התלבטות לגבי לימודי משפטים

Dana5594

New member
התלבטות לגבי לימודי משפטים

היי כולם, אני מתלבטת מאוד אם ללמוד באוניברסיטת תל אביב או בעברית. אני מבינה ש"מבחינה אקדמאית" אין כל כך הבדלים. אני גרה ליד אוניברסיטת תל אביב ככה שזה יותר נוח מבחינת המיקום, אבל אני מאוד חוששת מהנושא החברתי, שבו את"א ידועה לשימצה.
התלבטות נוספת היא לגבי שילוב לימודי כלכלה עם התואר. משיחתי עם המזכירה באוניברסיטת תל אביב הבנתי שאין שם תואר דו חוגי במשפטים, אלא תואר רגיל (חד חוגי), ועוד תואר דו חוגי אחר (aka, כלכלה), כלומר תואר וחצי לפי דבריה, ובאוניברסיטה העברית הבנתי שזה דו חוגי רגיל. מעבר לכך, אני אשמח לעצה האם כדאי בכלל לשלב את לימודי הכלכלה. אני לא מתעניינת בכלל בתחום, אבל בגלל המצב בשוק והתחרות, ממליצים לי לשלב. האם זה הכרחי? אני טובה במתמטיקה, אבל כניראה שהשילוב יפגע לי במידה מסויימת בממוצע במשפטים, ולכן אני לא יודעת אם זה בכלל שווה לעשות את זה מלכתחילה.
תודה לכם

Atenolol

New member
הרהורים

אף אחד כאן לא עשה תואר ראשון במשפטים גם באת"א וגם בעברית, כך שבעניין החברתי קשה לדעת מה מציאות עובדתית ומה אגדות אורבניות. אני למדתי באת"א, וראיתי שם מגוון רחב של דמויות והתנהגויות. יש מבאסים, אבל יש בהחלט גם אנשים חיוביים מאד, שתענוג להיות בחברתם. תוכלי לראות בזה מעבדה חברתית, ואתגר שעמידה בו תסייע לך גם בקריירה הלא פשוטה אחר כך.
אם לימודי כלכלה לא מעניינים אותך, אל תגעי בזה. תתמקדי במשפטים, ואת הזמן הפנוי תשקיעי בפעילויות נלוות, כגון קליניקות, כתבי עת והתנדבויות משפטיות למיניהן - זה יסייע לך גם בפן החברתי.
אם ישאר לך זמן פנוי, ואת טובה במתמטיקה, אולי תלמדי לתכנת כמו שצריך? אם תדעי לכתוב אפליקציות, למשל, תוכלי להתפרנס יפה במהלך הלימודים, ולמצוא מזור לנפשך הדוויה מפסקי דין ועבודות מעיקות. זה גם יהפוך אותך לקוסמת בעיני המראיינים המאותגרים-מתמטית-ומחשובית כשתחפשי התמחות ועבודה, ועשוי להמתיק את חייך בהמשך.
בהצלחה!

lol65

New member
הייתי הולכת לאת"א

עזבי מה אומרים, הכל זה חוויה אישית. אם קרוב לך יותר לאת"א, אז לכי לשם. אם ממש יהיה לך רע שם, תמיד תוכלי לעבור בשנה ב' לעברית, וזה לא כ"כ נורא לעבור אח"כ. כמובן שיהיו כבר קבוצות של חברים כשתגיעי, אבל אם את אדם חברותי, לא נראה לי שלא תוכלי למצוא חבורה שתשמח לאמץ סטודנטית חדשה :) תדברי עם העברית ותבדקי איתם מה בדיוק תנאי המעבר, ואיך זה עובד מבחינת הכרה בקורסים ומה נכנס לממוצע.
&nbsp
לגבי כלכלה, הייתי מוותרת. אם זה לא מדבר אלייך את סתם תסבלי. אולי כדאי לך לקרוא קצת חומרים מהקורסים של כלכלה כדי לוודא שזה באמת לא מתאים לך. אני למשל הייתי בטוחה שאני וכלכלה לא נהיה חברים לעולם, אבל יצא לי לקחת קורס כלכלי במהלך התואר, ודווקא נהנתי בו.
&nbsp
כמו שאמרו לך מעליי, עדיף להתרכז בתואר של משפטים ולהוציא בו ממוצע גבוה, בשילוב עם קליניקה, התנדבויות, כתב עת, עזרה במחקר לאיזשהו מרצה וכו' (לא חייב הכל ביחד), מאשר להתפזר על כמה תחומים ולהיות ממוצעת בשניהם. כמובן שיש סטודנטים שהצליחו לעשות שני תארים בממוצע גבוה, אבל זה סיכון. מהניסיון שלי, מספיק ממוצע גבוה מאוניברסיטה ואיזושהי פעילות נוספת כדי לקבל זימונים למשרדים הגדולים, ולא ראיתי שתואר נוסף נתן איזשהו יתרון משמעותי. אולי רק במחלקות המסחריות הרד קור.
&nbsp
אל תשברי את הראש יותר מידי. שום דבר הוא לא בלתי ניתן לשינוי אם לא מרוצים.

