התלבטות לגבי בחירה במוסדות לימוד לדוקטורט

broomhilda

New member
התלבטות לגבי בחירה במוסדות לימוד לדוקטורט

היי שוב,

עזרתם לי מאוד בשאלה הקודמת וערכתי מאז חיפוש נרחב באוניברסיטאות אליהן אוכל להגיש בקשה להתקבל לדוקטורט, ונתקלתי בהתלבטות לגבי בחירה במוסדות.

התחום שמעניין אותי הוא נוירובלשנות, אבל מסקירה של האוניברסיטאות השונות בארה"ב, אני מרגישה שכמעט בכולם המצב הוא כזה: יש מעבדה אחת בלבד שחוקרת את התחום, ואולי מרצה או שניים שנראים קשורים באמת למה שמעניין אותי. זה המצב לגבי ייל, NYU, פרינסטון, בראון (שם המרצה בכלל פורשת) ועוד כמה אחרים שבדקתי.
היחידה שנראית מפותחת בתחום היא UCSD אבל שם הם לא מציעים מימון מלא ל5 שנים לדוקטורט אלא רק ל-4 (בלי קיצים). מה שלצערי לא אפשרי עבורי.

מה דעתכם לגבי הגשת מועמדות למוסדות בהם יש חוקר וחצי שמתעסק במה שמעניין אותי? ומנגד - הגשת מועמדות למוסד אחד או שניים שבאמת יש להם מחקר מפותח במה שמעניין אותי?
חשוב לציין שתחום העניין שלי הוא לא כל כך אזוטרי, וקצת מפתיע אותי שהוא כל כך לא נפוץ. אבל כנראה זה עניין של אופנה במחקר, וכרגע נראה של הבלשנים הקוגניטיביים מתעניינים ברכישת שפה (בילדים), ולא בקורלטות הקוגניטיביות של שפה במוח.

Philip Jr

New member
אני חושב שהבעיה שלך היא אחרת

בהחלט יתכן שתתקבלי למוסדות כמו ייל, אין לי מושג איך נראה ה - application שלך ואנחנו לא מכירים.. אבל אם תנסי להתקבל *רק* ל - Ivy League Schools (או כמעט רק) אז ברור שסיכוייך להתקבל יהיו נמוכים יותר, לעומת מקרה שבו תנסי להתקבל למנעד רחב קצת יותר של מוסדות.
&nbsp
אגב, אני לא מתכוון למוסדות ברמה בינונית ומטה, אני מתכוון למוסדות מצוינים, אבל כרלו שלא ב- "אליטה" (אם אפשר לקרוא לה כך, אני לרוב נמנע מזה..)
&nbsp
יכול להיות שהמוסדות היחידים שרלוונטיים לך הם אלו שציינת, ואם כך אז סבבה.. יכול להיות שגם לא הזכרת את כל המוסדות שאת רוצה להגיש להם, גם סבבה.. אבל אם זה רלוונטי ואפשרי, אני הייתי ממליץ לך להגיש לעוד מוסדות, שהרשימה שלך תהיה יותר diverse.

broomhilda

New member
ואילו מוסדות אלו?

אני מסכימה שאפשר להרחיב את טווח המוסדות - אבל הבעיה שלי היא יותר של היכרות עם מוסדות. אני לא יודעת אילו מוסדות נחשבים מצוינים אבל לא באליטה...
בינתיים פשוט עברתי לפי רשימת דירוג אוניברסיטאות, ובחנתי מה יש בכל אחת בתחום שלי. וזה באמת הניב מעט מאוד. כלומר, זה לא שאני רוצה רק אייבי ליג, זה פשוט מה שאני מכירה. ולצערי דווקא שם יש מעט מאוד מעבדות מחקר שעוסקות במה שמעניין אותי.
איך לחפש מוסדות אחרים שנחשבים מצוינים? פשוט להמשיך דרך רשימות הדירוג?

ואז זה כמובן מעלה את השאלה - עד כמה זה חשוב במהלך הקריירה האקדמאית המוסד בו עשית דוקטורט?

Philip Jr

New member
אני אענה על שתי השאלות

עם תשובה אחת. מה שמשנה יותר מדירוגים בעיניי זו המנחה שתהיה לך. אני חושב שזה ישנה יותר מהמוסד בו עשית את הדוקטורט, לפחות אם תמשיכי לקריירה אקדמית. בנוסף, זו גם דרך מצוינת למצוא תוכניות רלוונטיות.. לא להתחיל מהדירוגים, אלא מהחוקרים המובילים שחוקרים בתחום שמעניין אותך.. ולראות מאיזה מוסד הם מגיעים. זו שיטת bottom up במקום top down.
&nbsp
כאמור, אני עדיין מציע לתת משקל לאיכות המוסד, אבל הרשימה שלך לא כוללת ולו אוניברסיטה אחת ב - Mid-West, ובקושי מהחוף המערבי למרות שיש מוסדות מצוינים גם שם.. אז יש לי תחושה שהחיפוש שלך רחוק מלהיות שלם.
&nbsp
לא אכנס לשמות מסוימים, כי אני פשוט לא מכיר את התחום שלך היטב, ולא יודע לאן את מכוונת.. פשוט מציע שתמשיכי בחיפוש ותרחיבי אותו. בהצלחה!

אור302

New member
כמה הערות

1. מדברייך נשמע שאין מנחה שמייעץ לך בבחירה הזו. אני מבטיח לך שכל מנחה בתחום יוכל לפרט כמה מוסדות מתאימים.
2. בדקי היכן מלמדים האנשים שאת מצטטת ואם הם צעירים, היכן הם למדו. קורות החיים של חוקרים בתחילת דרכם הם בגדר אוצר בלום של מידע (כולל מקורות מימון).
3. אם מוסד מציע 4 שנים במקום 5 - אולי זה משום שאצלם מסיימים בפרק הזמן הזה. אולי ישנם מקורות מימון נוספים שלא מופיעים אצלם על פני השטח. שווה לברר ושווה להגיש מועמדות בכל מקרה. מקסימום לא תקחי אם יציעו לך.
4. חוקר וחצי זה לא בעייתי לדעתי. אם המחלקה היא טובה ויש לה משאבים ואנשים טובים בכלל, אפשר להתפתח בתוכה. קחי בחשבון שגם תחומי העניין שלך עשויים להשתנות עם השנים, זה די נפוץ, ותמיד טוב לפתח התמחויות משנה. זה נראה אקטרקטיבי יותר כשמחפשים עבודה, בעיקר בארה"ב.
5. את ודאי לקחת בחשבון שבחלק מן המקומות התחום שלך הוא לפחות חלקית במחלקות לפסיכולוגיה ואולי גם אפשרי לנהל עבודה בשתי המחלקות.
6. אולי מקובל שיש רק מעבדה אחת בתחום במוסד מסוים. אם זה המצב הנפוץ, אולי זה פשוט מה שקורה בתחום הזה.

idohatam

New member
רוצה להצטרף לפיליפ ואור, הכיוון שלך צריך להיות חיפוש

מאמרים טובים בתחום שמעניין אותך ומשם להכין רשימת מוסדות פוטנציאלים לפי השיוך של המחברים.

broomhilda

New member
תודה על העצות!

תודה על שלל העצות. אני ארחיב את החיפוש ואקווה לטוב :)

beefgallo

New member
תגובה מאוחרת - במה בדיוק את מתעניינת?

יש עוד אוניברסיטאות שיש בהן נוירובלשנות, אבל זה תלוי במה בדיוק מעניין אותך.

עוד אחת שכדאי לשקול לפני שאת עונה - UC DAVIS

למעלה