התלבטות לעניין הסבה מאפס או המשך לתואר שני

kkdd1129

New member
התלבטות לעניין הסבה מאפס או המשך לתואר שני

היי,
סיימתי בשעה טובה תואר LLB. את התואר עשיתי בלב לא מאוד שלם; אמנם שנים עבדתי בתחום לפני ותו"כ התואר, והתעניינתי מאוד ברמה התאורטית והאקדמית, אך הלב תמיד משך אותי לתחום הרפואה (אני מגיעה ממשפחה שכולם בה, בגרעינית ובמורחבת, רופאים ואחיות - אני היחידה שהלכה לתחום אחר). חשוב לי לציין שהמשפחה שלי לא תמכה בך שגם אני בנוסף לשאר אשאר בתחום הרפואה ולכן על אחת כמה וכמה נתתי הזדמנות לעולם המשפטים.
עבדתי לפני התואר ובמהלכו, וגם עכשיו בהתמחות, במגוון רחב של תחומים בעולם הזה (כלומר, זה לא רק הענף המסוים שאני עוסקת בו עכשיו) ואני מבינה עם כל יום שעובר שהייעוד שלי בחיים הוא לא לשבת מול מסך מחשב במשך 10 שעות ולחתום על מסמכים אלא לעבוד עם אנשים (ו/או בע"ח) באופן ממשי, לעזור להם ולעשות שינוי בחייהם נטול אינטרטים מנהליים וכלכליים.
כמו כן, הרבה יותר חשובה לי תחושת הסיפוק והמימוש העצמית בקריירה שלי מאשר השכר הפוטנציאלי שאוכל להרוויח בתחום מסוים.
אני מתכוונת לסיים את ההכשרה (התמחות ומבחני לשכה) למרות הכל אבל בחודשים האחרונים התחלתי לחשוב על הסבה לסיעוד. עכשיו כשהגיע זמן האמת להחליט מה אני עושה (אהיה כמעט בת 30 בתום ההתמחות ולכן מעדיפה להתחיל ללמוד משהו כבר בשנת הלימודים הקרובה, במקביל לתום ההתמחות), אני מתחילה לחשוב על כך שאולי למרות הרצון העז לעסוק במשהו מסוים, עליי לחשוב יותר "חכם" ולנסות להרחיב את התואר שלי לתואר שני שיעזור לי להתעסק יותר עם אנשים במימד הציבורי והבריאותי. כלומר, לא להתחיל מאפס בגיל 30 ולזנוח לשווא תואר מועיל וחשוב, אלא להרחיב אותו לתחום שיותר קרוב ללבי.
הבעיה היא שהדבר היחיד שראיתי בתחום הסביבה/בע"ח/רפואה שרלוונטי לבעלי תואר ראשון מפקולטה שונה ממדעי הבריאות/חיים/סביבה הוא לימוד בריאות בתעסוקה באוני' ת"א - שממש, אבל ממש, לא מפתה אותי מתיאור התואר.
אני מרגישה נורא מבולבלת עכשיו. מצד אחד אומרת להפסיק עם השטויות, להמשיך לתואר שני במנע"ס, למשל, עם התמחות שמעניינת אותי ולהתפתח לשם לדברים מעניינים.
מצד שני, אומרת ללכת עם הלב גם אם זה אומר להתחיל מחדש ומאפס.
מצד שלישי, שוקלת להמשיך לעבוד כעורכת דין (למצוא לי משרה מעניינת עבורי) ולמלא את החסך בהתנדבות (כפי שעושה כיום) וללמוד אולי תואר נוסף לנפש ולהתעניינות מוחלטת, כמו ספרות או אמנות, ולתת למסלול החיים לעשות את שלהם.
חשוב לי לציין, סיימתי עם ממוצע בסה"כ בסדר (82) אז על תנאי הקבלה ברוב המסלולים שעניינו אותי, אני עונה.
כמו כן, אני חיה מגיל מאוד צעיר לבד מחוץ לבית, למדתי במכללה בלימודי ערב ללא מלגה, אני שוכרת דירה וסוחבת איתי הלוואות, וגם היום בהתמחות עובדת בשתי עבודות כדי לגרד קצת מעל המינימום - חלק משיקול ההתחלה מחדש הוא העובדה שאני במקום בחיים שזה יכול להיות מסובך לי לוגיסטית, והמחשבה על תואר שני כרגע ובהמשך, בעוד כשנתיים-שלוש, לעשות הסבה, מרגישה לי לא נכונה ואפילו מיותרת.

אשמח לאיזושהי עצה מקצועית וניטרלית, כל מי שסביבי לא אובייקטיבי (כמובן) ולא עוזר לי כשאומר "לכי עם הלב,, כי הלב מבולבל


תודה!
 

חגי שלו

New member
מבולבלת בצומת דרכים בקריירה


שלום לך,

נשמע שבאמת התבלבלת כהוגן...

חלק מהפתרונות שעולים במוחך הן פשרה, רק כדי לא להשליך את כל מה שעשית עד היום.
לדעתי זו לא הגישה הנכונה...

אמנם הקדשת כבר זמן, כסף ומאמץ לדרך מסוימת בקריירה שלך ו"חבל" לעזוב את הכל, אך בה בעת לאלץ עוד כ-40 שנות קריירה רק בגלל שהתחלת בדרך כלשהי זו טעות לדעתי.

המלצתי היא לעצור ולחשב מסלול מחדש.
לבדוק מה העיסוק שאת באמת רוצה ומתאים לך ללא קשר להשקעתך עד כה. תקראי לזה ללכת עם הלב, השם לא ממש חשוב.
אולי תתפלאי, אבל מניסיוני כנראה שתואר העו"ד כנראה לא יזרק לפח וקרוב לוודאי שהוא יסייע לך בדרך כזו או אחרת בהמשך הקריירה, גם אם לא תעסקי בו ישירות.

