התלבטות לגבי המשך טיפול...

lital1710

New member
התלבטות לגבי המשך טיפול...

היי לכולם!
אנחנו בתהליך ניסיון כניסה להריון... (בני 30) עד כה ללא הצלחה לצערי.
עברנו 4 הזרעות. 2 מהן עם תרופות.
אני מבייצת באופן תקין והמחזור סדיר ביותר (!), לבעלי יש זרע טיפה חלש אבל הוא מצוין לאחר השבחה. הדבר היחיד שנחשד הוא כי בצילום הרחם הרופא כתב שיתכנו הידבקויות בצד ימין. לאור העובדה שעברתי ניתוח להוצאת ציסטה מהשחלה בגיל 3 ימים, יכול להיות שזה הסיפור (למרות שהשחלה עובדת מצוין). מה שהרופא שלי חושש הוא שמשהו באנטומיה לא תקין ושהשחלה לא פונה נכון לחצוצרה ואז הביצית לא מגיעה לאן שהיא צריכה להגיע על מנת להיפגש עם הזרע. כל זה בגדר חשש כמו שאמרתי, לא משהו וודאי. הוא מציע לעשות בדיקת לפרוסקופיה - שהיא תחת הרדמה מלאה ואותי זה קצת מלחיץ כי בכל זה פולשני וזה מזכיר ניתוח (נכנסים לבטן דרך 3 נקודות וכו').
הוא אומר שזה יכול להבהיר את המצב, ואם מוצאים משהו שאפשר לתקן באותו הרגע אז מתקנים, אבל גם יכול להיות שלא...
מתלבטת אם לעשות עוד הזרעה עם תרופות, את הבדיקה הזו או לעבור ל-IVF (מה שהרופא לא כל כך המליץ לעשות)??
תודה!! :)

התלבטות קשה....

היי
אכן התלבטות קשה, האם את סומכת על הרופא שלך? אני הייתי מתייעצת עם עוד רופא לפני ניתוח. למה הוא נגד ivf?
אם אכן יש בעיה אנטומית הזרעות ככל הנראה לא יעזרו, עשיתי גם לפרוסקופיה (בלי קשר לבעיות פוריות) וגם ivf שניהם לא נוראיים בעיני.
ודבר אחרון, יש פורום פוריות בתפוז, הוא הרבה יותר פעיל.
בהצלחה.

lital1710

New member
תודה רבה על התגובות!

אני לוקחת בחשבון שאצטרך לעשות את הפרוצדורה הניתוחית הזו... פשוט משאירה אותה ממש כשאבין שאין ברירה.
כרגע החלטנו לנסות עוד הזרעה עם תרופות, כיוון שעשינו רק אחת כזאת עד כה.
לאחר מכן, אלך להתייעץ עם עוד רופא לגבי המשך טיפול. אם גם הוא יציע לעשות את הבדיקה אז אשקול שוב.
דבר נוסף ששמעתי עליו בכמה פורומים ומנשים נוספות זו בדיקת ההיסטרוסקופיה - נשמע כמו אותו רעיון של לפרוסקופיה אך הכניסה מהנרתיק ולא מהבטן ויש אפשרות לעשות את זה ללא הרדמה כללית (רק לשם אבחנה ולא ניתוח).
מישהי מכן מכירה את זה? אולי עדיף לשקול את הבדיקה הזו ואם במקרה הצורך ימצאו משהו לא תקין אז אדע שאני חייבת לעשות משהו עם הרדמה... ?

anguly

New member
ברוכה הבאה

לשהות קצרה בלבד מהסיבות הנכונות....
&nbsp
&nbsp
שאלה קשה!
קודם כל אם אני מבינה נכון הבעיה רק בצד אחד, בהנחה שהצד השני לא נפגע אין סיבה שהתהליך לא יעבוד.
אני עברתי לפרוסקופיה, ואת צודקת לגמרי זה ניתוח לכל דבר ועניין. גם מבחינת הסיכון של הפרוצדורה וגם מבחינת ההחלמה. התהליך הוא בהרדמה מלאה עמוקה, כולל שיתוק וטובוס בגרון (מאד לא נעים אחר כך). ממלאים את חלל הבטן בגז, ואחר כך כמה ימים מאד כואבות הכתפיים עד שהגז מתפזר.
בקיצור אם את עושה את זה צפי להחלמה של 8 ימים בבית.
&nbsp
השאלה מה זה נותן...
אם זה רק לראות שזה לא בסדר ולעבור לIVF, אז אני בעד לעבור ישר לIVF...
אם באמת הוא חושב שאפשר לתקן, אז הייתי שוקלת את זה, כי אם אחר כך תהרי טבעי זה בכל זאת יחסוך כאב ראש לילד הזה וגם לבאים.
הענין הוא שיש לך עוד שחלה, ובכל חודש עובדת רק אחת, הייתי חושבת שאם זה רק הבעיה המכנית בעקבות הניתוח שעברת, אז היית אמורה להיות תקינה לגמרי במחצית מהחודשים.
ולכן אם אני הייתי את, הייתי נוטה לנסות IVF, ואולי לחסוך את הלפרוסקופיה....
&nbsp
&nbsp
בהצלחה

