התלבטות לגבי מחשב נייד קטן

anigodin

New member
התלבטות לגבי מחשב נייד קטן

שלום,

התחלתי ללמוד קורס בניתוח מערכות מידע ואני שוקל לרכוש מחשב נייד קטן וקל שישמש אותי בשיעורים במקום מחברת וגם כדי להתחבר למערכת של הטכניון בזמן השיעור (כדי לראות מקרוב יותר את חומרי הלימוד שהמרצים מעלים לאתר).

עברתי על מספר אתרים של חנויות לממכר מחשבים וכדומה וראיתי מספר דגמים שכולם פחות או יותר באותו סדר גודל מבחינת חומרה ותוכנה. מצאתי מחשב אחד של לנובו שמבחינת מחיר וחומרה נראה לי מתאים לצרכיי אבל מכיוון שאני לא מכיר את העולם של הניידים הקטנים והקלים, אשמח לעצה.

המחשב הוא לנובו דגם 100E. למיטב הבנתי מדובר במחשב די קשיח עם עמידות למים ונפילות והוא מיועד לבתי ספר (ולכן הקשיחות). בסדרה שלו יש עוד שני דגמים - 300E ו-500E.

המפרט של ה-100E הוא מעבד אינטל סלרון שזה אמנם לא להיט, אבל אני מניח שבשביל לפתוח מסמכים, לגלוש קצת באינטרנט ועוד קצת, זה מספיק.
זיכרון RAM הוא 4 גיגה שמובנים על הלוח.
דיסק קשיח בנפח של 128 גיגה מסוג eMMC - אם הבנתי נכון ממה שקראתי, מדובר בטכנולוגיה שדומה בבסיסה ל-SSD אבל בנויה פיזית כמו זיכרון פנימי של טלפון סלולרי. עד כמה שהבנתי, דיסק כזה פחות מהיר תגובה מ-SSD.
לבסוף, מערכת ההפעלה שאיתה המחשב מגיע היא Windows 10 Pro National Academic License.
עד כמה שהבנתי זו גרסת פרו אבל חלק מהרכיבים כמו קורטנה לא פעילים.

יש לי מספר שאלות:
1. האם הדגם הזה של לנובו אכן טוב לסוגו כפי שהביקורות טוענות? האם בכלל מחשב מהסוג הזה מתאים למשימה שאליה אני מייעד אותו?
2. בעבר מעבדי סלרון נחשבו לחלשים למדי. לא שאני הולך לנסות לשגר חלליות עם מחשב כזה, אבל האם המעבד יעמוד במשימה?
3. האם 4 גיגה יספיקו להרצת הוינדוס ללא בעיות?
4. מה זו בדיוק גרסת מערכת ההפעלה הזו? האם זו באמת גרסת פרו?
5. האם הדיסק הקשיח הזה יעמוד במשימה?

לא צירפתי קישור למפרט כפי שמופיע בחנות כי לא ידעתי אם זה מותר.

תודה מראש!

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
צנוע מידי למשימה

&nbsp
זה מחשב שאולי יספק ילדים ברמה של כיתה ד'...
&nbsp
יותר טוב בהרבה המחשב הבא שאציג...בכל פרמטר שתרצה..4 גיגה זיכרון זה בסדר ניתן שם לשדרג עד 8 שזה יהיה הכי טוב שאפשר למחשב זה. SSD אמיתי מהיר ..מעבד אמיתי מהיר...אינטרנט חיבורים מערכת הפעלה וכו'...פשוט מחשב טוב קטן...והרבה יותר פונקציונאלי..
http://plus.rami-levy.co.il/items/2336741
&nbsp
בעקיפין עניתי לשאלות...ההצעה שלך לילדים ...ההצעה שלי לילדים גדולים :)
&nbsp

anigodin

New member
תודה רבה

אני באמת כבר ילד גדול והמחשב הזה אכן נבנה לבתי ספר יסודיים

הנחתי שלמשימה של כתיבת מסמכים וגלישה הוא יהיה מתאים אבל החששות שלי הן מאיטיות של החומרה אפילו במשימות הפשוטות האלו.
&nbsp
האם אתה מכיר מחשב בסדר גודל דומה למה שהצעת עם מסך מעט קטן יותר? אני מעדיף משהו שלא יהיה גדול ומסורבל מדי לסחיבה וזה מיועד להיות מחשב שני עבורי (יש לי דל לטיטיוד מפלצת בבית).

