התלבטות לגבי בע"ח

התלבטות לגבי בע"ח

אנחנו מאד רוצים בע"ח...עמית כבר בן 9 חודשים+...הייתי רוצה לדעת אם יש לאנשים פה בע"ח ואם כן..איזה? תודה

אני חושבת שהשאלה היא איזה בע"ח

יכול להשתלב באורח חייכם. כלב צריך לטייל X פעמים ביום (חורף או קיץ), לחתול צריך להחליף חול (שנמצא בבית בו זוחל התינוק) וכך הלאה והלאה. השיקולים צריכים להיות זמן, "בייביסיטר" לחופשות וכו´. וכמובן, מה אתם אוהבים.

ניריתי

New member
לנו יש כלבה../images/Emo107.gif

והיא היתה עוד הרבה לפני שבני נולד ,ותמיד גידלתי כלבים. אני מאד בעד לגדל ילדים עם בע"ח במקרה שלי אני כמובן מעדיפה כלבים וממליצה עלזה.

לאמא שלי יש כלב בבית (גולדן רטריבר)

והחיבור בינו לבין הילי הוא להיט מגיל צאד צאד צעיר היא אוהבת ללטף אותו ומהרגע שהיא התחילה לזחול היא נהנית לרדוף אחריו ולהציק לו , היא תוקעת לו אצבע בעין מושכת לו בשער והוא מקבל הכל באהבה תמורת האפשרות ללק אותה ואותה זה נורא מצחיק. הגולדן אמנם כלב גדול אבל ידוע כנהדר עם ילדים.

אתיר

New member
לנו יש חתול זבל ג´ינג´י

הוא בא אלינו לפני 4 שנים. התינוק בן 1 ו-3 ואין שום בעיות איתו. החתול מידי פעם מרחרח אותו וזהו. לעומת זאת ערן כל הזמן רודף אחריו. חשוב לציין שאפילו שערן מציק לו, החתול לא מתנפל עליו. (כנראה רגיל מההצקות של הבנות הגדולות). אמנם הבעיה היחידה היא בחול, אבל אין ברירה אנו נלמד את ערן שאסור לגעת בחול ( תוספת שאסור לגעת בחשמל, בטלויזיה, בוידאו........) אני רק רוצה להוסיף שחיה בבית זה כל כך נחמד, ולפי הרבה מאמרים נותן הרבה לבעלי הבית (תוחלת חיים גבוהה). בהצלחה בכל מה שתבחרו, רק תחשבו טוב טוב, חיה שלוקחים הביתה, זה כמו בן משפחה, לא זורקים כשלא מתאים. אתי.

רותי&ע

New member
חבל שלא הדגשת את המשפט האחרון..

חיה שלוקחים הביתה, זה כמו בן משפחה, לא זורקים כשלא מתאים. אני תמיד אומרת שבעל חיים לוקחים בשביל ההורים ולא בגלל הילד. כי במקרה השני הרבה פעמים לילד נמאס מהר ולהורים נמאס לטפל והחיה המסכנה מוצאת את עצמה מופקרת למוות אכזרי ברחוב

דיאנה1

New member
../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif ../images/Emo45.gif

רותי&ע

New member
גם וגם..

2 כלבים ו15 חתולים זה מספיק?
חיית מחמד וילדים זה שילוב אדיר ! תוכלי למצוא בקישורים לינקים בנושא. מנסיוני-בדירה אם לא רוצים להתאמץ ולרדת למטה כל בוקר וערב עדיף חתול. בבית פרטי-גם וגם (אפשר שניהם, הם מסתדרים טוב יחד). והכי טוב-לאמץ מהאגודות. גם מצילים חיה וגם מקבלים המון מסירות והכרת טובה.

