התלבטות לגבי ריצוף אלכסוני/קו ישר?

123liki

New member
התלבטות לגבי ריצוף אלכסוני/קו ישר?

שלום, אני בשלבי תכנון הריצוף בדירה החדשה שלי, רציתי לשאול האם כדאי ריצוף אלכסוני בכל הדירה או ריצוף רגיל ? האם יש יתרונות ו/או חסרונות לאחת מהשיטות ? תודה

0 אור 0

New member
אלכסוני

אצלנו הריצוף אלכסוני לא מתוך תכנון אלא מתוך אילוץ - כשהקבלן התחיל לחפש קוים ישרים שרצים לכל האורך, הסתבר שבחלק הישן של הבית אין אפילו קו ישר אחד [במאמר מוסגר: זה לא הפתיע אותנו בכלל - מאז שנכסנו לבית, אנחנו די מודעים לכך שהמפקח כנראה הלך לישון הוא עקום ברמות שלא יאומנו פשוט, ואין שום קשר בין תוכנית הבניין למה שקורה בשטח. עד כדי כך שבשיפוץ קודם לפני 15 שנה, היינו צריכים באמצע הבניה לשנות את כל תכנון האמבטיה שלנו בגלל שהעמוד התגלה במקום לא צפוי לחלוטין] אחרי לא מעט נסיונות , פשוט התייאש והציע שנרצף באלכסון, כך שלא יצא מצב שרואים את הרווח בין הקו של הריצוף לקירות משתנה כל הזמן - קיבלנו את הצעתו והאפקט פשוט מהמם. גם אני נהנית ממנו וגם כל מי שנכנס ישר אומר על זה משהו טוב - יוצר תחושה של מרחב ושל זרימה שפשוט מוסיפים המון.

pizy

New member
ריצוף אלכסוני

שתי נקודות: 1. בריצוף אלכסוני יש ה-מ-ו-ן פחת, זאת אומרת צריך לקנות הרבה הרבה יותר אריחים מאשר בריצוף רגיל (המון 'מתבזבז' בגלל ריבוי חיתוכים). 2. וזה עינין של טעם - אחרי תקופה מסוימת זה מעצבן את העיניים - בדומה לצבעוניות עזה ואופנתית על הקירות - רק שצבע קל להחליף....

123liki

New member
שאלות נוספות

היי קודם כל תודה על התגובה. אני מודע ל'פחת' שהוא בערך 20% תוספת, אך מה לגבי גימורים ( מפגש של הרצפה עם הקיר) , פאנלים ? הרי הרהיטים בדרך-כלל מלבניים, האם ההעמדה שלהם מול הרצפה האלכסונית יוצרת שילוב מעניין ?

0 אור 0

New member
לא יודעת מה קורה אחרי הרבה זמן

כי יש לנו את הריצוף כך תקופה קצרה בלבד, אך לדעתי לא צפויה בעיה, כי לא מדובר במשהו צורם. המפגש של הרצפה עם הקיר נראה מצויין, וכך גם המפגש עם הרהיטים - זה בסך הכל רצפה אחידה בצבעה, לא שעשינו פסים צבעוניים או זוהרים.

קנגה רו

New member
ממש אבל ממש לא נכון!!!

הפחת נובע ממקצועיות של הרצף. דווקא היה לי נסיון לא רע עם שני רצפים שלא רק הפחת היה נמוך מהערכה הכי אופטימית שלי - אלה גם זכיתי לזיכוי וריצוף חדר אמבט. ריצוף אלכסוני נותן תחושת מרחב טובה יותר ומתאים מאוד בעיקר לחדרים מלבניים. מעבר לזה זה באמת רק אבל רק שאלה של טעם!

פיטנגו4

New member
בכלל לא נכון. יפה גם אחרי הרבה שנים

אצלי 7 שנים ריצוף אלכסוני בכל קומת הקרקע, גוון חול בהיר, קרמיקה 33X33. פרט לממ"ד (שם ישר). אין יום אחד שהצטערתי עליו. כל כך יפה, עדין וממש "מגדיל" ויזואלית את השטח. זה בכלל לא שיגעון אופנתי, אלא אם "משתוללים" בגוון ריצוף משוגע, אך אז זה מעצבן את העינים גם בהנחה ישרה.

