התלבטות לגבי לימודי איביי או שופיפיי

water5

New member
התלבטות לגבי לימודי איביי או שופיפיי

חשוב לי לציין שאין לי ניסיון בכלום מלבד להזמין מוצרים מאתרי אינטרנט. שלחתי שאלה למישהו שלא הגיב ממש לשאלתי אשמח אם אתם תענו לי. מתלבט מה ללמוד. לא מצאתי באתר קורס איביי אלא רק שופיפיי. יש גם התלבטות לגבי שיווק שותפים.
"יש שם קורס שופיפי - כלומר לבנות אתר אינטרנט משלי? כי איביי יש כבר פלטפורמה ומלא גולשים נכנסים להזמין - באתר משלי מאיפה אשיג קהל יעד? סליחה על הבורות. עניין נוסף, מה עושים במקרה שלקוח מחזיר מוצר והזמנתי לו את המוצר בדרופישינג?"

water5

New member
אני גם מתלבט

אם לקחת קורס אונליין או ללמוד בקורס בבית ספר לזה וגם איזה מקום מלמדים בירושלים? לא מכיר מלבד איזור המרכז.

naf86

New member
למה לא להשתמש בשניהם?

לי יש אתר משלי שבניתי דרך שופיפיי. אני גם מוכר באיבי.
יש לי אפפ בשופיפיי שמקשר בין האתר שלי לאיביי.
&nbsp
רוב הלקוחות שלי מאיביי. יש לי חשבון די חזק ומוכר דרך איביי הרבה מוצרים. אבל עכשיו יש לי גם לקוחות דרך האתר שלי. רוב הפרסום מגיע מגוגל. ככה אני נהנה משני העולמות.
&nbsp
עכשיו, חשוב לציין שאני לא עושה דרופשיפינג, אלא מחזיק את המלאי בעצמי. הלקוחות לא יודעים שאני משתמש בשני אתרים לפרסם את אותם מוצרים.
&nbsp
למה לא ללמוד שופיפיי, לבנות שם אתר ואחרי זה פשוט להעתיק הכל לאיביי? הרבה יותר קל לעבור משופיפיי לאיביי, מאשר איביי לשופיפיי.

water5

New member
לא חשבתי על זה

פשוט החשש שלי שיהיה לי קשה להשיג קהל יעד בשופיפיי ואיביי יש כבר אתר זה כמו קניון עם לקוחות וחנויות ..
לגבי מכירות מעדיף רק דרופישינג מהסיבה שאין לי סבלנות וזמן לארוז מוצרים וללכת איתם לדואר לשלוח. עכשיו, אני מעדיף למכור בעיקר מוצרי קוסמטיקה. אין לי מוצרים שלי אלא של חברות אחרות. הכל חוקי נכון? בארץ (אתר בשופיפי) אין טעם למכור מוצרי ים המלח באיביי כן כי שם בחו"ל קשה להשיג מוצרים שנמכרים בארץ וכמובן אפשר למכור אותם ביותר יקר. המטרה להרוויח.
&nbsp
אני מבולבל. מצאתי קורס שופיפי אונליין ב590 שקל. קורס איביי אונליין עדיין לא ראיתי לאחרונה ואני כמובן לא מתכוון לשלם 6 אלף ליעל גלזר קצת מטורפת עם המחירים שלה זאת עם כל הכבוד לה.

water5

New member
אולי באמת אני כן יארוז ואשלח

אין לי פשוט סבלנות וזמן לזה. דרופישינג זה מעולה.
בתכלס... יש לי הרבה מה למכור במוצרים שיש לי בבית ואין בהם שימוש. איי החיים קשים.. בשביל להתפרנס צריך לעבוד קשה אוף..

naf86

New member
איביי לא אוהבים דרופשיפינג

זה גם מתכון לצרות וכאב ראש. יותר מידי משתנים תלוים בחברה חיצונית, ואם הם מפשלים, זה פוגע בחשבון.

water5

New member
דרופשיפינג

נכנסתי לאתר לימוד איביי שנקרא צוות 500 וכל התוכנית מכירות שלהם בעיקר בנויה על דרופשיפינג. אז מה עושים?
אני מתלבט איפה ללמוד אונליין והאם איביי או שיווק שותפים או כדאי ללמוד את שניהם? המטרה העיקרית מעבר להכנסה נוספת זה הכנסה עיקרית שזה לפרוש מהעבודה בחנות בקניון כשכיר ולהיות עצמאי לכן חושב ללמוד את שניהם.

