תובנות מהנסיעה שלי לספארי
אמנם בדרא׳פ אבל אני מניח שהתנאים דומים.
ראשית כדאי לדעת למה להתכונן - רוב פעילות בע׳ח היא בשעות המעבר - זריחה ושקיעה. סיורי הספארי המודרכים יוצאים לרוב כחצי שעה לפני הזריחה וחוזרים לבסיס האם/מאהל/לודג׳ כשעתיים אחרי הזריחה, ויוצאים שוב לסיור ערב כשעתיים לפני השקיעה וחוזרים לעת חושך.
לפחות חלק מהתמונות יצריכו ממך לשאוב מהמצלמה והעדשות את מיטב יכולות מיצוי האות מהפיקסלים בתנאי תאורה מאתגרים.
העדשה שתעבוד אצלך הכי הרבה תהיה 100-400. אפקטיבי 200-800.
מסע הספארי שלי היה עם ניקון FF ועדשות 24-70, ו-70-200 ו-200-400 עם מכפל 1.4 (אפקטיבי 280-560).
ה-280-560 עשתה את מרבית העבודה, ועל פי רוב בקצה הארוך של הסקאלה.
ל-24-70 לא היה כלל שימוש.
ל-70-200 היה שימוש מדי פעם, עבור בע׳ח שהואילו להתקרב לג׳יפ שלנו (בעיקר טורפים ופילים שרגילים שכולם פוחדים ובורחים מהם, לכן אם הג׳יפ מתמקם ומדומם בנתיב ההליכה שלהם, הם יעברו לידו בלי חשש. אבל להיזהר מהפילים - הם יכולים להיות מסוכנים כשהם חוטפים ג׳ננה). שאר בע׳ח שומרים מרחק ובורחים אל מחוץ לטווח האש של עדשות טלה ״קצרות״ מתחת 300 מ׳מ (אפקטיבי).
תמונה אחת של שקיעה צילמתי בעדשה סופר רחבה (14-24).
ה-14-150 נראית כמועמדת די טבעית לעדשה הנוספת, אבל היא לא מהירה במיוחד. אני גם לא מכיר כל כך את איכותה האופטית כדי לומר אם היא מפיקה תוצאות טובות מספיק. בכל זאת ״סופר זום״. 12-40 תהיה ללא ספק בחירה עדיפה מבחינה אופטית, אבל לא בטוח לגבי השימוש... גם כשבע׳ח קרובים אליך, הם לא קרובים במובן של עדשת ש׳כ כמו 12-40, אלא יותר בכיוון של טלה-בינוני סביב 100-200.
לכן ההמלצה שלי היא להתחיל עם 14-150 על הגוף השני. ממילא הוא לא יראה הרבה שימוש. להחזיק את ה-12-40 בתיק ובהתאם למצב לראות אם ישנם מצבי צילום רלוונטיים. נראה לי שלפחות לשעות הדימדומים והשחר העדשה הזו תוכל להיות יעילה.