התלבטות לא-לינארית

yuval k

New member
התלבטות לא-לינארית

רציתי לדעת מה אתם חושבים בנושא, אז אני כותב כאן. העניין הוא as follows: יש לי את המחשב עם ה-AMD 500MHz, שהיה אמור להיות שרת, ואת ה-Intel PII 266MHz שהוא מחשב העבודה שלי. זו ה"מעלה הראשונה". ה"מעלה השניה" של הבעיה היא מערכת ההפעלה.. יש לי את לינוקס, שהיא מערכת מצויינת, הרבה יותר מהחלונות למיניהם, אבל יש לי בעיות איתה בהדפסה בעברית. RH לא נחמדה לי (בין היתר, התקנה של פלאגינים ל-Mozilla Firebird עובדת רק ל-root: כלומר, אני מתקין כמו שצריך, אבל משום מה זה לא נקלט, אלא אם אני מפעיל כ-root (לא מתקין כ-root, כי זה ברור. ואגב, זה עבד יופי עם ג'נטו)), אז אני רוצה להתקין מחדש את ג'נטו (
), אבל המעבד חלש מדי בשביל הקומפילציות האלה... זה לוקח יותר מדי זמן. מצד שני, יש את חלונות, שהיא כבדה כמו אנ'לא יודע מה, אבל יש עליה את ה-Visual Studio דוטנט. ו-offline messages גם בעברית ב-ICQ. והעברת קבצים ב-IM. אה, האדמין למילון מונחים גם לא עובד על מוזילה פיירבירד, למשל (זה לגלעד). אני נוטה לכיוון לינוקס בדואל-בוט עם חלונות על המחשב החדש... אבל אני לא יודע, יש לי רגשות די מעורבים בנושא. עד כמה שזה נשמע קטנוני, חלק מזה שאני לא כלכך רוצה את המחשב שרת כמחשב עבודה, הוא זה שאני צריך משהו שימריץ את ההורים שלי לקנות לי מחשב נורמאלי סופסוף... המחשב הראשון שלי (Pentium 90MHz) היה לי 5 שנים, ועכשיו 4 שנים כמעט למחשב, מתוכן כשנה (פחות קצת) עם מעבד Pentium II עלוב מלפני 6-7 שנים. לא מספיק? אז זו הבעיה הלא-לינארית שלי (כאילו, מהמעלה השנייה). יש הצעות?

Admini

New member
יובל

תתקין על שניהם Win2k Advanced Server ותריץ עליהם Load Balancing.. אתה תעבוד על המחשב הישן (ההורים...) ותהנה מהמעבד של שניהם....

המחשב יקח את ה-win2k server בקלות..

יקח אותו איתו לקבר! אתה שפוי?? ניסית פעם להתקין שרת נורמלי שבאמת עבד? (אם אתה מדבר ככה - אני באמת בספק...) יובל - בשביל מה אתה צריך שרת בבית? אתה מריץ משהוא קבוע כבד משם? במקומך הייתי מתקין את השרת על ה-266 (לינוקס כמובן), ואת תחנת העבודה על ה-500 (win2k/XP) - כשזה מאוד תלוי בכמה זיכרון פנימי יש לך שם - וגם ככה זה לא יעבוד משהוא משהוא (אבל לא ניסיתי אף פעם להתקין XP על פחות מגיגה-הרץ ו-128M זיכרון). אבל אני לא יכול להגיד כי אני לא יודע עד כמה אתה משתמש בשרת ולאיזה צרכים...

yuval k

New member
לא שרת ל-web, כמובן.

משהו לוקאלי שידע לשתף את המדפסת & אינטרנט & סורק לאחי, גם בשבת, כשהמחשב שלי כבוי. וגם קצת קבצים משותפים. לא משהו מבריק במיוחד. Win2k Svr עבד די נחמד על המחשב הזה. ברור שלא שרת למשהו כבד. ו-256 מ"ב זיכרון בכל מחשב. סוחב מצויין. ובעניין השפיות, את זה אני משאיר לך

עניין השפיות כוון את אדמיני ../images/Emo13.gif

בשביל קבצים, אינטרנט, מדפסות ושאר ההתקנים נראה לי שבהחלט כדאי לך להפוך את ה-266 לשרת (לינוקס). לינוקס עובד טוב יותר מחלונות בתור שרת. יש שרתים של לינוקס שעובדים כבר כמה שנים טובות בלי ריסטרט (ובלי צורך לכזה). שרתי חלונות אם לא תעשה להם ריסטרט כל כמה חודשים - הם ידעו מתי ליפול (ברגעים הכי קשים). אבל עיניין היציבות לא משנה לך כי אתה לא משמש כשרת חיצוני. פשוט לינוקס לא צורך יותר מידי משאבים - במיוחד בשביל מה שאת רוצה לעשות. עדיף לנצל את הקצת כוח של ה-500 לחלונות ול-VS. 256M זיכרון זה יפה, אולי שווה לנסות להתקין על ה-500 XP... או אולי להסתפק ב-2000... אני לא בטוח (אני אישית שונא את 2000).