naf86

New member
זה מאוד תלוי בך

פעם היה מאוד פופלרי לעשות דרופשיפינג. זה הביא המון ישראלים למצוא יצרנים, לפרסם המון מוצרים וכל זה כשיושבים בישראל. המוצרים נשלחים מסין ללקוחות באירופה/ארה"ב, ורק צריך לקחת דמי תיווך לעשות כסף קל.
&nbsp
אבל דרופשיפנג גם כרוך בהמון כאב ראש. אם יצרן סיני נעלם, המוכר הישראלי צריך לטפל בכל הלקוחות שמחכים למוצר שלהם. ככה הרבה שרפו את החשבונות שלהם.
&nbsp
אז אם החשבון שרוף ואי אפשר למכור יותר, עדיין אפשר להרוויח מדרופשיפנג - ללמד אחרים את השיטה. להם יהיה את כל הכאב ראש וטיפול בלקוחות, ואילו המוכר, שעכשיו מתהדר בתואר "מומחה" מעביר קורסים וגורף כסף בלי סיכון
&nbsp
בתקופה האחרונה איביי מערימים יותר ויותר קשיים על דרופשיפינג. מה שעבד פעם לא בהכרח יעבוד היום
&nbsp
האם שווה להכנס לדרופשיפינג? אולי. אני לא התעסקתי עם זה, אבל אני מניח שיש פה כמה שעדיין עושים מזה כסף.
אבל בסופו של דבר, אתה צריך להחליט מה אתה רוצה לעשות לטווח הרחוק. דרופשיפינג יכול להיות קל, כסף מהיר אבל יום אחד הכל יכול להסגר. חנות רגילה יכול להיות המון עבודה, המון סיכון, אבל לטווח הארוך יכול להחזיק מעמד.

naf86

New member
מאוד קשה להשיג קהל יעד בשופיפי

אבל מצד שני, איביי לוקחים המון עמלות על זה שהם מפרסמים את המוצר. לאיביי יש גם המון חוקים שונים ומשונים.
&nbsp
אז אני מעדיף בסופו של דבר להשקיע את הכסף בפרסום מאשר בעמלות לאיביי. לכן המטרה הסופית שלי היא להתנתק מאיביי ורק למכור באתר שלי.
&nbsp
קשה להשיג בחו"ל מוצרי ים המלח? לאהבה יש אתר אמריקאי ששם אפשר לעשות משלוח של יום למחרת בארצות הברית. לא רואה סיבה להזמין מישראל.

water5

New member
היי

אהבה זה מותג פופלארי של ים המלח. מלבד אהבה יש עוד המון מוצרי טיפוח של ים המלח לא מוכרות שנמכרים בארץ.
&nbsp
אפשר קישור לאתר שלך? היכן אתה מפרסם? זה יהיה חוצפה לשאול מה המשכורת החודשית שלך בממוצע פלוס מינוס? האם אצליח למכור תוך כדי שאני עובד כשכיר במקום אחר במשרה מלאה (זמן פנוי מוגבל)? אתה אורז את המוצרים בקרטון והולך עד לדואר לשלוח - זה לא מתיש ומעייף? ועוד אני בלי רכב.. איך אני אסע לדואר באוטובוס? זה שכונה אחרת ממני. מאיפה משיגים קרטונים ושקיות לקניה במיוחד בשביל משלוח?

naf86

New member
תשובות

זה שיש מוצרים אחרים של ים המלח לא אומר שיש לזה שוק. אני מניח שאתה לא הישראלי הראשון שחושב למכור מוצרים של ים המלח.
&nbsp
אני גר בארה"ב. לכן דברים אצלי קצת שונים.
אני לא יודע אם מותר לי לפרסם פה את האתר שלי. אני יכול לשלוח בפרטי. אם מנהלי הפורום יאשרו, אני אוסיף קישור לאתר.
את האתר התחלנו לפני כמה חודשים, ככה שיש המון מה לשפר/לתקן. כרגע האתר במצב מאוד פשוט מבחינה גרפית. רוב הפרסום זה גוגל. אם מחפשים מוצר בגוגל ולוחצים על "קניות" אחד התוצאות יהיה האתר שלנו. אם מישהו מקליק על התוצאה, זה מביא אותו לאתר שלנו.
&nbsp
אין לי משכורת. רוב מה שנכנס במכירות הולך לקניית עוד מוצרים ותשלום חשבונות. רק עכשיו התחלנו, ועוד לא הגענו לעונה המטורפת של הרבעון האחרון בשנה. בתחום שלי (צעצועים/משחקים), הרבעון האחרון זה הרבעון הכי חשוב בשנה. כרגע מתמקדים על בניית האתר, מלאי וכו'.
&nbsp
כרגע אנחנו עושים את זה במשרה מלאה. אפשר כמובן לעשות את זה במשרה חלקית, אבל בהיקף קטן יותר. לנו יש כמעט 2,000 מוצרים שונים באתר ועשרות הזמנות ביום. כרגע יש לי 2 עובדים שעוזרים לי במה שנחוץ לעסק.
&nbsp
הדואר בא אלינו למשרד פעם ביום ואוסף את החבילות. אנחנו הולכים לדואר רק אם יש הזמנות שמגיעות בצהרים המאוחרות ואנחנו רוצים שזה יצא מיד ולא יום למחרת (נגיד הזמנות ביום שישי בצהרים שלא רוצים שיחכה עד יום שני).
&nbsp
קרטונים - אנחנו קונים. אנחנו נמצאים בארה"ב, ומזמינים מאמזון או מחברה בשם ULINE. כאמור ישראל דברים מתנהלים אחרת.
&nbsp
אז התשובות שלי לא ממש עוזרות לך, כי ישראל היא מדינה שונה לגמרי.

