התלבטות מקצועית

metalsm

New member
התלבטות מקצועית

היי אני בן 30 והנדסאי מחשבים.לא מצאתי עבודה במקצוע מכיוון שגיליתי שתכנות זה ממש "לא אני" וכיום התחלתי ללמוד מדעי החברה לתואר I.הסיבה שהתחלתי דווקא בתואר זה היתה דרישות הקבלה הנמוכות יחסית (אין לי זמן וסבלנות למכינה+ פסיכומטרי נוסף..). הרעיון מאחורי התואר היא לעשות הסבה (זהו תואר מקוצר של כשנתיים) לאחר סיום התואר. כיום אני עובד בשתי עבודות שבשתהן משולב נהול+מגע עם אנשים וגיליתי שזהו שילוב שאהוב עלי מאד. מכיוון שהבלבול רב ואני לא נעשה צעיר יותר עשיתי מבחן התאמה מקצועית שבו יצא שאני מתאים ביותר למקצועות "אח מוסמך","קלינאי תקשורת". הפחד הגדול שלי הוא שאסיים את התואר ולא יתאים לי ללמוד אח מוסמך (הסבת אקדמאים שאורכת כשנתיים) ואז אמצא עצמי "תקוע".לא נראה לי שיהיה לי קל למצוא עבודה כבוגר תואר במדעי החברה... בקיצר השאלה הנשאלת הינה מה נכון לעשות.. מחכה לתשובתכם. נ.ב. יש לצייין שהמשכורת הנמוכה משתי העבודות גם יחד + שעות העבודה המטורפות הביאו אותי לחפש מסלול מקצועי חליפי..

התלבטות מקצועית

הי, אתה מספר שאתה בן 30, למדת הנדסאות מחשבים והתחום לא מדבר אליך, אתה לומד היום תואר במדעי החברה כאשר לא ברור לך בכלל מה תעשה עם זה ובעצם אתה בכלל רוצה להיות אח מוסמך (או שזה מה שאמרו לך..). אני מתרשמת שאתה פועל קצת במהירות ולא עוצר לרגע ושואל את עצמך מה אתה באמת רוצה? אפשר ללמוד הרבה אך מהמניעים הלא מתאימים והלא נכונים לך ואז למצוא את עצמך שוב ושוב עם שאלות תעסוקתיות שלא נגמרות. האם אתה רוצה לעסוק במקצוע שירותי, טיפול שמתמקד באנשים- כמו קלינאי תקשורת או אח? האם אתה נמשך יותר למקומות של ניהול אנשים? נראה לי מאד משמעותי שתשב ותעשה עבודה עם עצמך לפני שתמשיך הלאה. אם היית יכול לתסרט את יום העבודה האידיאלי מבחינתך, מה צריך להיות שם? מי תהיה שם? בהצלחה! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

metalsm

New member
היי אילת

כמו שאמרתי כבר עשיתי ייעוץ מקצועי בו נאמר לי שהמתאים ביותר בשבילי הוא קלינאי תקשורת או אח מוסמך. בתכלס לפי דעתי עבודה הינה צורך לשם פרנסה בלבד ולא ממש מפריע לי במה אעסוק כל עוד השכר והתנאים יהיו הוגנים. נהול מתאים לי יותר מכיוון שאני לא ממש אוהב להיות בפיקוח צמוד של אחרים.. וכן לעזור לאחרים נותן לי סיפוק. אשמח לתשובתך.

הכוונה מקצועית

הי, הבנתי כבר בהודעה הקודמת שהלכת לייעוץ מקצועי. העניין הוא שאמרו לך למה אתה מתאים וזה עדיין לא אומר שזה התחום שאתה רוצה לפנות אליו. כשכתבתי לך לשבת עם עצמך ולשאול את עצמך, התכוונתי לכך שתשב עם עצמך ותבדוק פנימה איך אתה רואה את העתיד המקצועי שלך, לא מה שמומלץ, לא מה שאומרים לך שמתאים לך אלא איך שאתה רוצה ורואה את החיים שלך קדימה. שתי העסוקים שהומלצו לך הם עבודות שמתמקדות בנתינת שרות לאנשים, למען אנשים. מדובר בעבודות לא קלות נפשית, הדורשות סבלנות ונתינה מתוך רצון להיטיב עם אנשים. למען האמת העבודות הללו לא מסתדרות כל כך עם הגישה שלך שעבודה היא לשם פרנסה בלבד. העבודות הללו דורשות נשמה גדולה וסבלנית ולא רק עשייה לשם פרנסה. (זה ממש לא אומר שאין לך נשמה גדולה רק שאינך רואה את הנתינה ואת אהבת האדם את מרכז העבודה שלך). לפי מה שכתבת נראה לי שאולי ניהול רפואי יכול יותר להתאים.. תפקידים אדמינסטרטיביים שמטרתם לנהל ולייעל את עבודת הצוות הרפואי. מה דעתך? בהצלחה! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

metalsm

New member
היי,שוב

איזה מקצועות (לימודים) ייעזרו לי להגיע לתפקידי נהול במרכזים רפואיים? כבר כיום אני לומד ניהול משאבי אנוש..

הי שוב

הי, התמחות במשאבי אנוש מאפשרת השתלבות בתחום במוסדות מסוגים שונים. קיים תואר במנהל מערכות בריאות המאפשר השתלבות במערכות רפואיות בתפקידים אדמינסטרטייבים מגוונים. בהצלחה! אילת לבנון אימון אישי וייעוץ קריירה

למעלה