התלבטות לגבי פוסט דו לשוני

seymore butts

New member
התלבטות לגבי פוסט דו לשוני

שלום לכולם, אשמח לשמוע דעות בנוגע פרסום פוסט דו לשוני - כלומר גרסה עברית ואנגלית באותה הרשומה. מה עדיף לדעתכם - 1. שני טורים מקבילים מימין בעברית משמאל באנגלית (בעזרת הגדרת טבלה) ? 2. פסקה בעברית ומתחתיה פסקה באנגלית לסירוגין לכל אורך הרשומה ? 3. הפרדה לשני פוסטים (אופציה מאוד לא מועדפת). תודה מראש !!

wranger

New member
4. דה היברו אנאונסמנט וויל בו פולואוד...

כלומר פתח ברשומה בעברית, אחריה התרגום לאנגלית, וממש בהתחלה משפט באנגלית שיציין שהאנגלית נמצא אחרי העברית.

seymore butts

New member
ומה אני עושה עם תמונות?

שם אותן גם בגרסה העברית וגם באנגלית ? והכל באותו פוסט ?

wranger

New member
נראה לי שכן.

כלומר, אם אתה לא רוצה להפריד לשתי רשומות עם מספר סידורי שונה, אז פרסם את שתיהן בבת אחת, האנגלית ואח"כ העברית, ובכל אחת התמונות שלה (כלומר סה"כ פעמיים).

אני הייתי הולכת על

האופציה מס'1, למרות שצריך לקחת בחשבון שאז העמוד יתארך כפליים. אופציה 2, היא לא נוחה לקריאה. אולי באותו הפובט, למעלה עברית ולמטה אנגלית? זה נראה לי הכי טוב.. לא ברור לי אם לכך התכוונת באופציה 3.

seymore butts

New member
באופציה 3 התכוונתי

לשני פוסטים שונים לחלוטין, שלכל אחד מספר זיהוי שונה. לא יעצבן את הקוראים שהעמודה הם קוראים צרה כל כך ?

just GL

New member
אפשר לעשות פונט מגניב

וזה דווקא יכול להיות מיוחד מאוד. שני טורים אחד עברית ואחד אנגלית, כשבתמונות אתה רושם גם וגם, זה מרענן... ועם משחק גודל-סוג טקסט יכול אפילו להיות יפה ומעוצב.

orelie

New member
אם את כל כך לא רוצה אפשרות 3

אז לדעתי אופציה 2 לא נוחה בכלל לעיין ואישית הייתי מעדיפה חלק עליון עברית כולל התמונות - הפרדה עם הקדמה ואז חלק תחתון בשפה שניה וגם עם התמונות

Bezalel P

New member
אני הייתי הולך על 1 או 4.

וכמו שאמרו לפני, אופציה 2 נשמעת מאוד לא נוחה לקריאה.

בדיוק לפני שניה שלחתי לבני מסר בנושא ההתחבטות

שלי באותו עניין. הפלטפורמה של תפוז מאוד נוחה לי לצורך פוסטים ארוכים יחסית עם תמונות בנושא האוסף שלי. בפייסבוק זה קצת יותר ארוך מטוויטר אבל לא הרבה, ובכמה פורומים מחו"ל שאני חברה בהם הפלטפורמה לא הכי נוחה כמו כאן. חוץ מזה האפשרות לתת לינק לרשומות בבלוג ממש נוח לי עם התפוז. וביננו - אני מאמינה שאני צריכה לרכז את כל הנושאים שלי בבלוג אחד, ולא לפצל כי לך תדע מה יעניין את מי שנכנס לבלוג שלי והכל זה אני במכלול. אבל מה לעשות שהחברה שאוספים בחו"ל לא מדברים או קוראים עברית? אז אני שמה לינקים פעם ביובלות רק בשביל תמונה. אבל זה לא זה. אני חשבתי על שני פוסטים. אחד בעברית ומיד אחד מתורגם לאנגלית. אני יודעת שאולי זה ירגיז חלק מ 14 המנויים שלי, אבל אני חושבת שזה משרת טוב יותר את קהל הקוראים גם אם זה יותר עבודה בשבילנו. זה קריא כולו למי שמקבל, זה לא נהיה ארוך או צר, וממילא אתה מתגרם אז רק נשאלת השאלה של התמונות. אפשר אולי לבחור תמונות שונות לכל רשומה שיהיה גיוון.

למעלה