מחפשת עבודה17
Active member
לפני אי אלו חודשים התחלתי תפקיד חדש. ואני חושבת שבכל מה שקשור לפן הטכני - דברים עובדים טוב: אני מרגישה שאני לומדת ומרחיבה את תחומי הידע שלי, התפקיד עצמו מאתגר , ומהפידבק שקיבלתי מרוצים ממני באופן כללי (עם כמה נקודות לשיפור פה ושם). מה שמטריד אותי זו העובדה שאני מרגישה שאין לי הבנה של הפיצ'ר כולו מעבר למשימות שלי. בתפקיד הקודם שלי הייתי מעורבת בתכנון של הפיצ'רים שעליהם עבדתי כבר מתחילת העבודה שלי שם, והייתי בקשר ישיר עם מנהלי המוצר בכל מה שקשור היה להגדרות שלו - ואני חושבת שבגלל זה היה לי מאוד קל לראות את "התמונה הגדולה" של כל פיצ'ר שעבדתי עליו. כאן המצב שונה, כנראה כי הדומיין עצמו מורכב משמעותית מבחינה טכנית ועיסקית מהדומיין שבו עסקתי בעבר ולכן באופן טבעי אני צריכה ללמוד אותו יותר לעומק לפני שאוכל להשתלב בצורה יעילה בתכנון ובעבודה מול מנהלי המוצר - אבל אני מרגישה שאין לי כלים או גישה לידע הכולל על הפיצ'ר, מה שמשפיע על היכולת שלי לעבוד בצורה טובה יותר ולקדם את הידע שלי בתחום - ומההערה שאמר אחד המנהלים שלי הרגשתי שמצופה ממישהי עם ותק כמו שלי כן לרכוש את הידע הזה, רק שאין לי מושג איך להשיג אותו.
יש לנו ישיבות דיילי פעם ביום, אבל הן משמשות יותר כפגישות סטטוס של "מה עשיתי, מה אני הולך לעשות, ומה תוקע אותי" ולא כמעבר על המשימות עצמן (אנחנו יושבים באופן אישי עם הסקראם מאסטר לגבי ההגדרה של המשימות שלנו). ממה שהבנתי יש בארגון פורמליזציה של נקודות ציון שונות ונהלים לגבי ניהול פיצ'רים (למשל שיהיה ארכיטקט שיעבור על הצעת הפיתוח ויעיר עליה לפי הצורך), אבל במסגרת הצוות עצמו לא ממש היתה לנו ישיבה על הדזיין הפונקציונלי או הטכני (משהו שכן היה קיים בתפקידים הקודמים שלי), ולמרות שאני מניחה שיש מסמכים שקשורים לדזיין ברמה הפונקציונלית והטכנית, אני לא יודעת עד כמה הם מעודכנים בשוטף או איך לגשת אליהם (וכששאלתי את הסקראם מאסטר בשלבים הראשונים של העבודה איך לגשת אליהם קיבלתי ממנו תשובה שכרגע הם עוד לא סגורים ולכן לא שווה לי עדיין לעבור עליהם).
יש לכם הצעות איך אני כן אוכל לקדם את הראיה הכללית שלי של הפרוייקט במצב העניינים הנוכחי?
תודה!
יש לנו ישיבות דיילי פעם ביום, אבל הן משמשות יותר כפגישות סטטוס של "מה עשיתי, מה אני הולך לעשות, ומה תוקע אותי" ולא כמעבר על המשימות עצמן (אנחנו יושבים באופן אישי עם הסקראם מאסטר לגבי ההגדרה של המשימות שלנו). ממה שהבנתי יש בארגון פורמליזציה של נקודות ציון שונות ונהלים לגבי ניהול פיצ'רים (למשל שיהיה ארכיטקט שיעבור על הצעת הפיתוח ויעיר עליה לפי הצורך), אבל במסגרת הצוות עצמו לא ממש היתה לנו ישיבה על הדזיין הפונקציונלי או הטכני (משהו שכן היה קיים בתפקידים הקודמים שלי), ולמרות שאני מניחה שיש מסמכים שקשורים לדזיין ברמה הפונקציונלית והטכנית, אני לא יודעת עד כמה הם מעודכנים בשוטף או איך לגשת אליהם (וכששאלתי את הסקראם מאסטר בשלבים הראשונים של העבודה איך לגשת אליהם קיבלתי ממנו תשובה שכרגע הם עוד לא סגורים ולכן לא שווה לי עדיין לעבור עליהם).
יש לכם הצעות איך אני כן אוכל לקדם את הראיה הכללית שלי של הפרוייקט במצב העניינים הנוכחי?
תודה!