Amiram_e

New member
בוא נעשה קצת סדר בבלגן

בוא נדבר על היתרונות והחסרונות של כל שיטה.
איביי - יתרונות
אתר מסודר בעל תעבורה של הרבה לקוחות. מבצע עבורך את קידום המוצרים. אתה לא מתעסק בשיווק דיגיטלי.
אתה אמנם משלם עמלה דיי גבוהה לכל מכירה (10 אחוז לאייבי, 4 אחוז לפייפל) אבל התשלום הוא רק אם מכרת. אם תמחרת את המוצרים בצורה נכונה אתה יכול להרוויח יפה.
יש עמלה קטנה להעלאה של כל דף מוצר והיא נגבית כל חודש בחודשו (כ 30 סנט) גם אם לא מכרת.

איביי - חסרונות
אתה תלוי באתר כאילו יש לך בוס. יש מגבלות בהתחלה למוכרים חדשים 500 דולאר או עשרה מוצרים. לוקח זמן עד שתבנה חנות עשירה במוצרים, הם בוחנים את ההתקדמות שלך.
יש מגבלות מה למכור. אם אתה לא עומד בסטנדרטים של עמידה בזמני משלוח, אם המוצרים שלך לא אמינים, יכולים להשהות את החשבון / לסגור מהיום למחר.
נושא דרופ שיפינג היה פעם פופולרי, היום איביי נלחמים בתופעה והגבילו המון חשבונות עקב תלונות של לקוחות.
דרופ מאמזון כבר קשה מידי לעשות.
דרופ מעלי אקספרס , יש בעיות זמני משלוח. מוצרים לא מקוריים.

שופיפיי - יתרונות
אתר משלך. עיצוב משלך. קל ללמידה אפילו עצמית.
אין מגבלות למוצרים. אתה בוחר מה למכור, אף אחד לא יכול להגביל אותך בשום דבר.
בנייה פשוטה וקלה של אתר עם תוספי תוכנה ויישומים.
אפשרי לעשות גם דרופ מכל אתר שתבחר, אתה לא תלוי בפידבקים שליליים, השהיות וכו
על פניו עמלה נמוכה (2 אחוז לכל מכירה, לא כולל עמלת פייפל) אבל שים לב לקאץ' בסעיף חסרונות.

שופיפיי - חסרונות
החיסרון הבולט ביותר בניהול חנות שופיפי היא השיווק הדיגיטלי. זה נושא שצריך ללמוד בפני עצמו.
הפרסום אינו לכל החנות אלא עבור מוצרים ספציפיים כי הוא מכוון לקהל מסויים שמתעניין במשהו מסויים.
בפועל זה דורש הקמה וניהול של קמפיניים רבים ובחירה מהודקת של קהלי יעד.
(סתם לדוגמה: נגיד ואתה מוכר אופנים חשמליים, אתה תפנה למספר קהלים:
1. קהל אקולוגי שמאמין בשמירה על כדור הארץ
2. קהל צעיר שמחפש דרכי תחבורה זולות
3. קהל מבוגר יותר שגר בעיר ומחפש דרכי תחברוה לעבודה.)

דורש הוצאות גדולות מאוד לפני שהתחלת למכור בכלל.
אני חושב שרוב אלה שהתייאשו , הסיבה היא ההוצאות וההשקעה הכספית בפרסום האתר.
אם תבחר בשופיפי, כדאי שתלך ללמוד פרסום דיגיטלי בצורה רצינית. אני למדתי במכללה שמונה חודשים.
אפשרי כמובן לעשות קורס שיווק בפייסבוק (חודש בערך) אבל יש הרבה נושאים מעבר שחשובים על מנת למדוד את קהל היעד , מדוע נכנס ולא קנה וכו
(גוגל אנליטיקס לדוגמה, בניהי של דפי נחיתה)
שיווק דיגיטלי זה מיקצוע!!!!
אתה כמובן יכול לקחת שותף שמבין בנושא וכל אחד מכם יהיה אחראי על היבט אחר של העסק.

לסיכום: איביי אתר נוח למכירה אבל מוגבל. אתה נמדד על פי ביצועים ומנוע החיפוש שלהם מקדם אותך בהתאם.
שופיפיי - אתר שלך ללא מגבלות אך דורש שתעשה את העבודה בעצמך. דורש השקעה לא קטנה על מנת להביא למודעות של הלקוחות שלך.
דורש סוגי פרסום שונים והבנה מעמיקה.
בהצלחה
עמירם

water5

New member
תודה

למעלה