התלבטות מוסרית

מור ד

New member
התלבטות מוסרית

אני לומד בבהי"ס חקלאי, שיש שם יום עבודה- רפת\ דיר\ לול\ מטבח או פינת נוי... התכוונתי ללכת לבשל סלטים במטבח (אני בחיים לא אפגע בפרה)... השאלה היא אם ללכת לדיר או לרפת, ולטפל באחמים בפרות\ כבשים ולתת להם אהבה כפיצוי על הבדידות שלהם... אולי זה אידויט או נאיבי, אבל זאת האמת

גולדי2002

New member
למה שלא תביא קצת תמונות משם?

תסתכל, תראה מה הולך שם, תצלם קצת (וידאו או סטילס) ותביא, שנראה. מה אתה אומר?

m_shy

New member
אני חושב שאתה צודק

קשה לי לראות כיצד זה שתלך לעבוד במסגרת בית הספר ברפת, לדוגמא, יוביל בכל דרך שהיא להגברת הצריכה של מוצרים מן החי, או לכל פגיעה אחרת, ישירה או עקיפה, בבעלי חיים. אין לכן, מניעה לדעתי, שתעבוד שם, מבחינת קידום המטרה של זכויות בעלי חיים. העובדה שאתה איש זכויות בעלי חיים בוודאי שאינה דורשת שתמנע מכל מגע עם חיות משק! המניעה היחידה שתלך לעבוד שם היא, לדעתי, הרגשתך האישית... אנחנו כאן בפורום יודעים שבעלי החיים בהחלט יעריכו את אהבתך
צא, אהוב, ועשה שינוי קטן גדול בחייהם! הערה: תוך כדי כך תוכל, מן הסתם, להפליג בסיפורים באוזני חבריך, ולהפנות את תשומת ליבם לשלל הפגיעות שבני האדם פוגעים בבעלי החיים בתעשיות משק החי. ייתכן ותגלה שדוקא שם ההצלחה שלך בלהגיע לאנשים בנושאי זכויות בעלי חיים תהיה גדולה מבכל מקום אחר: זה דבר אחד לשמוע על כל העיוותים הגנטיים, וצריבת המספר, וקטימת או עיכול הקרניים, וכדומה... וזה דבר אחר לשמוע את זה... ולראות את זה בו בזמן. אנשים רואים את הפגיעה בבעלי חיים - רואים - אבל... גם לא רואים. אולי תוכל... להסביר להם מה הם רואים..? ועוד דבר אחד: נאיבי? אולי... אידיוטי? בטח שלא... אמת..? כן, בהחלט. ולמען האמת, זה אולי הדבר היחיד שחשוב באמת... לך אחרי הלב, הוא מדריך אותך טוב... שי משולם

Neta558

New member
כמה שיקולים

השאלה היא, לדעתי, לאיזו בחירה תהיה השפעה טובה יותר על שיפור מצב בעלי החיים באופן כללי. אני מניחה שקיום הרפת לא יפגע מכך שלא תעבוד שם. אולם, איזו השפעה תהיה לכך שכן תעבוד שם? האם חבריך ללימודים יראו בכך הסכמה שלך לקיום הרפת ולהחזקת הפרות במצב זה, או שאולי תוכל להראות דוקא התייחסות אחרת של בני אדם לחיות, ולנסות להשפיע על אחרים לעשות כמוך? ונוסף לכך,פשוט שאל את עצמך אם אתה מוכן לעבוד בעבודה כזאת. אם לא נוח לך עם זה, אל תעשה זאת...

Talia E

New member
ללכת לטפל בחיות!

זה נראה לי הדבר הכי טוב שאתה יכול לעשות
לטף אותן, התייחס אליהן כאל יצורים חיים לשם שינוי, תן להן אהבה וריפוי... כאשר אני רואה בעל-חיים שאני לא יכולה לעזור לו (למשל בכלוב... או סוס מורעב של אלטזאכן) - זה מה שאני עושה: מנסה לשדר לו אהבה וריפוי (גם הילינג) ומאחלת לו מכל הטוב שבעולם. אז לדעתי, קשר בלתי אמצעי עם בעלי החיים יכול אולי לשפר או להקל במשהו על חייהם - וזה דבר גדול!

למעלה