butwhy

New member
מסכימה לגמרי

וגם, אני שמעתי בדיוק מה שאת שמעת על אוני' ת"א, הייתי בטוחה שאעביר שם 3.5 שנים בבדידות מזהרת (לא היה לי כ"כ אכפת כי היה לי מעגל חברים אחר), ולשמחתי פגשתי שם אנשים מדהימים, שותפים לדרך וחברי אמת.
אני בטוחה שגם את תמצאי לך את החבורה שלך.
בהצלחה!
&nbsp

Dana5594

New member
בקשר לדו חוגי

קודם כל תודה על כל התשובות :)
חשבתי במקום כלכלה לקחת לימודי אנגלית (ספרות אנגלית). אני רואה שבאוניברסיטת תל אביב צריך לעשות 100% מהתואר במשפטים, כלומר במתכונת מלאה, ואילו בירושלים יש איזושהי הקלה (115 נ"ז במקום 140 אם אני לא טועה). ידוע לכם על כך משהו? זה לא הופך את התואר באת"א להרבה יותר עמוס?
&nbsp
ועוד דבר, ידוע לכם משהו על התכנית למשפטים ומדעי הרוח בתל אביב?

butwhy

New member
כשאני למדתי התכניות המובנות היחידות היו משפטים+כלכלה או

משפטים+חשבונאות.
כל שאר הסטודנטים ששילבו תארים אחרים היו צריכים להרכיב לעצמם את המערכת ואת לוחות המבחנים. זה לא היה פשוט, ולפחות בזמני ולתחושתי לא הייתה התחשבות רבה בסטודנטים (אני לא עשיתי תואר משולב).
במאמר מוסגר, נראה לי שאם כל הסיבה ללמוד עוד תואר היא המצב והתחרות בשוק כמו שכתבת, תואר במדעי הרוח לא יוסיף הרבה, אם בכלל, מעבר לתואר במשפטים+הפעילויות שהציעה lol65. אני בספק שתואר בספרות אנגלית יוסיף הרבה יותר.
להיפך, לדעתי כדאי לך להתמקד בתואר+ הפעילויות האלה.
בהצלחה!

Dana5594

New member
שילוב עם מדעי הרוח

את לא חושבת שתואר באנגלית מהווה יתרון? דיברתי עם מספר עורכי דין והם אמרו לי שהם דווקא חושבים שכן. אני הרבה יותר אתחבר לספרות אנגלית מאשר לכלכלה, אבל אם זה בהחלט סתם תואר שלא יועיל לי בכלום אחזור לאופציית הכלכלה. עכשיו הבנתי שיש תכנית באוניברסיטת תל אביב למדעי הרוח ומשפטים, ושיש "השתדלות" להתאים את מערכת השעות (אם כי לא התחייבות).באוניברסיטה העברית יש ממש מערכת שעות מובנית לאנגלית+משפטים.
לגבי הנ"ז של התואר אתם יודעים משהו? (אם בעברית התואר הדו חוגי אכן פחות עמוס)

butwhy

New member
לדעתי האישית בלבד זה לא יתרון משמעותי על תואר במש'+פעילויות

נוספות.
אם הבחירה היא בין מועמד להתמחות עם תואר במשפטים+תואר בספרות אנגלית לבין מועמד להתמחות עם תואר במשפטים+ עבודה כעוזר מחקר, חברות בכתב עת, קליניקה וכו' - אישית הייתי מזמנת את שני המועמדים בלי להעדיף אחד מהם מראש ומחליטה על בסיס רושם אישי.
אני אמנם עובדת במגזר הציבורי (ויתכן שבמשרדים פרטיים חושבים אחרת), אבל אני עוסקת בתחום שאנגלית מצוינת הכרחית בו. ועדיין, זה לאו דווקא היה מקנה יתרון עודף.
עם זאת, אם את חושבת שתואר באנגלית יכול להיות לך מעניין, לכי על זה.
אני מאוד בעד לנצל את תקופת התואר הראשון כמה שאפשר. לעשות תואר ראשן בהמשך יהיה לך מאוד קשה (אם לא בלתי אפשרי), לכן אם זה משהו שאת רוצה לעשות כדאי לך לעשות אותו עכשיו.
אותו דבר לגבי שאר הפעילויות האפשריות במהלך תואר ראשון.

למעלה