לנו יש ברווז גומי

אבל אנחנו שוקלים לקנות גם ארנבת (לא גומי), ברגע שנעבור דירה

לנו יש ../images/Emo107.gif ../images/Emo108.gif ../images/Emo19.gif

יש לנו מכל טוב - לברדורית, חתול חצי זבל חצי פרסי ואקווריום ענק עם דגים טורפים. אני מאוהבי החתולים בעיקרון, אבל לילדים אין כמו כלב. זה מדהים לראות איך הכלבה הענקית הזו מתייחסת לילדות, במיוחד זה מדהים עם מיכל, איך היא יודעת שמיכל קטנה ואי אפשר להתייחס אליה כמו אל יובל. חתול זו חיה עצמאית, מדהימה, אבל לפחות שלי לא בקטע של לשחק עם הילדות שלא לדבר על עניין הציפורנים (לא הוצאנו, נראה לי אכזרי). דגים - נחמד בתור טלויזיה (מיכל יושבת מולם ובוחנת אותם וזה יכול להמשך אפילו חצי שעה שקטה) אבל מעבר לזה - אין הרבה עניין. בקיצור - אני ממליצה על כלב, מהגזעים שטובים עם ילדים, או לחילופין אסופי שהאופי שלו נראה לך. א-ב-ל !!!! יש לקחת בחשבון שזה כמו ילד נוסף בבית. אוכל, טיולים, רופא וכו´. טאו עברה לאחרונה ניתוח בגב, ומעבר לעניין הכספי - הנסיעות לניתוח, הביקור בהתאוששות, הוצאת התפרים וכו´ - הרבה טרחה. ובקיץ בעיית השערות בכל מקום (גם בפה של הילדות) והפרעושים והטיפול בהם. בקיצור - כלב בתור צעצוע לילד, זה לא מומלץ ולא יחזיק מעמד וחבל על כולם (הכלב והילד שנקשר). כלב בתור בן בית נוסף - מומלץ בחום רב.

נעה גל

New member
ולנו יש ממש פינת חי בבית

יש לנו שתי כלבות (גולדנית ופינצ´רית) 3 חתולים (חתולה, דולצין ושמחה) 2 ארנבות (פוקי ונוקי) ואקווריום דגים בחדר של הילדים, והדגים נקראים עפ"י אורן "דגי פלאס". את הטיפול הכי אינטנסיבי דורשות הכלבות, למרות הגינה הגדולה שלנו, עדין צריך לטייל איתן, והמון המון תשומת לב. מצד שני, הן גם משחקות עם הילדים. בחתולים הרבה יותר קל לטפל, אבל חתול עצבני ליד תינוק... זה מתכון בטוח לבכי של מישהו. והארנבות. לחגית שרוצה להכניס ארנבת הביתה - אל תעשי את זה!!! הן מסריחות בצורה איומה ונוראית. ובשביל שהן לא תסרחנה צריך להשתעבד להחלפת נסורת. אם אין לכם גינה זה ממש לא מומלץ (זה נכון גם לגבי שרקנים). עדיף לקחת אוגרים קטנים. וכמו כל בע"ח ארנבות דורשות חיסונים (90% מהארנבות נושאות עליהן סקאביאס. וצריך לחסן אותן כל חצי שנה. זה טפיל לא נעים לבני אדם, וגורם למוות של ארנבות. וחוץ מזה, ארנבות לא כל כך אוהבות שמלטפים אותן. לא ידעתי את זה עד שלא קנינו את שלנו. הן ממש מפחדות.

דיאנה1

New member
לנו יש כלבה קטנה מעורבת שלקחנו

לפני שנולדו הילדים. שכנה שלנו מצאה אותה בגיל 3 שבועות בתוך קופסת נעליים בפח אשפה יחד עם עוד שני גורים, כנראה אחיה ואחותה. מן הסתם מישהו שהתקמצן לעקר את הכלבה שלו ומצא פתרון אלגנטי לתוצאות. למזלם השכנה מצאה אותם מיד אחרי שנזרקו ונתנה להם בית חם וטיפלה בהם במסירות, למרות שהם היו בגיל שהם צריכים לינוק ולשמור על טמפרטורה קבועה. כשהם היו בני חודש וחצי היא מסרה אותם, ואנחנו זכינו בכלבה שלנו. אנחנו מאד אוהבים אותה אבל הקשר בינה לבין הילדים לא משהו, נע בין התעלמות לנהימות עצבניות. זה הסיכון כשלוקחים כלב מעורב, אי אפשר לדעת את האופי שלו ואיך הוא עם ילדים. לכן אנחנו שוקלים לקחת כלב נוסף, הפעם מגזע שמסתדר טוב עם ילדים כדי שגם הם יהנו. דווקא הטיפול בה ממש לא מורגש, כשאני מביאה את שון לבית הספר ואוספת אותה אני מורידה את הכלבה בדרך, ופעם ביום ממלאת לה מים ואוכל בקערה. בעלי מוריד אותה בלילה לפני השינה. זה כל הטיפול היומיומי. ממש לא טרחה, במיוחד אם משווים לטיפול בילד... ופעמיים בשנה חיסונים אצל הוטרינר. עדיין חייבים לאהוב כלבים כדי להחזיק כלב בבית, ואני מסכימה מאד שלא צריך להכניס כלב הביתה "בשביל הילדים".

