התלבטות לגבי טיפול בהמנגיומה

אורליש1

New member
התלבטות לגבי טיפול בהמנגיומה ../images/Emo53.gif

שלום, לבני התינוק (4.5 חודשים) יש המנגיומה שהולכת וגדלה בחלק האחורי של הראש (יש לו כדור קטן מאחור). רופא אחד המליץ לנו על טיפול של הזרקת סטרואידים מקומית לנגע באופן מיידי כמה שיותר מהר. הוא אמר שאין לזה שום תופעות לוואי ושזה עשוי למנוע ניתוח בעתיד הקרוב. לדבריו לא כדאי לנקוט בגישה השמרנית אלא להיות אקטיבים כי זה עלול להיות מסוכן. רופא אחר שהתייעצנו איתו אמר לנו לא לגעת בנגע ולחכות. לשאלתי לגבי הטיפול בהמנגיומה ענה שהזרקת סטריאודים מסוכנת בשל תופעות הלוואי הקשות שלה ו"אם זה היה הבן שלי לא הייתי נוגע בו...", טיפול בלייזר לא מתאים מפני שהנגע גדול מדי והאופציה היחידה שיש עבורו היא רק ניתוח וגם את זה לא כדאי לעשות. בקיצור אנחנו מאד מבולבלים - האם זריקות סטריאודים בעלות אותן תופעות לוואי כמו לקיחת סטרואידים דרך הפה? מה הטיפול המומלץ? אצל מי מומלץ לטפל בבעיות כאלו? תודה.

etiyaffe

New member
../images/Emo23.gifיש תקווה,לאורליש1

כל כך מבינה את הרגשתך.הבלבול גדול וכל החלטה שתעשה היא משמעותית לחייו של בנך.בני נולד עם המנגיומה על האף וקבל סטרואידים במשך חצי שנה . זה היה כאב גדול לראות אותו בסבלו. הסטרואידים נפחו אותו והומלצה תזונה מיוחדת שתספק את רעבונו שגדל עם ההתנפחות.היום הוא בוגר ואיני יודעת מה היא השפעת הסטרואידים עליו.ההמנגיומה עברה כמעט לגמרי אך האף עדיין מעוות מעט.כדאי לבדוק את השפעת הסטרואידים. אנא נסי להגיע לכנס עמותת תות בתאריך ה- 21.9.03 בסימינר הקיבוצים, שם ימצאו רופאים מומחים בתחום ותוכלי לקבל תשובות מקצועיות. לשם כך הוקמה העמותה. פרטים אודות הכנס נמצאים באתר. אשמח לענות לכל שאלה נוספת. אתי

eyalgdt

New member
בקרוב יהיה יועץ רפואי בפורום

שלום, בקרוב ניתן יהיה להתייעץ עם ד"ר רם בורובין מנהל המחלקה בהדסה עין כרם. אייל.

אורליש1

New member
תודה

האם ד"ר בורבין הוא אחד המומחים שכדאי להתייעץ איתם? כלומר האם אתה יכול להמליץ עליו? ושוב תודה.

eyalgdt

New member
בהחלט ויש נוספים כגון...

ד"ר בורובין פועל בהדסה ובביקור חולים ויש לו נסיון רב בהמנגיומות. כמו כן ניתן לפנות לשניידר בפ"ת למחלקת אף אוזן גרון לד"ר אייל רווה או לד"ר בן אמיתי. טלפון בשניידר 03-9253755 אייל גדות.

אורליש1

New member
מה הקשר של א.א.ג. להמנגיומה ?

תודה על התייחסותך. לא ברור לי איך א.א.ג קשור להמנגיומה. קיבלתי את השם של ד"ר אייל רווה ע"י הרב פירר - ובהתחלה חשבתי שמדובר בטעות. מאד סקרנית לדעת כיצד זה מסתדר? ושוב המון תודות.

למעלה