התלבטות לגבי לימודים לתואר שני

מרינם

New member
התלבטות לגבי לימודים לתואר שני

שלום לכולם, ביום ראשון האחרון גיליתי שהתקבלתי למספר אוניברסיטאות לתואר שני, ביניהן תל אביב ובר אילן. אני מאוד מתלבטת בין שתיהן. אחת הסיבות להתלבטות היא היותי חילונית.על כן, אני מאוד נרתעת מבר אילן כמקום שיש בו כפייה דתית. האם זה אכן כך? אולי זה סתם סטיגמה? אני מאוד צריכה את עזרתכם!!! כתלמידים בבר אילן, אולי תוכלי להאיר את עיני לאופי הלימודים שם. האם המרצים נעימים? האם הם באים לקראת התלמידים? האם הלימודים ברמה גבוהה? אני צריכה להחזיר תשובה מחר, כך שאין לי הרבה זמן. ממש מחכה לתשובתכם... תודה רבה

hp24

New member
זאת סטיגמה

אם את באה מחברה חילונית את עשויה לחוש שיש הרבה חצאיות בקמפוס אבל זה בגלל שכפי שנאמר פה, האחוזים פשוט מאוד גבוהים באופן יחסי למה שאת רגילה. ה"כפייה הדתית" זה בעיקר אנשים שממורמרים על קורסי יהדות אבל אני כמעט בטוחה שבתואר שני אין דרישה לקורסים כאלה אז אין לך בעיה. יש גם איזו אגדה ששמעתי מסתובבת על דרישות לבוא בלבוש מסוים וכאלה, אז זו ממש הנפצה. בקיצור, בפסיכולוגיה (וגם במחלקות אחרות) יש מרצים חילונים וסטודנטים חילונים ורמת הלימודים גבוהה במחלקה שלנו בלי קשר לדת או לא דת. תנסי אולי לשאול גם בפורום בר אילן הכללי או בפורומים של שנה ב' וג' כי כאן כולם שנה א' ואולי עוד לא חווינו מספיק כדי לתת לך תשובה מספקת על רמת לימוד. אני בכל אופן מאוד מרוצה. גם מהדתיים החמודים, גם מהרמת לימוד וגם מהאוירה במחלקה :)

למעלה