Admini

New member
צר לי להרוס

אני "במקרה" מנהל של שרת בחוות שרתים. (P3-450 עם 256MB זיכרון ו-24GB ב-2 כוננים קשיחים)... השרת הזה מטפל בעשרות אלפי בקשות בשעה בלי למצמץ... ו, כן... הוא דלוק (בינתיים) חודשיים ומשהו מאז הריסוט האחרון... השיא שלו היה 80 ימים וגם אז היתה הפעלה מחדש יזומה אז בבקשה....

80 ימים../images/Emo35.gif וואו../images/Emo70.gif

במקומך הייתי שולח ח"ח ליצרנית. שרת בבעלות של מי (אם אפשר לקרוא לדבר הזה שרת... גם פיסי לא הייתי כבר קורא לו)? איזה הקשר משפחתי יש לך אליו (ישיר/עקיף)? באיזה חווה? על איזה רוחב פס יושבת החווה? איפה היא ממוקמת? כמה אתרים יושבים עליה? באיזה טכנולוגיות היא תומכת? בסוף עוד יסתבך ש"במקרה" מדובר בחווה שיושבת 2 מטר מעל המיטה שלך (קופסת תקשורת) שלא מפסיקה לקבל פינגים מהאקרים.... ו... לא ראיתי איפה הרסת... להיפך - חיזקת...

Admini

New member
------>

שרת בבעלות פרטית +- הקשר - אני אדמין הוא נמצא בחווה של 012 בפ"ת... יחד עם עוד כמה אתרים "קטנים".... אגב, הוא מריץ כמו גדול גם שרת דואר, FTP, כל מיני טרמינלים (לא חושף מטעמי אבטחה) והריץ בעבר גם שרת IRC... (סתם להתלהב: הורדות שם במצב טוב הם בערך 6MB/s
)

yuval k

New member
בדיעבד הבנתי ../images/Emo8.gif

בכולופן, אני דווקא אוהב את 2000 יותר. ואת לינוקס...
אגב, אל תטעה לחשוב שאני מהחסידים של RatHead או שמנדרייק (פויה!) - אני מעדיף את דביאן, אבל המלכה הבלתי-מעורערת לדידי היא Gentoo
אני כן אשמח להשתמש במחשב הנ"ל כשרתון חיצוני, אבל לא לאתר גדול (או אפילו קטן) - רק בשביל הרצת אפליקציות ווב קטנות לשם בדיקה ע"י אנשים חיצוניים
ונראה לי שאני כן אחלק את ההארד-דיסק-עבודה שלי לכמה מחיצות שחלק מהן יהיו של לינוקס...

yuval k

New member
אגב, את המחשבון עם ה-500 מה"צ -

אני בניתי לבד
הוא ממש חמוד, משתלב יפה בחדר, והכי חשוב: מכיוון שלא נבנה במעבדה, הוא מסודר להפליא מבפנים

הרשת לעצמך לשפצ'ר אותו קצת?

חיתוכים או תאורה מיוחדת משהוא? רציתי לעשות חלון - המעבד AMD שלי נשרף (ולקח איתו את הלוח, הספק הזיכרונות והה"ד) לפני כמה חודשים בגלל שהמאוורר פשוט נתקע לכמה שניות (למרות ניקיונות חודשיים)... מה לעשות - AMD לא יודע לעבוד כשהוא מזיע... אז רציתי לעשות חלון כדי שהמאוורר יהיה לי כל הזמן מול העניים, אבל בסוף ירדתי מהעסק (וחזרתי בי מהטעות שנקראת AMD - קניתי אינטל...)

yuval k

New member
לא... עדיין לא ../images/Emo3.gif

אבל המפרט די נחמד.. מלבד המעבד, 256 מ"ב זיכרון, לוח אם של Gigabyte שיודע להאיט את מהירות השעון של המעבד כשמתחמם מדי, כרטיס רשת של 3com

למעלה