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
הגודל יקר יותר שזה קטן יותר

במחשבים הבסיסים אפילו למבוגרים ההבדל הוא פחות מאינטש...לא ממש מהותי...המחשב שנתתי קל יחסית קטן יחסית ..בכוונה גם טאבלט שקל להניח על שולחן בלי שיתפוס מקום..

14 אינטש זה אידאלי גם בעולם...גם המשקל קל....

והוא כולל הכל עם מערכת הפעלה ..
13.3 אינטש יש יקרים יותר וללא מערכת הפעלה...הפרש כללי של מעל 1000 ש"ח מיותר לגמרי, הפרש משקל זניח של 100 גרם אולי..

עדיף שתשקיע עוד קצת לזיכרון זה שווה יותר...יאפשר לך לעשות יותר דברים במקביל וכו'..
זה האיזון הנכון לצורך שלך ובלי עלויות מיותרת .

anigodin

New member
נתת לי חומר למחשבה

אני מניח שיהיה לי הכי קל להחליט אם אוכל להחזיק מחשב כזה ביד כדי לראות את הגודל והביצועים. וכמובן שגם לתקציב יש חשיבות. אין לי כוונה להוציא סכום גדול מדי על מחשב שני.
אמשיך את הבדיקה.
תודה שוב

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
בדיוק..

&nbsp
לך וכולם אגב...יש הדבל בין מקלדת של 11 אינטש לשל 14 של ה14 רגילה יותר..
&nbsp
גודל ידיים משנה...כמובן. כמו גם איכות מסך בזלים הפשוטים זה לדעתי רחוק מהאיכות של 14 אינטש IPS ..בטח לקריאה כתיבה וכו'..
&nbsp
מערכת הפעלה מליאה יש בגדול יותר...הבדל תהומי בין זה למערכת של חלשים הS למשל...
&nbsp
וכל החומרה מעבד...זיכרון מהירות SSD לעומת תקן של זיכרון מבוסס פלאש..הבדל תהומי לטובת SSD ..לוח אם כניסות יציאות...
מחשב שני או לא להקליד תצטרך לקרוא טוב לראות טוב מה שאתה צריך..
&nbsp
סתם עוד יתרונות הוא קל קטן פשוט לחברו אותו לטיוי אפילו בצימר במלון...לגלוש או לראות סרט ששמת בו...
&nbsp
ושהוא גם יכול להיות טבלאט עם מסך מגע...בגלל הרבה יותר נוח לכיתה..או ששמים על השולחן ומזפזפים באצבע...
&nbsp
כסף חשוב ! חבל להוציא חצי ולקבל רבע זה זה יותר חשוב..

anigodin

New member
אני שמח ששאלתי פה וחיכיתי עם הקניה

אחרי העבודה הלכתי לעשות סיבוב בין מספר חנויות. בסופו של דבר נכנסתי לאחד מסניפי אייבורי ואחרי שהסברתי לבחור הנחמד שם מה אני מחפש הוא הציע לי מחשב מוחדש של לנובו.
המפרט שלו כמעט זהה למחשב שיש לי בבית אלא שהוא בגודל 13.3" ושוקל 1.25 קילו.
מעבד i5, זכרון בנפח 8 גיגה, דיסק SSD בנפח 256 גיגה וכרטיס מסך של NVIDIA בנוסף לכרטיס שעל הלוח.
המחיר יצא בגבול העליון שהייתי מוכן להוציא, אבל המפרט באמת טוב (יותר טוב מכל מחשב אחר שראיתי חדש בגודל הזה וזול יותר מחלקם).
הבחור אמר שלפני שאני משלים את העיסקה אחרי שהמחשב יגיע לחנות, אוכל לבדוק אותו ואם לא ימצא חן בעיני, העסקה תבוטל.

למעלה