התלבטות - לצפות בעונה 6?

Deicider

New member
התלבטות - לצפות בעונה 6?

צפיתי בעונות 1-5 של דוקטור הו. החלפת הדוקטור התקבלה אצלי ברגשות מעורבים - מצד אחד הייתה תחושת מיצוי מסוימת ו"עייפות" אצל הדוקטור העשירי, שהתחלפה ברעננות מבורכת אצל הדוקטור ה11, אך מהצד השני לא התחברתי לדוקטור החדש. הוא צעיר מדי, לא מתייחס לדברים מספיק ברצינות, לא מספיק אכפתי וחסרה לו את העצבות של שני הדוקטורים הקודמים. העלילה של הסדרה הפכה להיות קלילה מדי, פחות הגיונית ופחות מאתגרת את המחשבה (היה ברור שבצורה מאולצת כלשהי יחזירו את רורי לחיים, איך איימי נזכרת בדוקטור ואז הוא מופיע? למה בכלל נוצרו הסדקים?). הדמויות שנתנו לסדרה עומק בעונות הקודמות נעלמו והן בהחלט חסרות. לא הגיוני לי שהדוקטור ה10, שבקושי הסכים להישאר לאכול ארוחת ערב, הופך לדוקטור שמשחק כדורגל עם החבר'ה ורוקד בחתונות. אז כן, הבנתי שכל דוקטור הוא אדם חדש, אבל זה עדיין לא מסתדר לי.

אז.. כדאי לצפות בעונה 6?

sirexrv

New member
בהחלט!

דווקא התחברתי יותר לדוקטור הנוכחי מאשר לקודם (שגם אהבתי).
אומנם, יש לי תשובות לשאלות שלך (כמו איך איימי נזכרת ואז הוא מופיע, או למה נוצרו סדקים), אך כיוון שעבר כלכך הרבה זמן אני לא בטוח אם כשאענה לך יהיה ספויילר או לא..

האמת? זו עדיין סדרת המד"ב הטובה ביותר (מבחינתי לפחות).

ItsMeiri

New member
ללא ספק.

ההורים שלי אמרו לי (לאחר צפייה בפרק בלינק) שהם ראו הרבה סדרות מדב וזו אחת הערוכה וכתובה פחות טוב.

meilla

New member
מה שאמרו מעליי (
?)

וגם ככול שהסדרה מקדמת מגלים יותר צדדים אצל הדמויות ואצל הדוקטור בפרט,ככה שגם בעונות האחרונות יש דמויות עמוקות.

shaharEB

New member
מסכימה בהכל. אבל בכל זאת, לצפות בעונה 6.

התחברתי יותר לדוקטור ה9 וה10 , בהחלט לעונות 1-4 מאשר לעונה 5
אבל מה ? דוקטור הו זה דוקטור הו
. אי אפשר לפרוש, זו עדיין אותה סדרת מד"ב אהובה D: גם עם שינויים דרסטיים בצוות השחקנים והתכנים לצערי

ailag

New member
למה לא? וכן.

וברשותך אנטפק את דבריך נקודה-נקודה :)
זה ישמע כמו ויכוח כי ככה הסגנון שלי ואני כותבת את זה מהר לפני אייקון אז בבקשה אל תיקח את זה ככה.. גם אין לי זמן לקצר כי אני ממהרת אז סליחה אם סיבכתי.

צעיר מדי - אני מניחה שהכוונה לא לגיל של השחקן (כי תכלס גם שחקן בן 35 צעיר משמעותית מהדמות אותה הוא משחק, וזה לא שדייויד נראה זקן - לדעתי בחלק מהמקרים הוא גם נראה צעיר יותר). הרעיון הוא השילוב של אדם צעיר בזקן, ואני יותר ויותר מגיעה למסקנה שהוא אמור להיות סוג של פיטר פן, בכוונה (והלא עונה 5 היא סיפור אגדה. "כולנו סיפורים בסופו של דבר".. אולי גם העונות הבאות, אולי לא, לא אגלה)

