התלבטות לגבי הגן....

התלבטות לגבי הגן....

אני כבר שעה יושבת מול המסך וחושבת מה לכתוב וממש קשה לי... כשילדתי את מורן ידעתי שאני יהיה איתו בבית עד גיל שנתיים לפחות, והיום, בגיל שנה וחודש אני מבינה שכבר הגיע הזמן.... אני מלאה בפחדים וחששות ומקווה שתוכלו לעזור לי... אז העניין הוא שאנחנו גרים בקיבוץ ולי אין רשיון וכמובן שהיה ברור שנכניס אותו לגן פה... עד שהלכנו לבדוק אותו וראינו שרוב הילדים בגילו בגן לא עושים כלום חוץ מלשבת ולזחול... ומורן כבר מגיל 10 חודשים הולך.. ובכלל יחסית הוא מאוד מפותח.. מצד שני מבחינת אוכל הוא עוד חי בעיקר על סימילאק, כמובן שגם אוכל רגיל 3 ארוחות ביום אבל יותר טועם וחוזר לסימילאק... הגננת הסתכלה עלי במבט נוזף כשסיפרנו לה את זה... ועוד שיקול זה השיקול הכלכלי, הגן בקיבוץ נורא יקר ובדקנו גם כמה גנים בראש העין שהיו נראים לנו אבל אין להם הסעות, ולמרות שיש הסעות מהקיבוץ כולם מפעילים עליי לחצים לרשום אותו לגן פה כי הוא הכי טוב, וכי זה יכול ליהיות מסוכן לשלוח את הילד עם הסעה.. ואני כל כך מבולבלת ולא יודעת מה למה איך, מצד אחד לא התלהבתי מהגן פה והגננת גם לא כל כך נראית לי והיה גן מקסים בראש העין שהייתי רוצה לרשום אותו אליו ומצד שני העניין של ההסעות.. שכולם כל כך לוחצים עלי לא לשלוח אותו בהסעות ובסך הכל עם המחיר של ההסעות אנחנו כבר מגיעים לסכום של הגן פה.. אני לא יודעת.... אני רואה שההודעה שלי יצאה יותר מידי מבולבלת, מקווה שתבינו ותוכלו לעזור...

חוה 1

New member
יש לך 3 אופציות .

1. לשלוח אותו לגן בקיבוץ קרוב לבית. 2. לשלוח אותו לגן רחוק עם הסעה ( אני הייתי פוסלת את האופציה הזו מיד) 3. להשאר איתו עוד שנה בבית. לדעתי לשלוח ילד בן שנה עם הסעה לגן זה מוגזם ומסוכן מאד מאד. תנסי ללכת שוב לגן בקיבוץ לפעמים פעם שניה נראית אחרת מפעם ראשונה. חוץ מזה אין שום משמעות אם הילדים האחרים אינם הולכים , הם ילכו בעוד שבוע שבועיים , וגם אם לא זה ממש לא משנה.

היי דניאל ..גם אני בהתלבטות הזו

אני מראש פסלתי את ההסעות..לא נראה לי לאור החדשות האחרונות.. סומכת רק על עצמי בעניין! הייתי מציעה להגיע עם מורן מספר פעמים..אפילו כל פעם לחצי שעה לגן בקיבוץ..הקירבה כאן חשובה ואצלי משמעותית.. אני בלי רכב..(כמוך) וחושבת על מצב שהילד חולה..נפל..צריך להגיע מיד..אבל מיד ואין זמן למוניות ולזמן נסיעה.. תנסי לבחון שוב את הגן בראייה קצת פחות ביקורתית.. אני מנסה לעבוד על העניין הזה בעצמי.. סך הכל מורן הוא ילד חכם,עצמאי ומתוק שאני בטוחה שיסתדר.. אנחנו צריכות ללכת לטיפול..כדיי לשלוח אותם לגן!

אני חושבת שקצת קשה להחליט על

הגן של הקיבוץ בפעם אחת. וגם אני לא מתלהבת מהסעות. אני מציעה לך לבדוק שוב את הגן בקיבוץ. בכל מקרה אל תצפי מצד אחד לגן שיענה על כל מה שאת רוצה, ומצד שני אל תשלחי אותו לגן שאת ממש לא שלימה איתו. מקווה שלא בלבלתי יותר מידי בהצלחה

vered4

New member
לשבת ולזחול זה יופי

בכלל לא נראה לי בעיה שהוא יהיה עם ילדים זוחלים, הרי תוך חודשים ספורים זה ישתנה, תשאלי את הגננת מה הן מתכננות בהמשך. בגיל הזה הם מאוד סקרנים והפעילות שלהם חופשית בעיקרה. גם אני הייתי פוסלת הסעות על הסף. לגבי נזיפות של גננות, הייתי מתעלמת, אלא אם כן זה יזיק לילד. כלומר שהיא לא תשתף פעולה עם מה שהוא אוהב לאכול. אם בכל זאת את מאוד מעונינת בגן השני, מה עם בן זוגך, לגבי ההסעות לראש העין? אולי אפשר לסדר משהו עם עוד הורה ואז פעם אתם תסיעו ופעם הם.

אוה1

New member
הי לך אני גם מחפשת גן לבני בראש

העין האפ תכלח לתת לי פרטים על הגן שראית? אנחנו גם ראינו גן שנראה ממש טוב אפ תרצי פרטים אמסור לך תודה

מי-אור

New member
הסעות זה נשמע לי ממש לא לעניין

זה גיל צעיר מידיי , ואם פתאום הוא חולה וצריך להגיע לקחת אותו אז זאת בעיה ילדים שזוחלים ובכלל נראים לך מפותחים פחות זאת לדעתי בכלל לא בעיה כיוון שזה גיל שהם משתנים כל יום ובמהירות מסחררת יגיעו למורן ואפילו יעקפו.... אוכל? אני לא חושבת שצריכה להיות בעיה עם זה, ולא ממש מבינה למה היו צריכים "לנזוף" בך - על מה? גם בגיל הזה כבר יש קינאה וסך הכל ברגע שהוא יכנס למסגרת כזאת עם עוד ילדים סביר שהרגלי האכילה שלו ישתנו. זאת נקודה שלדעתי את צריכה לעמוד עליה ולהדגיש את ההרגלים שלו מהבית בכדי שלא ישנו אותם בקצב מהיר מידיי עבורו. הוא הרי יודע מה טוב לו.... בכל מקרה לדעתי אלמנט הקירבה מאוד משחק בעניין, והכי הכי חשוב זה החום והאהבה והסבלנות של המטפלות. ודבר אחרון - אני מאוד מעד להכניס לגן בגיל הזה , אם כי אני לא מכירה תכם וזה מאוד תלוי באופי ובילד... אני מצביעה בעד הקיבוץ שלכם. בהצלחה.

למעלה