התלבטות לימודים

nickname111

New member
התלבטות לימודים

שלום,

מתחיל כרגע לימודי ניהול ומדעי המחשב בפתוחה.
שואף לעסוק בעתיד בתחום מערכות מידע- ניתוח מערכות, חווית משתמש של מוצרים (בדגש על אינטרנט), הנדסת אנוש.
עלו בין כמה התלבטויות - האם כבר עכשיו בתואר ראשון ללמוד פסיכולוגיה (במקום ניהול) בתואר הדו חוגי, בשביל ידע שיכול לעזור וגם מאוד מעניין (פסיכולוגיה קוגניטיבית וכיו"ב..) או להשאיר ככה ואז לגשת לתואר שני בפסיכולוגיה תעשייתית או קוגניטיבית.
אפשרויות אחרות שעלו לי הן תואר שני בהנדסת אנוש (ב"ג/חיפה) או עיצוב תעשייתי (טכניון).
אפשרות אחרת לגמריי היא לוותר על תואר שני, הרי אין חובה להגיע לשם כדי לעסוק בתחומים אלה, אבל כמובן שיכול להוסיף...

אני בתחילת דרכי, מה דעתכם?
תודה :)

הייתי כן משלב פסיכולוגיה.

כיוון שמדובר בסופו של דבר על משתמשים, פסיכולוגיה מאוד תורם לתחום. לא צריך תואר שני בקוגניטיבית בשביל זה (למרות שיש מקומות שזו כן דרישה ספציפית).

האפשרויות האחרות טובות, תואר שני בהנדסת גורמי אנוש ועיצוב תעשייתי תורמים רבות. עדיין הייתי מחליף את תחום הניהול לפסיכולוגיה. בלי קשר לתואר השני.

ברור שאתה יכול לוותר על תואר שני, אבל אז יהיה לך תואר ראשון שלא שווה הרבה (ניהול ומדעי המחשב או פסיכולוגיה ומדעי המחשב), בכל מקרה זה לא תואר שמקנה מקצוע.

אז כן, ככל הנראה תוכל להכנס לתחום בתור מאפיין זוטר ובמקום שנתיים לימודים של תואר שני תעשה שנתיים של התמחות במקצוע בשכר נמוך.

בנוסף, בלי תואר שני רלוונטי (הנדסת גורמי אנוש, HCI, פסיכולוגיה קוג' וכיוצא) יהיה לך מאוד קשה להתקדם למשרות ניהוליות בתחום.

בהצלחה.

nickname111

New member
אז בשורה תחתונה-

ממליץ בכל מקרה על השילוב פסיכולוגיה ומדעי המחשב?
ושתואר שני (באחד התחומים הנ"ל) רק יהווה לי יתרון?
כשאמרת שכר נמוך התכוונת בתפקידי חווית משתמש? כמה בכלל בוגרים משתכרים בתחום הזה?

מצד אחד יש כ-5 קורסים תחת ניהול שמאוד מעניינים אותי *וגם* מאוד בניתי על השילוב הזה (לקחת קורסים בשנה א') ומעבר לאונ' חיפה או לאקדמית ת"א לתואר בניהול מערכות מידע שגם בתור בוגר כזה יהיו פתוחים בפניי מגוון מקצועות בתחום כמו שציינתי.

אם אני מחליט מעכשיו על פסיכו'+מדמ"ח אז בעצם מוותר על האפשרות להמשיך לתואר שרציתי מלכתחילה וגם לוקח 'סיכון' שבתור בוגר פסיכו+מדמ"ח אגיע לעיסוקים הנ"ל (לא שמעתי עדיין מבוגרים כאלה), וזה למעשה מצמצם יותר את אפשרויות התעסוקה (תקנו אותי אם אני טועה, אגב לאילו עוד עיסוקים יכול להגיע בוגר כזה?)
מה לגבי סיום התואר ניהול מע' מידע/ניהול+מדמ"ח ולאחר מכן לקחת בחוץ קורס מקצועי לאפיון חווית משתמש?

nickname111

New member
מישהו?

תשמע,

לדעתי, לך על מה שאתה חושב. זאת אומרת לך על מה שמעניין אותך ועל מה שאתה רוצה.

אין בטחונות בחיים, לא בשילוב כזה ולא בשילוב אחר. פשוט אין בטחונות.

לאפיון חווית משתמש מגיעים אנשים מהמון תחומי ידע, חלק עם תארים ראשונים, חלק עם קורסים, חלק עם תארים שניים וכו'. התחום מאוד מגוון.

השאלה הגדולה בתחום הזה היא לא מה למדת, למרות זה תורם מאוד.

השאלה היא האם "יש לך את זה". זה מקצוע שדורש רמת יצירתיות גבוהה עם שימת לב לפרטים. סבלנות גבוהה, יכולת לקבל עמימות אבל גם לקבל החלטות. זה מקצוע שכל הזמן משתנה כי המשתמש כל הזמן משתנה....

אז כן, חלק מהדברים אתה תלמד בתואר ראשון כזה או אחר, או בקורס כזה או אחר, או בתואר שני כזה או אחר. אבל מה שילמדו אותך בקורסים ובתארים האלו זה את העקרונות והתיאוריות.

אני חושב שבסופו של דבר זה מקצוע שדורש גם כישרון....כזה שאפשר לפתח עם לימודים ותרגול, כן, אבל צריך שיהיה שם משהו בסיסי...

אז אני לא יכול לייעץ לך מה לקחת יותר ממה שאמרתי, אתה מחפש בטחונות ולא תמצא אותם, לא רק בקשר לחווית משתמש, בקשר לבכלל לשאלת מה ללמוד.

למעלה