התלבטות לגבי ראוטר משולב מודם

rafid1

Active member
מנהל
יחלקו את ה100. לכן עברתי להמליץ על הנתב ה"חדש" של totolink

זה למי שיש 10$ נוספים להשקיע מעבר ל25... ובאמת צריך גיגה קווית.

יחסית למחיר של 20-25$ נתב AC1200 WIFI עם 100M קווית הוא גם תמורה מעולה למחיר, ביחוד אם השימוש העיקרי הוא תקשורת בין התקניי WIFI + אינטרנט. אגב, יש 3 פורטים לשימוש במוד AP אלחוטי...

קווטר

New member
התלבטות לגבי ראוטר משולב מודם

שלום, בשבוע האחרון עברתי לחבילת גלישה סיטונאית על תשתית של בזק מה שהביא אותי למצב שצריך להחזיר את הראוטר הנוכחי לבזק.

כיום יש לי מחשב אחד נייח להורדות, אחד נייד בעיקר לגלישה באינטרנט וקצת יוטיוב, וטלויזיה חכמה שאני מזרים לה סרטים של 20GB מהמחשב הנייח. בנוסף יש 3 סלולרים בחיבור אלחוטי בלבד אבל הם לא צרכנים כך שאני לא מכניס אותם למשוואה.

הנייח והטלויזיה מחוברים eth.

האם העתיד הקרוב יביא לנו קוים מהירים שמצדיקים ראוטר עם פורט WAN של גיגה? או פשוט להסתפק בראוטר זול בסגנון שבזק מספקים?
חשוב לי שהפורטים יהיו של גיגה לתעבורה פנימית מהירה.

הוצע לי zyxel vmg3926, אבל אני לא בטוח אם אני צריך את כל מה שהוא מציע מבחינת עלות תועלת. ואם כבר במחיר של 620 ש"ח (בהנחה ואני כן צריך כזה ראוטר), לא עדיף Ubiquiti - EP-R6?

האם במצב כזה כדאי לי בכלל לקנות או אולי לקחת מהספקית ראוטר בהשכרה?

cheif

Member
מנהל
שאלה

איזה דגם מבזק יש/היה לך? האם הוא סיפק את הסחורה?

קווטר

New member
D-LINK 6850U

מבחינת WAN כרגע הוא כמובן מספק את הסחורה, מבחינת LAN יש בעיות של הזרמה לטלויזיה ואני מניח שזה בגלל פורטים של 100 ולא 1000.

מבחינת אלחוטי הוא בסדר גמור.

rafid1

Active member
מנהל
אם הכוונה להזרמה מהרשת הפנימית,מתג גיגה ב~10$ יפתור את הבעיה

קווטר

New member
אכן מדובר על רשת פנימית

אני מחפש מכשיר all in one, יש המלצה למשהו סטייל הראוטרים של בזק עם פורטים של גיגה? כל מה שמצאתי בחנויות השונות זה פורטים של 100. אלה עם הפורטים של גיגה זה כבר סביבות 400 ש"ח ומעלה.

rafid1

Active member
מנהל
כן, יש/הייתה המלצה...

לשכוח מפתרונות יקרים או לא קיימים, ולקנות מתג גיגה באיביי ב 10$ בנוסף למודם/נתב הקיים (לא יקרה כלום אם תשים אחד על השני) ... אלא אם אתה *חייב* להחליף את המודם עצמו. האינטרנט של בזק לא שווה יותר מאת הכסף הזה (בהקשר מהירות...)..
אם אתה חייב מודם (כנראה) - תקנה בנוסף מודם/נתב משומש באיביי ב100 ש"ח (פורטים 100M) לפי הרשימה המומלצת באתר הפורום..

ס"ה הוצאה - ~150 ש"ח...

למעלה