לא מתייחס לדברים מספיק ברצינות? כמו למשל להעביר לסרטים מצוירים בשביל לייבש את הסונטרנים? אני לא כ"כ מבינה מאיפה הוא קיבל את המוניטין הזה של מישהו לא רציני. כן, יש לו קטעים ילדותיים או משעשעים, אבל הרבה פעמים משהו עומד מאחוריהם. (למשל סצנת הדגים והפודינג - כולל הדיאלוג שאחרי - מעמידה את הדוקטור מול אמיליה הקטנה זה מול זו ומגדירה כך את שתיהן, אם מתעלמים מהפן ההומוריסטי)
והוא (כמעט?) אף פעם לא מתנהג בצורה לא אחראית אלא אם זה משהו רציני ומכוון ע"י הכותבים שנועד להכשיל אותו.

אם ממש עוצרים לרגע לחשוב בזמן הצפיה (לא אחרי, *בזמן*) ושואלים "האם הוא משעשע או רציני עכשיו?" ואם משעשע "האם יש לזה סיבה טובה?" מקבלים תוצאות מעניינות. באמת, ניסיתי.

העצבות.. אם לא ראית אותה היא תחזור, ואצל 9 זה היה PTSD שאם היה ממשיך היה נמאס (בסדר, מלחמת זמן, יאללה) ואצל 10 זה היה אובססיה לרוז (בסדר, רוז, יאללה). הוא לא צריך להיות אימו..

קלילה מדי - לא מסכימה, דוקא אני נתקלת בהמון דיונים יפים עליה.

פחות הגיונית - זה לא זה אלא שיותר קשה למצוא את ההגיון זה נחמד כי אחר כך הולכים לפורומים ומדברים עליו וממשיכים את ההתעסקות בסדרה וזה גורם לה להיות גדולה יותר מסך פרקיה. יש תשובות לרוב הדברים אבל לא מאכילים אותנו בכפית כמו קודם. זה טוב.

איך איימי נזכרת בדוקטור ואז הוא מופיע? כי היקום כולו זלג לתוך הראש שלה דרך הסדק כל חייה. תחשוב על תמונה שאתה רואה על מסך מחשב - אתה יכול לראות אותה ואולי לזכור חלקים, אבל לה יש את קובץ המקור, ואם צריך לשחזר את קובץ המקור היא היחידה שיכולה. צריך טריגר, מעבר ל"יש דוקטור", והטריגר הוא המשפט שאמר לה לפני שנעלם לתוך הסדק.

למה נוצרו הסדקים זו שאלה שעדיין נשארת פתוחה אחרי עונה 5, יש נושאים שממשיכים על פני כמה עונות.
הייתי מפרטת יותר על מה יודעים עליהם ומה נשאר מסתורי אבל קשה מדי לעשות את זה בלי להסגיר מה כן או לא גילינו אחרי עונה 5.
There were cracks. Some were tiny, some were as big as the sky. Through some we saw worlds and people, and through others we saw silence and the end of all things. יש עוד דברים לגלות, כנראה.

הדמויות שנתנו לסדרה עומק נעלמו והוחלפו באחרות. אחרי תקופת דייויד להרבה אנשים קשה עם שינוי (באופן כללי קשה לאנשים עם שינוי. לי במיוחד, לכן אני שמה לב לזה בסדרה ודוקא מנסה להתרגל כי זו מהות הסדרה. רגע אחד יש רוז רגע אחר אין, ועוברים הלאה. כמו שבחיים יש תקופות שנגמרות ועוברים הלאה - ובטח שבחיים של מישהו בן 900)

רורי לא הוחזר בצורה מאולצת. הוא רמז מטרים (אחרת אולי לא היו מוחקים אותו) לזה שיחזירו את הדוקטור - אחרי שנמחק הוא אומר: "שום דבר לא נמחק, לא לגמרי.. משהו תמיד נשאר, פנים בתמונות, טבעות.. ואם אפשר להזכר במשהו אפשר להחזיר אותו". הוא חזר בזכות זה שנשאר שבריר זכרון שקשר אותו לעולם, ואחרי שהתרגלנו לזה ב PANDORICA OPENS, זה קורה שוב לדוקטור ואז יותר קל לנו להבין מה קרה.

