התלבטות לפני קניית אופניים

izb

New member
הייתי שוקל משהו אחר

שתי האופציות דומות. מדובר באופני ז"ק 29 מהירים. ההסתייגות שלי היא ממערכת הילוכים של 1:10 שתהיה איטית במהירויות גבוהות שלהן מיועדים אופני ז"ק 29 הייתי מחפש מערכת עם מעביר קדמי ושניים או שלושה גג"ש מקדימה, מה שיאפשר גם רכיבה מהירה בשבילים או כביש

steiff

New member
מה זה ״מהיר״ מבחינתך?

פלטה 32 על גלגל שיניים 11 נותנת יחס של כמעט 1:3 ובקדנצה של 80 אתה מגיע למהירות של קרוב ל-30 קמ׳ש. כמה פעמים אתה מגיע למהירות כזו בשבילים?

מצד שני 32 על 42 נותן יחס קרוב ל 4:3 בטיפוס שזה יחס העברה נוח גם לשיפועים תלולים למדי.

מי שמחפש את הפשטות של מערכת בעלת פלטה בודדת (ויש בזה יתרונות תפעוליים גדולים) ימצא כאן מערכת במחיר אטרקטיבי מאד. אופניים בעלי מערכות 1/11 יעלו כפליים. מערכות 1/12 תעלה כפול בלי האופניים בכלל.

בסך הכל אוסף רכיבים סביר על שלדת אלומיניום. מזלג בסיסי (אי אפשר לקבל יותר ברמת המחיר הזו). גלגלים סבירים ומעצורי דיסק הידראולים. לא רכבתי על אף אחד מהזוגות כך שלא אוכל לחוות דעה באשר לגיאומטריה, אבל באשר למערכת המבוססת על פלטה בודדת מלפנים וקסטה 11-42 אני בעל נסיון. מספיק כמעט לכל שימוש. השתמשתי בפלטה 30 מלפנים (במקום 32 שמגיעה במפרט של האופניים הללו) ומה שחסר היה לי זה דווקא יחס העברה נוח יותר בטיפוס מאשר במישור. בסופו של דבר היגרתי למערכת 1/12 עם פלטה 32 וקסטה 10-50. הגלגל האחד לפני-50 בקסטה הוא 42 שיניים ועליו אני נמצא ברוב העליות. ה״בוסט״ שנותן הגלגל הגדול ביותר (50) שימושי רק ב״קירות״ תלולים במיוחד, וגם בהם לרוב הצמיג מאבד אחיזה לפני שנגמר לי האוויר בריאות. במישורים יחס 1:3 מספיק לגמרי.

מתןנאמן

New member
תודה רבה לעונים

אני רוכב היום עם טריפל אז ייקח לי זמן להתרגל לגלג"ש אחד מאחורה, אבל נראה שזה מה שמוכרים היום. אנסה לחפש גם דגמים דומים עם שני גלג"שים. שוב תודה

למעלה