התלבטות לגבי אימון אישי

שרונה118

New member
התלבטות לגבי אימון אישי

חברה שלי לא מזמן עברה תהליך קצר של אימון אישי ונתרמה מאד מהשינוי שחוותה.
אני גם שוקלת, אך איני יודעת עם זה באמת נכון לי?
מה היית ממליץ לברר כדי לקבל החלטה נכונה/מתאימה?

איך לבדוק באיזו מידה אימון אישי באמת נכון לי?

שלום, שרונה.

תודה על השאלה. אענה עליה בשלוש נקודות הבאות:

1. תהליך של אימון אישי עונה על צורך אחד בסיסי שלנו והוא צורך בצמיחה.
גישור על הפער בין הרצוי למצוי בשורה תחתונה מאפשר לנו לזהות, להגדיר ולהגשים את החלומות שלנו.

כדי לענות על השאלה שלך - באיזו מידה אימון אישי נכון לך בשלב הזה בחיים -
הייתי קודם כל מציע לך לשאול את עצמך - באיזו מידה את רוצה ובשלה - בשלב הזה בחייך - לחוות שינוי?

תהליך של אימון אישי יהיה אפקטיבי במיוחד, אם תגיעי אליו מתוך מוכנות ונכונות פנימית לשינוי.

במהלך הפגישות הצורך בשינוי או צמיחה עשוי להתחדד ואף להתחזק,
אך אין ביכולתו של שום מאמן אישי בעולם, מקצועי באשר יהיה, לגרום לך לרצות בשינוי שכזה.

זה משהו שחייב לבוא ממך. וזה משהו שיתמוך ויחזק את התהליך ויצור איכות חשובה בהתקדמות שלך במהלך האימון.

2. דבר נוסף שהייתי מציע לך לבחון לפני שאת מחליטה להכנס לתהליך של אימון אישי, היא פגישת אימון התנסות אחת.
אימון אישי הוא תהליך קצר מועד (יכול להסתכם אף ב-3 חודשים), אבל אין הוא עונה על כל מגוון הצרכים האנושיים.

לעתים, תלוי באיזו תחום את רוצה ליצור שינוי ומה טיב הבעיות איתן את מתמודדת כרגע בחיים,
יהיה נכון לשקול אופציות נוספות לקבל תמיכה מקצועית. כוונתי לפסיכולוגים, מטפלים הוליסטיים ועוד בעלי מקצוע שונים בתחום של פסיכותרפיה.

תבקשי מהמאמן שאת שוקלת להתחיל לעבוד איתו לעשות פגישת אימון התנסות.

הפגישה יכולה להיות בתשלום, אך כך תוכלי לבדוק בוודאות באיזו מידה הדינמיקה של אימון אישי נכונה לך
וגם באיזו מידה אינטרקציה עם המאמן/ת אישי/ת הספציפית הזה/ו עובדת לך?

יש חשיבות גדולה לכימיה ביניכם, בתור תנאי הכרחי להצלחה של אימון אישי.

אגב, ניתן למצוא מאמנים אישיים או מטפלים שמשבלים בעבודה הטיפולית שלהם שיטות שונות.
לכן יתכן מאד שתהליך הכי מתאים בשבילך יהיה לשלב בין השיטות, בנוסף לאימון אישי.

3. ולבסוף, גם בתחום האימון עצמו, תוכלי למצוא סוגים שונים של מאמנים.

אימון אישי יכול להיות מאד ממוקד בעשייה (אימון קלאסי), יכול לגעת בהיבטיים הווייתיים יותר (אימון רוחני או הוויתי),
להתעסק בעיקר עם רגשות (אימון רגשי) וגם לשלב או להתמקד בעיקר בדפוסי חשיבה מנטליים (אימון קוגנטיבי).

תבחרי לך מאמן אישי שעובד בשיטה שהכי מתאימה לך.

בעוד שהיום יש מבחר ענק של מאמנים, אין לי ספק שתמצאי את השילוב הנכון, המעניין והמתאים לך ביותר.

אשמח לדעת אם התשובה שלי עזרה לך להתמקד?

ואם יש לך שאלות נוספות, או תרצי לשמוע פירוט על אחת מתוך שלוש נקודות שהעליתי בתשובה שלי, את מוזמנת להגיב.

mayconet

New member
ניסיון

בוקר טוב,
אין חכם כבעל ניסיון.

ממליצה לך לבדוק את האפשרות באופן אישי. אני מאמינה כי תוך 2-3 פגישות כבר תדעי אם זה מדבר אלייך.
מאחלת לך הצלחה רבה.
שנה טובה

למעלה