התלבטות לגבי לימודים

התלבטות לגבי לימודים

שלום רב לחברי הפורום,
אני כרגע לומד לתואר ראשון בתחום הגיאוגרפיה הפיזית. בעל אהבה רבה לעולם הטבע מדעי כדור הארץ והסביבה, בעל ראש ריאלי אולם ללא כוונת לפנות לתחום המחקרי. בהיעדר כיוון מקצועי שאני רואה בתחום הפיזי מעבר לכיוון מחקרי חשבתי לפנות לכיוון הגיאוגרפיה האנושית והתחום של תכנון ערים וסביבה אולם אני מתלבט לגבי המשך הדרך ורציתי לשמוע מעט מידע מבפנים.
רציתי לדעת האם לתחום יש גם הקשר סביבתי הדורש ידע בסביבה ובעולם הטבע שיש לו ביקוש?
כמו כן אני בעל גישה טובה למחשבים ולתחום מערכות המידע בפרט ובעל ידע יישומי יחסית מהאוניברסיטה בתחום ה GIS והתכנות הבסיסי אבל מתלבט עד כמה התוכנה היא רק כלי או עיקר במקצוע הנל?
בנוסף שמעתי מחבר שמדובר לפחות בהתחלה על הרבה "הרצות" מועדה אחת לשנייה עם גליונות שרטוטים חוקים ותקנות והרב עבודה אפורה, עד כמה זה נכון?
בנוסף, עד כמה חייבים להיות כרישי עסקים ונדלן בתחום? כלומר האם העבודה היא הרבה "קומבינות" ויצירת קשרים או שהיא כוללת גם צד פרקטי של חשיבה היכרות עם הסביבה הצרכים סקרים ועוד?
וכמובן, המשכורת. האם היא שווה את התואר הנוסף וההשקעה?
בתודה רבה מראש לכל העונים,

אדון טוטסי.
 

ש מים

New member
גאוגרפיה פיזית

גם אני חשבתי כמוך, כשהייתי בתואר הראשון...

אני לא יודע אם טעיתי או צדקתי בבחירת המסלול (אני הלכתי בכיוון התכנוני - ג"ג אנושית, כלכלית ו-gis, אותו נטשתי מהר), אבל לדעתי יש היום הרבה מה לעשות גם גאוגרפיה פיזית, בתחום התכנון. מסלול ההשתלבות שלך במקרה זה עשוי להיות דרך המשרדים והיועצים העוסקים בתחום הפיזי - משרדי תכנון נוף ותכנון תשתיות, או משרדי יעוץ-סביבתי. לדעתי הדרך ב"נישת הקרקע" (נוף ותשתיות) לא תהיה קלה, כי מולך יעמדו מהנדסי קרקע ומים, מתכנני נוף ומהנדסי בניין, אבל בנישת הסביבה אני סבור שתוכל להשתלב ביתר קלות ותאימות. שים לב שזו דעתי. אני לא אומר בוודאות כי אני לא מכיר את התחום ולא מכיר הרבה העוסקים בו (פוגש אותם בעיקר בוועדות היגוי למיניהן וקורא מסמכים שלהם, אבל לא בדקתי רקעים אקדמיים והרכב אקדמי של עובדי המשרדים הללו).
"עולם הטבע": אני לא מכיר דיסציפלינה גאוגרפית העוסקת ומתמחה בזה (באיזו אוניברסיטה אתה לומד ואיזו שנה? מעניין אותי לדעת מה אתם לומדים שם). יש הרבה צורך באנשי מקצוע העוסקים בתחום זה. הם נקראים בד"כ "יועצים סביבתיים" ובמדוייק יותר - אקולוגים. אבל כל האקולוגים שהכרתי עד כה באים מתחום לימודי הזואולוגיה, בוטניקה וכד'. לא שמעתי על גאוגרפים בתחום זה.
GIS הוא כלי. כלי חשוב, שלדעתי ילך ויתפוס משמעות בעולם התכנון, אבל עדיין כלי (שאף פעם לא יוכל לדעתי להחליף את "החשיבה התכנונית". את האדם). אם אתה אוהב לעבוד מול מחשב ורואה בזה אתגר - למה לא ללכת על זה? (שים בצד את כל "מחשבות האגו"! זה חרטא!).
כל התכנון הוא "ישיבות, וועדות ופגישות". אלא אם אתה עובד/מתכנת מול המחשב (GIS). או עם טורייה בשדה.
"עד כמה חייבים להיות כרישי עסקים ונדלן בתחום? כלומר האם העבודה היא הרבה "קומבינות" ויצירת קשרים או שהיא כוללת גם צד פרקטי של חשיבה היכרות עם הסביבה הצרכים סקרים ועוד?" צא מזה. אתה לא שם. אתה עוד אפילו לא בתחילת הדרך. השאלות הללו לא אמורות להטריד אותך. בסופו של דבר, כל אחד מוצא את הנישה שמתאימה לכישוריו ויכולותיו (או את הבוס שישים אותו באיזה מקום
).
"המשכורת. האם היא שווה את התואר הנוסף וההשקעה?" אם תשאל אותי, בפרספקטיבה של זמן: חבל על הזמן בלימודים אקדמיים בכלל. לך תלמד פחחות רכב ותרוויח הרבה יותר ויותר מהר!
בהצלחה!
 

משה12333

New member
אתה יכול להגיש מועמדות למכרזים של מינהל ההנדסה בעיריית פ"ת

ולהיכנס כך לתחום של תכנון ערים. זה עולם מאד מעניין בכלל ובפרט בתקופה הנוכחית שבה כל הערים בישראל עוברות מהפיכה של תוספת אדירה של יחידות דיור בשטחן.

(אבל רק אם אין לך קרובי משפחה שמכהנים בעירייה בדרג הנבחר או בדרג המנהל).











 

ש מים

New member
משה, התחלנו שוב??

הוא לא יכול להירשם במאגר. כי הוא לא עונה כרגע על תנאי הסף!
(וגם אחרי זה זה סיפור, אבל זה לא הנושא עכשיו)
 
למעלה