לנו יש את בוני

בוני היא שלנו מאז ומעולם, וגלי הצטרפה למשפחה שאוהבת מאוד בע"ח. בגלל זה אנחנו חיים במושב, יש לנו רפת שכנה, לול תרנגולות שלנו, שמוליקיפודים מסתובבים, והמון המון חתולים. מאוד ממליצה. תראו איזה יופי הן מסתדרות!

noa_f

New member
לפני שמאמצים חיה,

אני מציעה להתייעץ עם וטרינר שכונתי או מכר לגבי חיית המחמד שלוקחים: איזה טיפול צריכה, האם מתאימה לילדים ובמיוחד אם מתאימה לאורח חייכם. (כמו במקרה הארנבות שפוחדות). אחת הבעיות בארץ, במיוחד אצל בעלי כלבים, שלוקחים כלבים (גזעיים לרוב) עפ"י היופי ובלי להבין את אופי החיה. יש חיות שדורשות מרחב רב, יש גזעים של כלבים שנושכים (למשל קולי - "לאסי"), יש חיות שלא מתאימות לאקלים שלנו ודורשות מזגן, ישנם גזעי כלבים עם בעיות פסיכולוגיות (באמת!). מה שקורה אח"כ- החיה אינה מטופלת כראוי או מתחילה "לעבור ידיים". בקיצור, חיה אינה "קישוט" או "משחק" או "מתנה" לילד. צריך לחשוב טוב אם רוצים את האחריות הזו ומוכנים לה. ואם הכל עובר בשלום, אז חיית מחמד אכן יכולה להיות כיף אדיר למשפחה.

לנו יש ../images/Emo107.gif (תמונה מצורפת)

הוא הבן הבכור שלנו והוא איתנו כבר 4 שנים...זה דבר נהדר! ביחוד עם ילדים...אבל...זו אחריות! צריך לרדת איתו ולסרק אותו ולא לשכוח לתת אוכל ולשים מים ולזכור לקחת אותו לחיסונים וגם לתת תשומת לב! אז צריך לחשוב לפני, אם זה מתאים ויש את הזמן והיכולת... אני מכירה כמה אנשים שלקחו חיה בשביל הילדים, במחשבה שהם אלה שיטפלו בה ובסוף החיה נאלצה למצוא בית אחר
ואחרי ההטפה
אני ממליצה!! וזו הראיה

לנו יש ../images/Emo107.gif

שבפברואר ימלאו לו 10 שנים והוא איתנו מגיל שלושה חודשים. ביום שילדתי חמי הגיע ולקח אותו אליו למשך חודשיים אבל החלטנו שאם אנחנו רוצים שהוא יתרגל אליהם אחרי שהוא בן יחיד כ"כ הרבה זמן הוא צריך לחזור, ואכן לפני חודש הוא חזר הביתה. בהתחלה נרשמה מצידו התעלמות מוחלטת מהילדים אבל עכשיו הוא די "שומר" עליהם שמישהו בוכה ואנחנו בחדר אחר הוא מייד רץ לקרוא לנו ואם הוא בחדר אחר הוא רץ לבדוק מי בוכה... שוב השיקולים הם מיוחדים , כלב צריך לרדת לפחות פעמיים שלוש ביום וצריך תשומת לב, ולהוריד אותו זה התפקיד של בעלי. לדעתי אם את לוקחת כלב עדיף כלבה כי מכמה מקומות שראיתי היחס שלה לילדים הוא יותר "אמהי" בכל מקרה מה שתחליטו , זה כיף שיש בע"ח בבית.

לנו יש כלבת קוקר מעורב והיחסים בינה

לבין תומר (9 חודשים) הם אדירים. הוא מת עליה. לפעמים כשהוא במצב רוח רע במיוחד המראה שלה הוא הדבר היחיד שיכול לעודד אותו ולהעלות חיוך על פניו. הוא אוהב לזחול אחריה, לשחק איתה בצעצועים וכמובן למשוך לה בשערות או בכל איבר אחר. למרות שהיא כלבה מאוד קשה ולא קלה איתו היא שיגעון. כשהיה קטן ונייח היא היתה עושה לו אמבטית ליקוקים בכל הגוף. היום היא מגניבה לקים לידיים ולפנים. כלב וילד זה משהו באמת נהדר אבל חשוב שההורים באמת יאהבו את הכלב אחרת זה לא ילך!!! ואגב, יש סוגים מומלצים יותר עם ילדים (כמו גולדן ועוד) ויש שלא (כמו קוקר ספאנייל למרות שראת שגם זה יכול להסתדר). מצרפת תמונה ישנה מאוד כשתומרון היה פיצי. תספרו מה החלטתם! שירלי.

למעלה