התלבטות לגבי backup appliance מומלץ לדרישות די מינימליסטיות

lavifighter

New member
התלבטות לגבי backup appliance מומלץ לדרישות די מינימליסטיות

הצורך הוא יעד לגיבוי של מצלמות אבטחה, שתוכנת ניהול שלהן "תזרוק" אליו גיבויים מלאים שלה לCIFS/SMB . כלומר, אין לו צורך שהכלי יכלול agentים או משהו דומה לזה, רק Cifs server.
אני צריך יעד לגיבוי, עם נפח של בערך 48TB ברוטו(לא RAW, ואחרי ריידים-עדיפות לרייד 6) מינימום אבל לא הרבה יותר מזה.
אין צורך בביצועים גבוהים במיוחד-הגישה רציפה בעיקרון, והגיבוי הוא פשוט דרך CIFS.
מה שכן צריך זה אמינות גבוהה(למשל מבחינה חשמלית שיהיו שני ספקים). אין צורך בdedup וכנראה שגם לא בדחיסה.
אבל מה הכי חשוב? שאני חייב שזה יהיה פתרון מובנה-appliance, ולא סתם אחסון מבוסס תוכנה או שרת. זו לצערי דרישת "ברזל", וכמובן שתהיה תמיכה בארץ(גם אם היא באנגלית).
ועדיפות אם זה משהו שתומך בשימוש בדיסקים שקונים לא דרכו(למשל כמו שבQNAP אפשר לחבר דיסקים רגילים אם הם נתמכים ובNetapp למשל אי אפשר).
יש לכם המלצה למשהו טוב? כמובן שזה ייעוץ בחינם אז אל תשברו את הראש, רק אם יש לכם ניסיון חיובי עם משהו.
*לאנשי מכירות ובעלי אינטרסים-אתם יכולים לייעץ כמובן אבל תהיו כנים שאתם לא אובייקטיביים...

סימנתי כבר לא מעט מוצרים(כולל כאלו של חברות כמו HP ועד לדברים מוזרים כמו QNAP וSYNOLOGY ועוד יותר מוזרים מזה) אבל אני רוצה משהו שיש לכם חוות דעת שהוא גם טוב.

DuuGi

New member
ואוו, התשת אותי, QNAP .

מה רע בQNAP לדרישות שלך?
ולגבי שני ספקים אתה מדבר על גיבוי אז מה לחוץ שני ספקים. ורייד 6.
דרך אגב ברוטו זה RAW נטו זה מה שאתה באמת מקבל.
&nbsp
עכשיו לחוות הדעת שלי:
סתם לזרוק גיבויים להתקן NAS זה לא באמת גיבוי אם אין לך אפשרות להוציא את זה מחוץ לארגון.
לQNAP יש את הענן שלהם שזה אופציה שווה.
יש עוד פיתרונות שמוציאים לך את הגיבוי לענן בנוסף למכונה מקומית

lavifighter

New member
תגובות

קודם כל סליחה על ההתשה.
דבר שני, לא אמרתי שזה רע אבל אין לי ניסיון עם התקני QNAP בגודל הזה ואני לא יודע איך הוא בנפחים כאלה, ורציתי לשקול מתחרים כי עוד לא שמעתי על מישהו שהשתמש בQNAP בסביבת production(גם למטרות גיבוי). ודרוש שני ספקים(ורייד 6 זה לא דרישה, זה סתם ההיגיון שלי אומר) כי חשוב זמינות גבוהה(יחסית) כדי שיהיה אפשר לשחזר בקלות ובמהירות בכל שעה.
יש לי ניסיון חיובי(ברובו) עם התקנים קטנים של עד 4 דיסקים...
דבר שלישי, תודה על התיקון ברוטו-נטו.
דבר רביעי אלה היו דרישות הלקוח, לזרוק לענן זה לא אופציה מסיבות אבטחה(הם לא רוצים שזה יהיה נגיש מבחוץ). זה הדרישות הדי צרות שקיבלתי.
תודה בכל מקרה

HooK

New member
קח QNAP ותהנה

בסה"כ QNAP מכונות טובות ואמינות אם אתה לוקח מכונה מהרמות הגבוהות.

יש לך גם פתרונות ברזל עם windows server במהדורת storage
ראה סדרה Dell Storage NX - מכונות טובות גם, מנסיון.

lavifighter

New member
כנראה לך על QNAP באמת בגלל האפשרות לקנות דיסקים בעצמך

אני מאמין שדל כמו רוב יצרני השרתים, רוצים מחיר יקר יותר על דיסקים ש"מתאימים" להם או שנועלים אותך על סוגי דיסקים ספציפיים.
לכן כרגע אני בודק כמה אופציות QNAP ואראה מה המחיר שמציעים ומה הדעה של הלקוח. אשקול את הdell הזה במידה והם לא יהיו מרוצים מרעיון הQNAP.

HooK

New member
אתה כבר יודע שתצטרך לרכוש דיסקים ?

אם אתה קונה מכונה מלאה בדיסקים.. אז איזה דיסקים בדיוק תצטרך? להחליף דפוקים? יש לך אחריות ושירות מהיצרן.
אם אתה מרחיב אחריות\הסכם שירות לאחר שהראשונה פגה, גם אז האחריות והשירות על החומרה דרך היצרן היא על כל החומרה.
והוא יחליף לך דיסקים - וזה כל עוד לא דחפת לשם דיסקים\זכרונות אחרים שלא ממנו.

אני הייתי לוקח DELL
אבל גם QNAP מכונות טובות.

lavifighter

New member
אני שוב אסביר

עבור 50 טרה אחסון, בלי פיצ'רים או ביצועים או משהו כזה, יותר זול כמעט תמיד לקנות דיסקים משלך במקום לקבל מכונה מלאה בדיסקים.
המחיר לטרה של דיסק שקונים לבד הוא לרוב יותר זול, ואין פה צורך בביצועים או אמינות בשמיים ולכן זה יתרון גדול כי הלקוח שלי די מוגבל בכספים.
QNAPים לעיתים קרובות מגיעים ללא דיסקים איתם, או שזה ככה רק בדגמים החלשים יחסית?

למעלה