התלבטות לגבי מסלול לימודים כדי להשתלב בשוק העבודה

התלבטות לגבי מסלול לימודים כדי להשתלב בשוק העבודה

היי, יש לי פרמטרים שונים שאמורים לתת לי זכאות לעזרה כספית בלימודים מטעם משרד העבודה (סבסוד מקסימלי של 4,900 שח מעלות הקורס) ואני מאד מתלבט מה יתאים לי ללמוד ואודה על כל עזרה. התכלית מבחינתי היא להשתלב בשוק העבודה. הדברים החשובים לי: 1. תחום עם ביקוש סביר בשוק העבודה. 2. ברמת קושי סבירה, ואם יש דרישות קבלה, אז נמוכות כי גם הציונים שלי נמוכים. 3. לימודים שלא עולים על שנה וחצי. 4. לימודים שיאפשרו לי לעבוד כשכיר, אני לא רוצה להיות עצמאי או פרילנסר. 5. המסגרת לא משנה לי, זה יכול להיות גם קורס. 6. לימודים לא יקרים מדי, עדיף עד 15,000 כי מצבי הכלכלי לא טוב.
אשמח לכמה המלצות על מסלולים כי הבנתי שמומלץ שאגיש לוועדה מספר לימודים שמעניינים אותי.
בנוסף, רציתי לדעת את ההשפעה של "יוקרת" מוסד לימודים כמו מכללה על האפשרות להתקבל לעבודה?
מצטער על האריכות ושוב תודה על כל עזרה.

חגי שלו

New member
מה יתאים לי ללמוד כדי להצליח בקריירה?

הי ספיידרמן,

נראה שאתה אדם מאד פרקטי ורציונאלי וזה מצוין.
אתחיל מהסוף: בעידן של אפשרויות תעסוקה אינסופיות, לא אוכל כאן במסגרת המצומצמת שעומדת לרשותי לשטוח בפניך את מגוון האפשרויות הקיימות בשוק. יש פה גם שאלה של מה מתאים לכישוריך ואופייך ולצערי אינני מכיר אותך כדי שאוכל לענות לך.

אבל, כן אוכל להשיא לך כמה עצות שיסייעו לך בבחירה:
  1. השאלה הרלבנטית איננה "מה יתאים לי ללמוד". השאלה הרלבנטית היא: "במה אני רוצה לעסוק". אין בהכרח זהות בתשובה ל-2 השאלות. אני פוגש המון אנשים שבחרו ללמוד משהו, רק כדי לגלות אח"כ שמה שלמדו כלל אינו מעניין אותם לעסוק בו. זה כמובן בזבוז של זמן וכסף משווע. כיום, יש המון עיסוקים מעניינים ומתגמלים שכלל אינם דורשים לימודים אקדמאים. אחרי שתחליט במה אתה רוצה לעסוק, תוכל לבחור מה ללמוד כדי לממש זאת, אם בכלל.
  2. חלק מ"התנאים" שהצבת מאד מגבילים. אני לא בטוח שנכון בגילך הצעיר (הנחה שלי) להגביל את העתיד התעסוקתי שלך לעשרות השנים הבאות רק מכיוון שהציונים שלך נמוכים או שאין לך זמן/סבלנות ללמוד יותר משנה וחצי, או שכרגע אין לך מספיק כסף. נקודות אלו ניתנות לפתרון וכאשר מדובר על החלטה לחיים, לא הייתי מתפשר עליהן.
  3. רוב התנאים שהצבת הם נכונים, אבל חסר כאן התנאי הכי חשוב לדעתי, שממנו ראוי ורצוי להתחיל: מה אני אוהב לעשות? במה אני טוב? מה ייתן לי סיפוק, הגשמה כיף והתפתחות? והיום רבים גם שואלים "מה הייעוד שלי?". עיסוק שמתחבר לערכים אלו גם יאפשר לך להתמיד בו לאורך זמן ולהצליח בו. אם אינך יודע לענות על השאלות הללו ולבחור בעזרת התשובות את העיסוק שלך, שווה לך קודם כל להשקיע בכך. יש כל מיני גופים ויועצים שיוכלו לסייע לך. חפש בגוגל: הסבה מקצועית, ייעוץ תעסוקתי או הכוונה מקצועית ותגיעי לשלל האפשרויות. גם אני נותן שרות כזה ואשמח לתת לך יותר פרטים בשיחה טלפונית למספר שלהלן.

ולשאלתך האחרונה: ככל שמוסד הלימודים יוקרתי יותר, כך קל יותר להתקבל למקומות עבודה טובים יותר. חד וחלק.

אני מאחל לך המון בהצלחה!
חגי

למעלה