שאלה של טעם אישי

לדעתי אלסון הוא סתם שגעון אופנתי, שנמאס מהר מאוד, ועושה בלאגן בעיניים. אני ממש לא רואה איך האלכסון יוצר תחושת מרחב. אני הייתי בוחרת בישר. אפשר ליצור עניין בעיצוב הבית בדרכים אחרות.

0 אור 0

New member
טעם כן , שגעון לא

אכן, מי שחייב להראות את הכל מרובע ומסודר לפי פינות, עלול להתעצבן מהר מאד ממראה הקוים האלכסוניים. אבל זה בהחלט לא שגעון אופנתי. מעבר להליכה על פי השגרה, הסיבה שרוב הקבלנים עובדים על קוים ישרים היא כי זה דורש יותר מאמץ בגימור ובחיתוכים (ואמר פה מישהו שגם פחת גודל יותר - איני יודעת). לגבי תחושת המרחב, זו פשוט עובדה - ראיתי בשני מקומות שינוי מהותי עם החלפת הריצוף לריצוף אלכסוני. אפקט ויזואלי שגורם למראה מרווח. מה שכן, לא מומלץ כאשר יש המון פינות קטנות וקירות, אלא כשיש משטחים גדולים שמתחברים זה לזה.

michal66

New member
שלום לך, אנחנו עכשיו ממש בשלב תכנון

הריצוף בבית החדש שאנו בונים. לאחר התייעצות עם אנשי המקצוע,החלטנו לרצף את פנים הבית בקווים ישרים. כל הבית יהיה עם אותו ריצוף ובאותו הגודל. גם בחדרי השינה וגם המקלחות. לנו חשוב שגם בכניסה לחדרים ימשך הרצף בקו ישר. לעומת זאת, את הפטיו של הבית החלטנו לרצף באלכסון וסוג ריצוף אחר. בתוך הבית קרמיקה בגוונים מתחלפים,כתום,צהוב,שמנת עם נגיעות באפור בקו ישר. והפטיו ירוצף בגרניט פורצלן בצבעי אדמה (גווני החום עם מעט כתום) אריחים מחוספסים עם טקסטורה לא אחידה.

meshi4

New member
על טעם וריח אין מה להתווכח.../images/Emo9.gif

אני העדפתי לרצף את הבית בקוים ישרים.לא אהבתי את הריצוף באלכסון.גם לא חושבת שהרצפה צריכה למשוך את העין ולבלוט יותר מהרהיטים.אלא שהרהיטים ישתלבו יפה עם הרצפה. בעיקרון כשאת שלמה עם צורת הריצוף.אז לא ישנה לך מה חושבים האחרים גם אם זה לא לטעמם. בהצלחה

לולהההה

New member
לפי דעתי

אין מה לשאול בכלל-ריצוף אלכסוני יפה בהרבה מריצוץ ישר ללא תחרות.

arc55

New member
אנחנו ריצפנו רגיל- חוץ מבמקלחת

הסיבה רוחה אריחי חיפוי הריצוף לא תאם את רוחב אריחי חיפוי הקירות. אז ריצפנו באלכסון. חוץ מזה אני ממש לא אוהבת ריצוף אלכסוני באריחים קטנים (20X20). באריחים גדולים זה קצת יותר נחמד. אבל על טעם ועל ריח... אין להתווכח.

cobby

New member
אלכסוני או מקבילי יתרונות חסרונות

ריצוף ישר יפה לבית כאשר רוחב ואורך החדר מתאים לגודל אריחי החיפי ובכדי שלא ישארו לנו בקצוות ליד הקירות פרוסות צרות . במידה והבניה לא הכי דיאגונלית (זוויות מדוייקות של 90 מעלות ) אז יווצרו לנו במפגשי הקירות קלינים של מרצפות ברוחב משתנה ואז יובלט העדר הדיוק של הבנאי בחדרים ארוכים וצרים ריצוף מקבילי לקירות יבליט את החדר הצר והארוך וריצוף אלכסוני מעט יטמיע אם הרצף הוא בעל מקצוע טוב אזיי הפחת של הריצוף לא יהיה גדול מ-5 אחוז

למעלה