lital1710

New member
אז ככה...

אי אפשר לדעת מה יהיה בבדיקה - זה הימור...
או לראות שהכל בסדר ואז סתם עברתי פרוצדורה ניתוחית. או לראות שיש משהו לא בסדר - שאפשר לתקן ואז תוך כדי יתקנו או ינסו לתקן. או לראות שיש משהו שלא ניתן לתקן וזה הרבה יותר מורכב.
בשניים מהמקרים זה אומר לעבור ל-IVF ורק באופציה השנייה (שיש מה לתקן וניתן) זה אומר שטוב שעשיתי את זה... ואז אני יכולה לנסות טבעי או הזרעות (עדיין לבעלי יש זרע טיפה חלש).
ולגבי העובדה שיש שתי שחלות, נכון, שתיהן עובדות, אבל זו בעיה מכנית, הרופא אומר שאולי ההדבקויות שחושדים שיש לי זה גם בצד השני, כי הבטן זה חלל אחד משותף והכל יכול להיות... ואז שוב - הדילמה, האם ניתן יהיה לפתור את זה
בלפרוקסקופיה או שלא ואז עוברים ל-IVF...
שמעת על היטרוסקופיה? (ללא הרדמה ודרך הנרתיק - אבחנתית).
והמון תודה...

anguly

New member
היסטרוסקופיה לא תהיה מועילה

במקרה שלך.
בהיסטרוסקופיה מכניסים מצלמה לחלל הרחם - ואפשר לראות את חלל הרחם.
הבעיה שאת מתארת היא בשחלות - שנמצאות בחלל הבטן. וניתן לראות אותן לרק בלפרוסקופיה.

lital1710

New member
צודקת!

הבנתי את זה היום, ענה לי אחד הרופאים בפורום אחר.
בכל מקרה אתייעץ עם רופא אחר ואם אצטרך לעשות, אז אעשה לפרו'...
תודה לך :)

Moral30

New member
באותו מצב

אבל אצלי חצוצרה שמאל סתומה..
הרופא שלי הציע לעשות 2 מחזורים של IVF ולנסות להיכנס להריון כך.
אם אחרי 2 טיפולים לא נצליח - אז נשקול לכרות את החצוצרה...
ממליצה לך לעבור לIVF לפני עוד ניתוח...

lital1710

New member
מבינה אותך...

החודש החלטנו לעשות הזרעה אחרונה (מקווה שטיפול אחרון לגמרי!!).
במידה ולא ילך, אשקול בהחלט לעשות IVF.
העניין אצלי שלא ברור מה בדיוק יש או אין שם... אם היו אומרים לי בוודאות מה יש, היה לי יותר קל להחליט.
את אומרת שמבחינתך, ישר לעבור לIVF? נשמע הגיוני לנסות ככה... כי אם הכל תקין מעבר לחצוצרה שלך, אז זה אמור לעבוד :)
מאחלת לכם בהצלחה!

Moral30

New member
תודה רבה אני מקווה לבשורות טובות!!

אני קיבלתי כבר פרוטוקול , קניתי את כל הזריקות (לצערי באופן פרטי כי האישור ממכבי מתעכב כבר המון זמן...) , עברתי הדרכת אחיות באסותא שהסבירו לי איך להזריק ומתי... עכשיו אני מחכה לקבל מחזור כדי להתחיל להזריק.
בחיים שלי לא חיכיתי ככה למחזור!!! חחחחחחח

lital1710

New member
חחח בכיף!

אולי המחזור לא יגיע ותגיע תשובה יותר טובה?? :) חח
או שאת מחכה כי המחזור שלך לא סדיר?
איזה סניף של אסותא?
אני מקווה שלא אזדקק לכל זה... :) אני ממש בונה על ההזרעה האחרונה...

למעלה