התלבטות מה לקחת לספארי

sgebay

New member
התלבטות מה לקחת לספארי

ליתר דיוק, "מיני ספארי" של יומיים באוגנדה. אני לא מתכונן לסחוב הרבה ציוד וחשבתי על שני גופים, כל גוף עם עדשה אחת.
הגוף הראשון Panasonic G9 + Panasonic Leica 100-400
הגוף השני יהיה Olympus Em1.1 וההתלבטות היא איזו עדשה לשים עליו. האפשרויות מבין 3 עדשות של אולימפוס: 45-1.8 , 12-40-2.8, 14-150-4-5.6
אשמח לשמוע תובנות.
תודה!

steiff

New member
תובנות מהנסיעה שלי לספארי

אמנם בדרא׳פ אבל אני מניח שהתנאים דומים.

ראשית כדאי לדעת למה להתכונן - רוב פעילות בע׳ח היא בשעות המעבר - זריחה ושקיעה. סיורי הספארי המודרכים יוצאים לרוב כחצי שעה לפני הזריחה וחוזרים לבסיס האם/מאהל/לודג׳ כשעתיים אחרי הזריחה, ויוצאים שוב לסיור ערב כשעתיים לפני השקיעה וחוזרים לעת חושך.
לפחות חלק מהתמונות יצריכו ממך לשאוב מהמצלמה והעדשות את מיטב יכולות מיצוי האות מהפיקסלים בתנאי תאורה מאתגרים.
העדשה שתעבוד אצלך הכי הרבה תהיה 100-400. אפקטיבי 200-800.
מסע הספארי שלי היה עם ניקון FF ועדשות 24-70, ו-70-200 ו-200-400 עם מכפל 1.4 (אפקטיבי 280-560).
ה-280-560 עשתה את מרבית העבודה, ועל פי רוב בקצה הארוך של הסקאלה.
ל-24-70 לא היה כלל שימוש.
ל-70-200 היה שימוש מדי פעם, עבור בע׳ח שהואילו להתקרב לג׳יפ שלנו (בעיקר טורפים ופילים שרגילים שכולם פוחדים ובורחים מהם, לכן אם הג׳יפ מתמקם ומדומם בנתיב ההליכה שלהם, הם יעברו לידו בלי חשש. אבל להיזהר מהפילים - הם יכולים להיות מסוכנים כשהם חוטפים ג׳ננה). שאר בע׳ח שומרים מרחק ובורחים אל מחוץ לטווח האש של עדשות טלה ״קצרות״ מתחת 300 מ׳מ (אפקטיבי).
תמונה אחת של שקיעה צילמתי בעדשה סופר רחבה (14-24).
ה-14-150 נראית כמועמדת די טבעית לעדשה הנוספת, אבל היא לא מהירה במיוחד. אני גם לא מכיר כל כך את איכותה האופטית כדי לומר אם היא מפיקה תוצאות טובות מספיק. בכל זאת ״סופר זום״. 12-40 תהיה ללא ספק בחירה עדיפה מבחינה אופטית, אבל לא בטוח לגבי השימוש... גם כשבע׳ח קרובים אליך, הם לא קרובים במובן של עדשת ש׳כ כמו 12-40, אלא יותר בכיוון של טלה-בינוני סביב 100-200.

לכן ההמלצה שלי היא להתחיל עם 14-150 על הגוף השני. ממילא הוא לא יראה הרבה שימוש. להחזיק את ה-12-40 בתיק ובהתאם למצב לראות אם ישנם מצבי צילום רלוונטיים. נראה לי שלפחות לשעות הדימדומים והשחר העדשה הזו תוכל להיות יעילה.

slarti

New member
שאלה קשה...

הבחירה שלי לגוף השני היתה 35-100/2.8 - אבל לא נראה שהיא זמינה אצלך במצאי.
רוב הזמן כשצילמתי באפריקה עם שני גופים - היה לי את ה-100-400 על גוף אחד ואת ה-35-100 על הגוף השני, כשלפעמים החלפתי ל-12-40 אבל די נדיר. ה-12-40 שימושית לבעלי חיים גדולים וקרובים במיוחד (פילים לפעמים, קצת ג'ירפות). ה-35-100/2.8 שימשה אותי במצבים שלא הייתי צריך הרבה יותר מ-100, וכן הייתי צריך צמצם רחב. ה-14-150 לטעמי מפספסת בקטע הזה - היא היא איטית, והאיכות שלה לא כזאת גבוהה - כלומר - אם אתה צריך FOV של 70ממ נגיד, לא ברור שה-70ממ מה-14-150 תהיה יותר טובה מאשר למשל לצלם ב-45/1.8 ולקרופ.
&nbsp
אני הייתי במצבך לוקח את ה-12-40 ואת ה-45/1.8. את ה-45/1.8 הייתי שם על הגוף השני בשביל תמונות קרובות יחסית אבל חשוכות, פלוס אופציה לקרופ. את ה-12-40 הייתי משתמש כשבאמת צריך משהו רחב יחסית.
&nbsp
&nbsp

חיות

לפי הסיפורים רובן נמצאות בסכנת הכחדה...

steiff

New member
יש בזה מן האמת

והקשר יחיד של זה לעניינו של הפורום הוא שכדאי למהר ולצלם אותן לפני שייכחדו.

eliyaho555

New member
מנכל גליץ צלם טבע טען אתמול שמספיק 2עדשות100-400רחבה

100-500 100-600 ולא עדשות פיקס ארוכות .

steiff

New member
״מספיק״ זה עניין יחסי

תלוי מאד עד כמה הצלם (או הצרכן) רגיש לשלמות הטכנית של התמונה.
לעדשות זום יש חסרונות אופטיים שאי אפשר להתעלם מהם. אמנם יש היום עדשות זום מעולות באיכות אופטית מצויינת, אבל האוייב של המצויין הוא המעולה. עדשות פיקס עולות (לרוב) באיכותן האופטית על עדשות זום.
מנכ׳ל גליץ נתן עצה פרקטית לצלם החובב. אני לא בטוח שזו ההמלצה הנכונה לצלם מקצועי עם אספירציות למכור תמונות ל-National Geographic.

אבל - הדיון פה לא נסוב על עדשות טלה פיקס מול עדשות טלה זום, אלא סביב העדשה הנוספת, הרחבה (יחסית), מעבר לעדשת הטלה-זום (100-400) שאותה לוקחים בכל מקרה.
המצלמה והעדשה הראשית במסע תהיה 100-400.
השאלה היא מה תהיה העדשה על המצלמה המשנית. האופציות אינן עדשות טלה פיקס אלא התלבטות בין מספר אופציות של עדשות רחבות (יחסית).

למעלה