הדוקטור ה-11 משחק כדורגל בעל כורחו, כי הוא צריך להשתלב בחברה עד שיוכל להציל את היום ויגיע לטארדיס.

רוקד בחתונות - בצורה הכי עקומה שיש. הדוקטור הוא כוכב עליון כשצריך לפתור תעלומות בחלל, אבל אם שמים אותו עשר דקות בעולם שלנו הוא לא מוצא את עצמו. ושם נכנסים הקטעים המצחיקים, והפן הרציני בהם. כל הכוחות שלו נעלמים ברגע שהוא מנסה להיות דומה למה שאתה ביום-יום. הוא טוב בכדורגל, אבל הוא מתנהג מוזר. הוא בא לחתונה, אבל רוקד מוזר. הקטעים האלו שמראים אותו משתלב בעולם שלנו מראים כמה הוא חייזרי.

מופאט הגדיר, בהקשר של שרלוק (הסדרה השניה שהוא כותב/מפיק), את ההבדל ביניהם כך: שרלוק הוא אדם שמנסה להיות אל, הדוקטור הוא אל שמנסה להיות אדם.

ושוב, אין לי זמן לקצר את מה שמעל אבל היופי הוא שאם לא נשארים ברמה של "אוף, למה X קרה" אלא חושבים, או דנים על זה (על הרבה מהדברים שאני אומרת לא חשבתי לבד אלא קראתי או שהסקתי מקריאה של מה שאחרים כתבו) ואז זה מוסיף עוד לסדרה מעבר לרמה השטחית של "מי אמר / עשה מה".

ושוב, לצפות בעונה 6.. למה לא? :)

Deicider

New member

תודה על התשובה הארוכה, כנראה שאת צודקת וצריך קצת יותר להתאמץ כדי למצוא את ההיגיון. מה שבאמת לוקח זמן להתרגל אליו זה השינוי של הדוקטור מאדם מרוחק, רציני, פציפיסטי ושתמיד נכנס ראשון למקומות המסוכנים, לאחד יותר "שטותניק", פחות נחמד, שאפילו לא יודע לגמרי איך מטיסים את הטרדיס, שלא נרתע מאלימות ואפילו פועל לביצוע רצח עם (!) בפרק השני של העונה השישית, בעוד דייוויד התאבל אפילו על הדאלקס.

תודה לכולם על התגובות, אכן הסדרה עדיין טובה ושווה צפייה, כנראה שלוקח קצת זמן לעכל את השינוי

ailag

New member

(אל תיקח את אורך התגובה כאינדיקציה, הרבה יותר קל לי להאריך מאשר לקצר. כלומר, תלוי מתי. פה כן.)

ailag

New member

(אל תיקח את אורך התגובה כאינדיקציה, הרבה יותר קל לי להאריך מאשר לקצר. כלומר, תלוי מתי. פה כן.)

I Tusha I

New member
בניגוד לאחרים, לדעתי לא לצפות

זו עונה ממש ממש ממש ממש איומה לדעתי, סוג של טלנובלה אינפנטילית. לא שווה לבזבז עליה זמן, אני מצטערת שאני צפיתי בה בכלל. בינתיים 7 נראית סבירה יותר, הייתי מדלגת על 6 בלי למצמץ.

I Tusha I

New member
מעדיפה את 5 על 6

לפחות שם אין עלילת טלנובלה מגוחכת.
בכל אופן גם 5 לא משהו

timetraveler900

New member
כן.

בעיניי זו עונה נהדרת. הדמויות מתפתחות ומקבלות יותר עצמאות ואופי והכל פשוט נעשה יותר מעניין. מצטערת על ההסבר העילג, פשוט קשה לי לשכנע בלי לספיילר לך

למעלה