה לשום חומר כימי לעזרה חוץ מגישה חיובית ואופטימיות ענקית אז הכל עובר בשלום ותאמיני לי אני הייתי אצל כל הרופאים הגדולים והייתי שפן נסיונות של כל התרופות הקיימות חוץ מרביף כי כאשר התרופה יצאה אני הפסקתי לקחת אותם או לחילופין הפסקתי לראות רופאים נכון נכון אני לא רואה רופאים....שיהיו בריאים כולם יש לי נסיון עגום עם כולם בלי יוצא מן הכלל גם גדולים בעלי שם וגם קטנים שלא יודעים מהחיים שלהם אבל שוב,,,ההחלטה בידייך אני סומכת עלייך שתחליטי טוב רק אנחנו יודעים מה טוב לנו בסופו של דבר לכי תשמעי הצאות ותחליטי לבד אל תתני לאף רופא ללחוץ עליך או להפחיד אותך תלמדי להכיר את גופך טוב ולסמוך על ההרגשות שלך מקווה שעזרתי ואם תרצי עוד מידע אשמח לעזור בריאות לכולנו בביייי טלילה

Navva

New member
../images/Emo51.gif תשובות נוספות יתקבלו בברכה

רומי לשאלתך מתי אני אמורה ללדת, התאריך המשוער (והוא משוער בלבד) הוא 05.01.2002, אבל מדובר בפלוס מינוס שבועיים. כך שזה יכול להיות מכל יום עד ל-4 שבועות מהיום. בפגישה/ביקורת הקודמת פרס בפניינו הרופא את כל האפשרויות הקימות לטיפול. העיניין הוא שלאט לאט אני פחות ופחות מאמינה בטיפולים המוצאים. נכון שרפואה הוא לא מדע מדוייק, אבל בנושא של הטרשת הנסתר רב על הגלוי. גם במקצוע שלי כמהנדסת אין רק שחור לבן, אבל אני מנסה לבסס החלטות על עובדות וניסיון קודם. עד היום היו לי: - התקף תפקודי אחד בעצב הראיה - שהיה הסימטום הרשוני לטרשת. - חצי שנה לאחריו התקף תחושתי של נימול ביד, שלא סטרואידים לא הועילו לו, וגם לא נראה כל סימן בבדיקות חשמליות של העצבים (מעניין!!!). הפרוט הוא במטרה להסביר את הבסיס להתלבטות שלי.

סיאמית

New member
הי נאוה...

אם את מרגישה ששיחה כזו תהיה לך קשה... ותרי עליה לעת עתה! אבל תזכרי ששיחה עדיין לא מחייבת אותך לכלום. אולי כדאי היה אם תשמעי קצת על האופציות שעומדות בפנייך. מה גם שאת תמיד יכולה לקום באמצע השיחה ולהגיד "תודה רבה, אבל כרגע אני לא מרגישה מוכנה לאינפורמציה מהסוג הזה, אני אחזור אליכם - ביי". אני מכירה חולת ט.נ. צעירה (בת 30 בערך) שילדה לא מזמן את הילד השני שלה. אחרי שתי הלידות היו לה התקפים קלים מאוד למרות שחזרה מיד להזריק קופאקסון (לוקח לקופ כמה חודשים עד שמתחיל להשפיע) מהם היו לה רמיסיות (נסיגות) מלאות ומצבה - מצויין. אני מכירה עוד מקרים אחרים (קיצוניים לכאן או לכאן...) יש פה בפירוש סוג של הימור. אבל גם אני חושבת שעליך להקשיב לקול הפנימי שלך (בלי לוותר על שיקול דעת, כמובן) ואמונה היא דבר מאוד חשוב.

RomiVais

New member
אני מסכימה עם כל מילה, סיאמית!!!

ולך, נאוה, מאחלת שתצליחי בשלב הקשה של הבחירה בדרך הנכונה. להקשיב לאופציות בטוח לא יזיק, אז אין לך מה להפסיד. המון המון בהצלחה, ורק בריאות ל-כ-ו-ל-ם!!! אוהבת, רומי

Navva

New member
נכון לעכשיו לקחתי טופס 17 ליום ד´

לא החלטתי אם ללכת אבל, שיהייה. אם לא יועיל לא יזיק. ביקשתי מבעלי לבוא איתי, אבל לא ברור אם הוא יכול.
בכלל מאז שיעור ההנקה בקורס הכנה ללידה, הוא יכול להיות מרצה באחת האגודות של עידוד הנקה. אז אתם יכולים להבין מה היחס שלו לגבי לקחת תרופות. חשבתי
אולי משהו בדק מה הקשר בין הנקה למצבן של חולות ט"נ לאחר לידה? ובכלל מה השפעת ההנקה על מע´ החיסונית של האישה? להת´ נאוה

אורית...2

New member
נאווה תרצי שאני אשאל את הידיד שלי?

הידיד שמגיע מחר אני לא יודעת בדיוק באיזה סוג של מחקר הוא עוסק עכשיו ,אבל כשהוא היה בארץ, הוא היה באמצע מחקר ל "למה נשים חולות יותר מגברים בטרשת, אם יש לזה קשר להורמונים הנשיים...." אם תרצי אני יכולה לשאול אותו לגבי ההנקה איך זה משפיע ???!!ביי....

RomiVais

New member
אוריתוש...........