מכיוון ש"הלב מבולבל", יהיה לך נכון בנקודה זו לקבל עזרה מאיש מקצוע שיסייע לך להסיר את הערפל ולהחליט על הייעוד האמיתי שלך.

לרוב האנשים זה בלתי אפשרי למצוא את הייעוד שלהם לבדם. לאיש מקצוע קל יותר למצוא את היהלום בתוכך, שלרוב נסתר לך או לא ברור.

יש כל מיני גופים ויועצים שיוכלו לסייע לך. חפשי בגוגל: הסבה מקצועית, ייעוץ תעסוקתי או הכוונה מקצועית ותגיעי לשלל האפשרויות.
בגדול, השירותים מתחלקים ל-2 סוגים:
  1. פסיכולוגים תעסוקתיים
  2. מאמנים לקריירה
ההבדל בגדול הוא שהראשונים עושים זאת ממקום ייעוצי, על בסיס מבחנים, כאשר הם לרוב מציעים מגוון אפשרויות שעליך לבחור מבינם.
המאמנים מצד שני נוקטים בדרך אימונית, שכוללת יותר דיאלוג וסיוע לך למצוא את התשובות בתוכך. תהליכים אלו הם לרוב ארוכים יותר אך הפתרון הוא ייחודי, ברור, מוגדר ותואם את רצונותיך.

עוד על כל הנושא הזה של ייעוד ומשמעות בקריירה תוכלי לקרוא בפוסטים הבאים:

http://www.hagaishalev.com/blog/motivation1
http://www.hagaishalev.com/blog/why
http://www.hagaishalev.com/blog/walking-dead

גם אני נותן שרות למציאת הייעוד בשיטה אימונית שאני פיתחתי שנקראת "מצא את ייעודך".
תוכלי לקרוא על השרות בקליק כאן על הלינק.
מעבר לכך, אשמח גם לסייע לך טלפונית ואת מוזמנת להתקשר אלי למספר שלהלן, או להמשיך ולשאול בשרשור לתגובה זו.

ב ה צ ל ח ה !!!
חגי
 

kkdd1129

New member
המון תודה על המענה המהיר!!!

לעניין התואר הקיים שלי, נכון שתואר משפטנית יכול לעזור ולפתוח דלתות, אבל הסמכה כעו"ד יכולה לעזור אפילו יותר (גם אם לא אעסוק בזה), ולכן על פניו עדיף לי עוד שנה אחת למשוך את זה ו"לסיים עם זה". אני די בטוחה לעניין ההתמחות ומבחני הלשכה, אני לא מרגישה שנכון לי לעצור עכשיו ולא לסיים את התהליך הזה, במיוחד שאת רובו הגדול כבר סיימתי.
לעניין הייעוץ, הייתי הרבה זמן באימון עם קואצ'רית, כך שאני מיישמת על עצמי את הכלים שלמדתי איתה בכדי להחליט באיזו דרך ללכת, ועדיין - אני מרגישה פתאום פחד משתק בברכיים לא לעשות החלטה שאתחרט עליו. כל דרך שאבחר בה נושאת איתה השלכות משמעותיות, וברור לי שבחיי אעסוק במה שטוב לי לנפש ואני שלמה איתו - השאלה היא האם נכון לי כרגע לעשות את זה, שוב להיכנס לשגרה תובענית וטובענית של לימודים, שבאה על חשבון עבודה (=משכורת=איכות חיים לחוצה) - או, שיהיה נכון לפחות בינתיים למשוך קצת את התואר הקיים, לעבוד בו, להתייצב, ולהתחיל בערך עוד שנתיים-שלוש עניין של הסבה או הרחבה אקדמית אחרת לנפש.
אני מודה שלהוציא את זה מהראש ולהעלות את זה על הכתב בפעם הראשונה - רק מדגיש לי את הבלבול שאני חווה
 

חגי שלו

New member
שווה להשלים את קבלת רישיון עו"ד
, אבל מעבר לזה...

אני חושב שזה רעיון נבון למשוך עוד שנה של התמחות + בחינות כדי להיות "עו"ד".
לגבי שאר הדברים, יש לך כאן המון הנחות לגבי "שגרה תובענית וטובענית של לימודים, שבאה על חשבון עבודה (=משכורת=איכות חיים לחוצה)", שהיא אינה מבוססת כל עוד את לא מחליטה בבירור מה את רוצה לעשות "כשתהיי גדולה".

לכן, קודם כל להחליט מה הייעוד שלך ובמה את רוצה לעסוק, ואז לבדוק מה צריך כדי להגיע לשם. ייתכן ואלו לימודים תובעניים, וייתכן שלא...

בקשר לעיתוי, אחרי שאת יודעת מה הייעוד ובמה את רוצה לעסוק, לא הייתי דוחה את המימוש של זה בשנתיים-שלוש. כל דחייה תעמיד אותך במצב פוטנציאלי של סכנת ויתור ו/או מציאות חיים מורכבת יותר שמחד קשה לך להפסיק את מה שאת עושה וכנראה טובה בו, ומאידך מפתחת חיי משפחה, ילדים וכו', שמהווים רקע מורכב יותר לשינויים. ברגע שאת נכנסת לאזור הנוחות קשה לצאת ממנו!

אין זמן יותר טוב מעכשיו!
הסינים אומרים שהזמן הטוב ביותר לטעת עץ היה לפני מאה שנה, והזמן השני הכי טוב זה עכשיו!

ב ה צ ל ח ה !!!
חגי
 
למעלה