התלבטות- מה דעתכם?

• פותח הנושא xslf
  • פורסם בתאריך

xslf

New member
התלבטות- מה דעתכם?

התחלתי לתרגם איזושהיא מערכת בלוגים לעברית, וסיימתי בערך שני שליש עד עכשיו. מצד שני, נורא מדגדג לי לכתוב כבר, ונוח לי על מערכת mt- רק שיהיה הרבה פחות נוח לתת לבלוג ממשק עברי איתה (תאריך וכו´). זו גם הסיבה שהתחלתי לעברת מערכת אחרת. מה אתם אומרים? להתקין mt, בידיעה שיהיו חלקים בבלוג באנגלית, ולהתחיל לכתוב- או להתאזר בסבלנות עד שאגמור לתרגם (ולבדוק אח"כ את התרגום) של המערכת השנייה? ואולי יש אופציה טובה נוספת שלא חשבתי עליה?

OpyuM

New member
עברית,אנגלית מה זה משנה?

אני באופן אישי נהנה מהבניה של הדברים, לכן הייתי מציע לך לבנות הכל לבד מאפס. אבל אם אין לך סבלנות,הידיים מגרדות,וישלך קוצים במקום שבו נהוג לשבת... זה סימן שאתה צעיר,סימן שאתה צעיר...(אופס זה משיר אחר
) אז פשוט תתחילי לכתוב ותוך כדי תעברתי את זה. בסוף הכל יהיה בעברית.

xslf

New member
זה משנה

כי צורם לי מאוד בעין בלוג ישראלי שבו כתוב מתחת לפוסט: posted by, on September 23. זו גם סיבת הרתיעה שלי מ- MT, מפני שהממשק של הבלוג (לא האדמין), מפוזר בהרבה מקומות בקוד, כך שלא רק שבעייה לאתר אותו ולתרגם, תהיה בעייה גדולה יותר לתחזק את התרגום בשידרוג לגרסאות חדשות. חשבתי באמת על לכתוב ולתרגם תוך כדי, אבל בסוף החלטתי נגד, מכמה סיבות: * עניין הצרימה בעין עדיין נשאר,כך שלא השגתי כלום עם תרגום חלקי. * התרגום עצמו צריך לעבור בדיקת באגים (התאמת מונחים בממשק הסופי, סוגיות של ימין/שמאל וכו´)- אני מעדיפה שקהל יראה מערכת עובדת, לא מערכת מבוגגת (אני QA במקצועי, אז זה מסוג הדברים שאכפת לי מהם) * אתה עושה עבודת פיתוח על אתר חי? אני לא. כך אני יכולה להיות בטוחה שאני יכולה לשבור ולשנות דברים, מבלי לאבד מידע חשוב. ואם אני מתקינה גירסה לא גמורה על שרת חי, וממשיכה לעבוד על שרת פיתוח, נכנס לסיפור הבלגן של מעקב אחרי גרסאות. איכס.

xslf

New member
ראיתי לא אהבתי

גם את ההסבה לעברית (מה הכל בלשון זכר? אני לא אשים אצלי בבלוג פוסט שמתחתב כתוב: "כתב- שושנה". זה מגוחך), גם את התיעוד הפחות ממhנימלי (אפילו רשימה נורמלית של הפיצ´רים לא הצלחתי למצוא. ולא, פורום הוא לא תחליף לתיעוד)- האם הוא תומך ביצירה אוטומטית של קובץ RSS? האם יש לו ממשק פנימי לניהול קצים, עם אפשרות להעלאת מדיה מתוכו? change log? זו באמת הבעייה העיקרית שלי איתו. מצטערת, אני מסרבת להתחיל לדוג כל פעם שאני מחפשת מידע עליו. ותוכנה שלא נותנת תיעוד מינמלי, פשוט לא נמצאת בשימוש אצלי, נקודה (ולתוכנה הזו אין).

Count Zero

New member
אם לא אכפת לך לומר

אני סקרן לדעת - איזו מערכת את מתרגמת? (והאם את זקוקה לעזרה?)

איה@

New member
האופציה שלי היא ../images/Emo26.gif

להציע לך להתחיל לכתוב כאן. כמו שהצעתי בעבר לאוהד ושלי - לפתוח לך כאן שישור שיהיה ה"בלוג שלך" עד שתסיימי את התרגום. כי איך אפשר לעמוד מול דגדוג.......? אם תרצי - בשמחה!
איה.

xslf

New member
תודה על ההצעה

לא חשבתי על זה. אבל יש בעייה: אפשר לצרף רק שישה קישורים להודעה. בעצם, נשמע רעיון נחמד. למה לא? איך נעשה את זה טכנית?

איה@

New member
שוש - אז תוסיפי עוד תגובה

עם עוד 6 קישורים. איך נעשה את זה? - פשוט. תפתחי שירשור - בכותרת תרשמי את השם שבחרת לבלוג שלך ובכל פעם שתרצי להוסיף פרק תוסיפי אותו כתגובה לשירשור הזה גם אנחנו נגיב באותו השירשור. כשהשירשור יהיה ארוך מדי - או יעבור עמוד, תפתחי אחד מחדש. במקביל - אני אפתח בעמוד הקישורים - ריכוז של כל השירשורים. כך - שגם אם יעברו עמודים - דרך הקישורים הכל יהיה מרוכז. כשתפתחי את הבלוג האמיתי שלך - תוכלי לקשר או להעתיק את הכל מכאן. כמובן שזהו - סידור זמני, אבל אני בטוחה שכולנו נהנה ממנו. בהצלחה!
איה.

xslf

New member
המערכת שאני מתרגמת נקראת

pmachine, וכמובן שאשמח לקבל עזרה בתרגום.

Count Zero

New member
במבט ראשון

המערכת באמת נראית מעניינת. את מתרגמת את הגירסה החינמית, או את גירסת הפרו? (והאם אותו התרגום תופס לגבי שתיהן?)

xslf

New member
כשני שליש של הטקסטים גמורים

וחלק ניכר של ההתאמות בקוד עצמו. צריך לגמור את הטקסטים, להתקין שלשרת בדיקה, ולבדוק שהכל בסדר (במיוחד דברים של ימין/שמאל, סדר מילים בטקסט אוטומטי וכו´)

אסף כץ

New member
מזה אני היחיד שבונה הכל לבד../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

אני עוד אתחיל לחשוב שאני היחיד בבלוגיידה הזאת שבונה את הבלוג שלו בלי קוד מוכן.. קישטא קוד קישטא

OpyuM

New member
לא רק אתה

יש לא מעט אחרים שבונים הכל לבד. כמוך כמוני.

למעלה