יש לי משהו לשאול... אולי תבדקי עם ידיד שלך, אם יש לו או יודע מאיפה להשיג מאמרים בנושא טרשת נפוצה (אם בעברית - יותר טוב). אני אשמח לצרף לכאן מאמרים כתובים. יש את האופציה, אך אין לי מאמרים. נראה לך אפשרי? תודה מראש ולילה טוב, רומי

אורית...2

New member
יש לי מאמרים באנגלית !!!../images/Emo8.gif

היי רומי !!! יש לי מאמרים שהוא שלח לי עוד ממכון וויצמן כשהוא עבד שם, וגם כשאחי היה באוסטרליה, הוא הלך בשבילי לאגודה לטרשת שם ,ושלח לי הרבה מאמרים, (הוא סיפר שהאגודה שם מאוד מאוד פעילה!!!) אבל כל המאמרים באנגלית !!! והם כבר ישנים (מלפני 5-6 שנים לפחות,) אם תרצי אני אחפש אותם... ואשלח לך, עכשיו כשהוא יהיה, אני אבקש ממנו שישלח לי מאמרים חדשים ועדכניים יותר , אבל אני מאמינה שהם כולם יהיו באנגלית.

RomiVais

New member
תודה אורית!!! ../images/Emo13.gif

אני חושבת שבאנגלית עדיף על כלום. אני מאוד רוצה להעשיר את הפורום שלנו במידע ובדברים חמודים (בתהליך כרגע). אז אני בהחלט אשמח אם תוכלי לשלוח לי במייל, אם זו לא טירחה רבה מדי. תודה רבה לך והמשך יום נעים, רומי

אורית...2

New member
רומי מצאתי כ30 דפים ....באנגלית !!!

אז יש לי מלא דפים באנגלית, לא נראה לי שאפילו קראתי אותם...איך בדיוק דרך האי מייל את רוצה שאני אעביר לך ??? לי נראה , שעם : מעטפה + בול+ כתובת (שלך )...זה יהיה יותר קל ?!לא ?!

RomiVais

New member
אוריתוש יקרה, ולכל המתעניין....

בדיוק עניתי לך על אי.מייל בנושא.
אם את חושבת שזו שפה ממש קשה, ושזה יהיה מיותר לצרף את זה לפורום, אז נוותר ונמשיך לחפש מאמרים בעברית, שזו בעתם השפה הכי קלה לדברים האלה. למישהו יש רעיונות נוספים למקורות של מאמרים בנושא? אני אשמח לשמוע!!! תודה רבה לך אורית, ומראש לכולם המשך יום נעים, רומי

Navva

New member
אנגלית - שפת המדע

מה לעשות אבל: עיברית היא שפת הקודש ואנגלית היא שפת המדע. אני יכולה לנסות לעזור עם משהו צריך עזרה, אבל כרגע מטבע הדברים אני לא יכולה להתחייב לטווח ארוך.

Navva

New member
אורית תודה, זה רעיון מצויין

אפשר לשאול את הידיד שלך: * מדוע נשים רבות יותר חולות? * האם ננגד המקרים הקשים יותר הם של גברים? * מה השפעה של הריון והנקה על ט"נ? שוב תודה נאוה

אורית...2

New member
נאווה וכ......ולם !!! הוא היגיע !!

הוא היגיע , הוא פה...רק חברה שלי ביקשה ממני לא היום, כי הוא אחרי טיסה ארוכה....וכל "המשפוחה" באה לראות את "הדוד מאמריקה" ... אמרתי לה שיש לו 6 ימים, (עד שהוא יחזור...) ושמעתי אותו צועק תמסרי לה שניפגש , אני מבטיח !!! הוא גם ישן אצל חברה שלי, ככה שזה גם ממש קרוב וסיכמתי שתרים אלי טלפון כשהוא יוכל לראות אותי..ואז תוך כמה דקות אני אצלה. נאווה ,הוספתי את השאלות שלך לרשימה ..........!!! אם יש עוד שאלות....יש עוד מקום בדף... ואני מבטיחה שברגע שאחזור ממנו (אני אלך עם דף לרשום הכל....) אני אדווח לכם ה...כל!!!

11talila

New member
הנקה

הי נאווה אני אישית לא הנקתי לא את הבן ולא את הבת משיקולים פשוטים מאד: תעשי חישוב שאת צריכה לקום בלילה את לא ישנה טוב ובאופן אוטומטי את עייפה יום למחרת וזה משפיע על התפקוד היום יומי. אני ובעלי הגענו לפתרון שהוא קם באמצע הלילה(עד היום) וכך יש לי כוחות לטפל בילדים במשך היום. אני יודעת שאומרים שזה בריא מאד להניק לתינוק אבל עם תחשבי לטווח ארוך התינוק צריך אותך בריאה ולא עייפה מתוסכלת וסמרטוטה בלי סבלנות כמובן שההחלטה היא בידייך ואני בטוחה שתחליטי מה שטוב לך טלילה

RomiVais

New member
היי נאוה ../images/Emo13.gif

אני מסכימה איתך, שאם לא יועיל, אז בטח שלא יזיק.
אם את חושבת שיהיה לך נוח וטוב יותר ללכת עם בעלך, והוא לא יכול באותו היום, שווה לדעתי לדחות ביום יומיים, כדי שלא תלכי לבדך, בעיקר אם יש לך קצת ספקות ואת רוצה את תמיכתו. בכל מקרה, תמשיכי לעדכן אותנו ובהצלחה מעכשיו!!! ערב טוב בינתיים, רומי

למעלה