התלבטות לגבי אי במטבח

saradi

New member
התלבטות לגבי אי במטבח

שלום לכולם, אני די חדשה בפורום ונהנית ממנו. אודה אם תבחנו את מימדי המטבח והחלל סלון ומטבח ותגיבו דעתכם לגבי הוספת אי במרחק 1.20 מהקיר בו ממוקמים הכיור והכיריים (הקיר המזרחי). וכן 1.20 מקיר המקרר (צפון) והקיר שבו ממוקמים החלונות (כיוון דרום). מימדי האי המתוכננים הם 90 ס"מ רוחב לאורך 1.80 (הצלע הארוכה מדרום לצפון), כך שהחלק הקיצוני מתקרב למקרר ויכול לעזור כמשטח הנחה. כיוון שאין תכנון לפינת אוכל נפרדת (מתוך בחירה), בניצב לאי ובצמוד לו, מתוכנן שולחן האוכל במרכז האי. מימדי השולחן הם רוחב 1.10 מ' לאורך כ-1.60 ס"מ (ממזרח למערב, מכיוון האי לעבר הסלון). שני הפתחים בצד דרום, הם ברוחב 1.20 ובגובה 2.40 מ'. המערבי שביניהם משמש כדלת יציאה לדק שבחצר הצידית. לכן, אורך שולחן האוכל צריך להיות באורך נתון, כדי למנוע הפרעה ליוצאים בדלת. מה דעתכם על התכנון הנ"ל? האלטרנטיבה היא שולחן אוכל בלבד ממזרח למערב, באותו רוחב אך באורך 2.00, שבמידה רבה ישמש גם כן כאי, כם כי בגובה נמוך יותר. תודה

saradi

New member
תודה על ההתיחסות

בהחלט המחשבה היא ששולחן האוכל 'פתח לכיוון הסלון לארוחות מרובות משתתפים. השאלה היא האם נוכחות האי מגבילה במשהו את התנועה במטבח?

saradi

New member
בוקר טוב,

האם לדעתך אי גורם לפגיעה בחלל המטבח ?

תלוי כמה גדול המטבח שלך.

אישית- אני לא אוהבת איים ש"תקועים" באמצע הדרך, למרות שהם משמשים כמשטח-נוסף/דלפק אכילה/מקום אחסון וכד'. אני בטוחה שהרבה יחלקו על דעתי, אך כיוון ששאלת לדעתי שלי- הרי היא לפנייך......

איריסג

New member
אנחנו עושים אי

המידות המקובלות למעברים סביב האי הם 1 מ' מרחק מהכיור (לא יותר, אגב...) ו 1.1-1.2 מהמקרר ומשאר הכיוונים של המטבח. אם יש לך את זה - אז מהבחינה הזו זה בסדר. אלא שלהצמיד אל האי גם את פינת האוכל זה נראה לי לא נכון. זה יצופף מדי את הבית. למה לא לעשות על האי כמה מקומות ישיבה, ליום יום, ולמקם את פינת האוכל במקום אחר?

saradi

New member
ראשית, כי בחרנו לוותר כפילות

של שולחן אוכל ופינת אוכל. לפי השרטוט שצרפתי (בראש השרשור) תוכלי להתרשם ממימדי החלל. יש אמנם רוחב של כ-5 מטרים במטבח אולם יש מגבלת אורך לשולחן משום דלת היציאה לחצר מהצד.

איריסג

New member
האמת שניסיתי להסתכל

על השירטוט - אבל הוא עמוס לי מדי בפרטים ולא ממש הצלחתי להבין מי נגד מי.... בכל מקרה - צריך גם לחשוב למה אמור לשמש האי. אצלנו הוא אמור להיות 2.2 על 1.4, אולי אפילו 1.5 - ויהיו עליו : 4 מקומות ישיבה, כיור מישני (בקוטר 35-40 ס"מ) וכיריים רחבים. אם את צריכה אי רק כמשטח עבודה ואיחסון - זה נראה לי בסדר המימדים שלו. רק קחי בחשבון שרוחב 90 זה קצת ביזבוז - כי עומק ארון הוא לרוב 60. אלא אם כן - מהצד השני תעשי נישה לכל מיני דברי נוי וכו'.

לב אביב

New member
האי לא חייב להיות "תקוע"

אפשר לנייד אותו גם על גלגלים, אבל במקרה הזה לא תוכלו לצרף לו שולחן אוכל...

למעלה